Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lania

Opinia na googlach o sklepie

Polecane posty

Gość Lania

Jakiś czas temu byłam w jednym z miejskich butikow z siostrą i mamą na zakupach. Zostałyśmy niefajnie potraktowane, ekspedientka typowa karyna ciagle stroiła miny i fochy, w ogole nie sluchała opini klienta, a na koniec siostra jeszcze uslyszala, że ma sie odsunąc z wózkiem bo przeszkadza. A jak siostra jednak nie kupiła ...enki, to karyna prawie ją zabiła wzrokiem, tak jakby przymierzajac ...enke ma się obowiazek ją kupić. Dałam negatywną opinię na googlach (jestem już lokalnym przewodnikiem, bo czesto wystawiam opinie, zazwyczaj pozytywne, ale się wkurzyłam), jest sporo negatywnych własnie ze względu na poziom obsługi, ale moja wywołała burzę. Od tygodnia codziennie pojawiaja sie super opinie i negowanie moich słów, wszystkie z kont, które nic nie publikowały wczesniej,  jedna jest nawet pod nazwiskiem właścicielki (obstawiam jej męża, co smieszne sklep ma oferte tylko dla kobiet). Wczesniej była jedna opinia na miesiac max 2 a teraz zasyp słodkich opinii, codziennie kilka żeby podnieść ocenę. Czy google robi coś z fejkowymi opiniami czy zlewają to? 

Myślę... tak abstrah.ując trochę od tematu... że zarówno zamieszczanie, jak i kierowanie się opiniami w sieci jest bezsensowną stratą czasu, biorąc pod uwagę powszechne manipulacje i kłamstwa oraz subiektywizm i psychologię tłumu.

21 minut temu, Gość Lania napisał:

Czy google robi coś z fejkowymi opiniami czy zlewają to? 

Niestety, nie orientuję się. Ale chętnie się dowiem, także jeśli ktoś posiada informacje i mógłby się wypowiedzieć... dołączam się do pytania.

Gość Lania

Jeśli widzę sporo opini np na temat kiepskiej kuchni i arogancji właściciela domu przyjęc wesela tam nie zrobię, jeśli widzę ostrzeżenia o nieuczciwosci mechanika auta mu nie oddam. Dla mnie to nie strata czasu, może to nie jest pewne źródło,ale lepiej dmuchać na zimne