Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hanek

Pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość Hanek

Witam. W przyszłym tyg mam pierwszą wizytę u ginekologa ponieważ jestem z 7 tyg ciąży prawdopodobnie. Jak wygląda pierwsza wizyta bardzo się boję. Dodatkowo wczoraj wyskoczyło mi coś w okolicach miejscu intymny na zewnątrz. Jest twarde bolące przy dotyku, nie ma żadnego koloru. Nie wiem co to może być i wstydzę się z takim iść przed tą wizyta co robić 

Gość Ela

Nie ma się co obawiać,  jak już będziesz w gabinecie usiadziesz na fotel(samolot) lekarz Cię zbada  A przy okazji  Ci powie gdzie masz się z tym zgłosić co Ci wyskoczyło A może już samo zginie do wizyty,  nic strasznego, nie martw się bo dziecku zaszkodzi ,powodzenia 

Gość Aneta

No też bym chciała iść do ginekologa ale jak to jest, jak się przygotowac

Gość Gość

Jedyne przygotowanie do ginekologa to higiena. Umyć się przed wizytą i tyle. Lekarza nie obchodzi depilacja, ...enka czy makijaż. Byleby było czysto i bez okresu jeżeli wizyta nie jest związana z jakimś podejrzanym krwawieniem. Warto zapisać sobie jeżeli nie pamięta się daty ostatniej miesiączki, kiedy była pierwsza, zapyta o współżycie, ewentualne choroby.

Gość Aneta

A jak się ubrać najlepiej, będę musiała wcześnie wyjść z domu, chce iść spódnicy i cienkie rajstopy zalozyc

Gość What

W suknie wieczorową. Głupie pytanie, głupia odpowiedź. Idź w czym ci wygodnie. Większość gabinetów ma specjalne fartuszki więc i tak zdejmujesz dół.

Gość Aneta

No tam tak niema, to co ubrać najlepiej