Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dora

Kierunek ścieżki życiowej

Polecane posty

Gość Dora

Hej, nie wiedziałam za bardzo gdzie skategoryzowac pytanie więc napiszę na grupie ogólnej. Chcialabym żebyście poradzili mi w pewnej kwestii, mianowicie mam problem z wybraniem ścieżki zawodowej. Ciężko mi wybrać coś dla siebie na życie, z ciągłych analiz wybrałam 3 najbardziej pasujące dla mnie zawody. Pierwsza opcja to : wyrobienie sobie papieru masazystki(jeztem skłonna zrobić szkole nie szkolenie, ważne dla mnie żeby po prostu to robić) lub barmańskiego szkolenia i zacząć na statku. Jest to dla mnie opcja nr jeden ale również są jej wady i zalety. Komunikatywna znajomość języka angielskiego, ukończenie szkoły morskiej na kierunku barman pokładowy lub kursu masazystki i wyjazd na pełny ocean, morze na min 3,4msc. Mam 21 lat, nie mam partnera, jestem bardzo ambitna więc jestem w stanie. Tylko czy na stałe? Co myślicie po skończeniu np 27 skończeniu tam pracy i co dalej? Druga opcja jest taka: lekcje, szkolenie, plan biznesowy i wejście na drogę własnej firmy z w miarę fajnym produktem. Tylko pytanie jak to rozegrać? Wiadomo że podstawy ekonomii i zarządzania muszę mieć znane. Trudno wchodzi mi ekonomia ale myślicie że w 4 lata moge ogarnąć i dojść do tego? Trzecia opcja : podwyższenie matury w przyszłym roku z matematyki, fizyki. Więc mam do matury rok czasu. W tym czasie uczyć się również na egzaminy wstępne do Akademii Sztuk Pięknych na profil Architektura wnętrz. Dwa ważne egzaminy w danym roku+obowiązkowa przeprowadzka do Gdańska. Później nie wiem jak z dalszą droga, czy praca pod jakas firmę czy stworzyć własną ale myślę że nie mam takiej siły przebicia na rynku sama JA. I nie wiem czy się ogarnę w rok czasu z tym wszystkim, czy dam radę więc jest to najmniej prawdopodobne. Co polecacie na dalszą ścieżkę?to co napisałam naprawdę jest w kręgu moich zainteresowań nie wzielam tego tak po. Prostu. Co lepsze na przyszłość? A może wy macie jakieś propozycje?