Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fargo

Spostrzeżenia na temat kobiet

Polecane posty

Gość Fargo

Dziwne jest, że im jestem starszy, im więcej doświadczeń, tym gorsze zdanie o kobietach. 

Mam 33 lata, od 2 lat samotny po zerwaniu z Narzeczoną, która mnie zdradzała rok przed ślubem. Pomyślałem, że może najwyższy czas znowu dać sobie szansę, a przede wszystkim szanse innej kobiecie. 

Jak to zwykle bywa, w moim wieku, ciężko o nowe grono znajomych, większość przyjaciół ma już poukładane życie, rodziny, mało jest okazji, żeby poznać kogoś nowego obracając się wsrod  ludzi, którzy też spędzają czas w gronie znanych już sobie osób. 

Postanowiłem więc zarejestrować się na sympatii (tak wiem "hahaha", wśród niektórych pewnie panuje nawet opinia, że to portal dla desperatow), stwierdziłem, że w dobie w internetu, gdy większość ludzi komunikuje się przez Facebooka itd., to nie powinno nikogo dziwić, a nawet wydawał się to niezły pomysł. 

Pierwsze logowanie, wypełniona rubryka na swój temat, parę zdjęć i jazda. Oczywiście, jako facet, wzrokowiec zaczynam pisać do kobiet dla mnie atrakcyjnych (z resztą uważam, że w ogóle na tego typu portalach, pierwszym kryterium przy wyborze potencjalnego partnera jest wygląd, tym bardziej jeżeli nie ma żadnych informacji na temat osoby, która nas zainteresowała, bądź są to informację szczątków).  Oczywiście brak od drugiej strony odzewu, pomimo przeczytanej wiadomości i przeweetowaniu moich zdjęć. Tak rozumiem, nie wszystkim muszę się podobać, nie uważam się za Adonisa, brzydki też nie jestem, ale jak ktoś ma w sobie jakiekolwiek pokłady kultury, to wypadałoby cokolwiek odpisać, nawet brak zainteresowania. Nevermind, z czasem się przyzwyczaiłem.

Potem zaczęły mnie zastanawiać opisy kobiet... Roszczeniowe, pierwsze co rzucalo się w oczy to wymagania, jakie powinien mieć partner, czego kobieta szuka w parterze.... Natomiast co  ona może dać od siebie? Chyba nic, skoro nie ma na ten temat żadnej wzmianki. Postanowiłem się przekonać i pokonwersowac z paroma kobietami na ten temat. Te "bardziej rozmowne", próbowały skierować tor rozmów na temat własnej osoby, zero zainteresowania druga strona,  stwierdziłem, że szkoda czasu... 

Zdarzały się też Panie desperatki, które mocno nalegaly na spotkanie, a pytania dotyczyły głównie, przyszłości i dzieci.. 

Najbardziej zaskoczyła mnie grupa ładnych kobiet, które same zaczepialy, inicjowaly rozmowę.. Po czym okazywało się, że to samotne mamy z dziećmi...w poszukiwaniu nowych tstusiow dla swoich pociech, bo w związku im się nie udało. Podczas, gdy inna grupa samotnych ładnych kobiet nawet nie odpisuje na wiadomości, czekając na księcia na białym koniu (a najlepiej mercedsie). 

Co jest z wami kobiety nie tak? Narzekacie na facetów, a same nie macie nic do zaoferowania, nawet ciężko o szczerość w waszym wypadku, trzeba zrobić dokładny wywiad w rozmowie zanim człowiek wyczuje czy macie szczere intencje. 

Gość Lubię ładne

Dlaczego narzeczona Cię zdradzala, nie zaspokajales jej?

Gość Gość

No i co że samotne matki z dziećmi? Dlaczego macie jakieś uczulenie na te kobiety i jak najgorsze zdanie? To że kobieta ma dziecko nie oznacza z marszu że jest patologiczna i szuka ojca bo ojca dziecko już ma najczęściej. Idiöci. 

