Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JaWa

Joga

Polecane posty

Hej! Szukałam jakiegoś aktualnego tematu ale nie znalazłam 😞 

Od jakiegoś czasu staram się być bardziej aktywna. Naczytałam się na różnych portalach m.in. tu https://joyinme.co/ o zmianie życia dzięki jodze, sposobu myślenia, no ogólnie, że dobre dla zdrowia i psychiki. Tylko problem jest taki, że no jakoś nie czuję tego flow. W sensie no nie mogę się skupić. Jak już kupiłam, mate i inne akcesoria do jogi, to chciałabym to jakoś porządnie ogarnąć. Macie jakieś protipy na naukę? Albo możecie polecić coś co mi pomoże? Jakieś nieskomplikowane pozycje takie na początek? 

Z góry dzięki ❤️ 

Gość Justyna

Hej, to ja odpowiem.

Moja przygoda z joga zaczęła się 10 lat temu. Najpierw zainteresowało mnie to, co ludzie mówili o zmianach w duszy i w ogóle o zmianach, które się dzieją pod wpływem jogi i najpierw szukałam filmików na yt i trochę zaczęłam ćwiczyć sama. Potem, jak już wiedziałam, co i jak, poszłam na zajęcia. I to był przełom. Z każdych zajec wracałam uskrzydlona i pełna radosci. Skończyłam dwa kursy dla instruktorów i teraz już ćwiczę codziennie. Jeżeli interesują Cię szczegoly wpływu jogi - chętnie odpowiem.

Teraz tipy: jeśli jesteś osoba energiczna i dynamiczna wybierz styl ashtanga yoga lub vinyasa. Yoga jest dość urazowa, wiec trzeba do niej podchodzić mądrze. 3 godziny przed zajęciami nie jeść, nie ćwiczyć w czasie okresu pozycji odwróconych i wszystkie zajęcia jogi zaczynac od solidnej rozgrzewki. Tu wystarczy 5, 6 powitań słońca a i 5 powitań słońca b, ale to absolutna konieczność.

Polecam zajęcia w szkole jogi. Buduje się wtedy taki fajny klimat do ćwiczeń i jest większa motywacja. Jest też łatwiej się skupić i wyłączyć umysł, co daje takie przyjemne odprężenie po. 😉

A jeżeli chodzi o dom???? To co polecacie albo jakie filmiki polecacie??