Gość Lubię ładne
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

No i co że samotne matki z dziećmi? Dlaczego macie jakieś uczulenie na te kobiety i jak najgorsze zdanie? To że kobieta ma dziecko nie oznacza z marszu że jest patologiczna i szuka ojca bo ojca dziecko już ma najczęściej. Idiöci. 

No i to jest problem właśnie, każdy chce mieć w pełni swoją rodzinę a nie jakiś ojciec jeszcze który sie wtrąca

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Lubię ładne napisał:

No i to jest problem właśnie, każdy chce mieć w pełni swoją rodzinę a nie jakiś ojciec jeszcze który sie wtrąca

No oczywiście. Najlepiej żeby jeszcze była dziewicą po 30 która wygląda jak miss. Śmieszni jesteście. 

Gość Lubię ładne
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

No oczywiście. Najlepiej żeby jeszcze była dziewicą po 30 która wygląda jak miss. Śmieszni jesteście. 

A kto jej kazał robić dziecko w wieku lat 20 nie mając pewnego partnera? Prezerwatyw w sklepach nie sprzedają?

Gość Fargo
11 minut temu, Gość Gość napisał:

Powiem Ci, że nie przeszkadzało by mi to, gdyby nie ten aspekt ładnej kobiety. 

Wytłumacz mi ta zależność? Ładna samotna nawet nie była zainteresowana rozmowa, ładna z dzieckiem sama inicjuje rozmowę. Ja mam wierzyć, że to jest szczere? Jeszcze gdyby był jakiś odsetek, tych ładnych, które są zainteresowane rozmowa, ale wychodzi, że piękne kobiety po prostu maja inne wymagania. Nie chcę wychodzić na plytkiego faceta, bo rozmawiałem też z przeciętnymi kobietami i te zdecydowanie maja więcej do zaoferowania. Aczkolwiek, to naprawdę jest mały grupa kobiet

Gość goßc
16 minut temu, Gość Lubię ładne napisał:

Nie kochał jej, była tylko do zapłodnienia.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Fargo napisał:

Wytłumacz mi ta zależność? Ładna samotna nawet nie była zainteresowana rozmowa, ładna z dzieckiem sama inicjuje rozmowę. Ja mam wierzyć, że to jest szczere? Jeszcze gdyby był jakiś odsetek, tych ładnych, które są zainteresowane rozmowa, ale wychodzi, że piękne kobiety po prostu maja inne wymagania. Nie chcę wychodzić na plytkiego faceta, bo rozmawiałem też z przeciętnymi kobietami i te zdecydowanie maja więcej do zaoferowania. Aczkolwiek, to naprawdę jest mały grupa kobiet

Po prostu te dzieciate doskonale wiedzą że nie są towarem pożądanym ze względu na dziecko i dlatego same próbuja zainicjować kontakt zanim facet je odrzuci z góry. To nie jest jednak równoznaczne z tym że szukają tatusia. Poza tym sam widzisz że szukasz i pięknej i interesującej a take i mogą przebierac w facetach więc jeśli im się nie podobasz to cie ignorują bo i po ci zaczynać rozmowę jeśli widzą że nie jesteś w ich typie? Celuj w przeciętne. Zresztą tego typu portale to o kant dupy bo jest jak wybieg dla koni. Kogos podrzucisz a w realu moglby sie okazac inny zupelnie. Komu się chce bawić w jakieś portale i umawianie ma dziesiątki randek bo a nuż. No blagam.

Gość Gosci

Sympatia kiedyś była fajnym portalem gdzie można było kogoś poznac, kilkoro moich znajomych tam się poznalo i sa małżeństwem do dzisiaj.Teraz ten portal zszedł na psy.

Gość Fargo
12 minut temu, Gość Gość napisał:

Po prostu te dzieciate doskonale wiedzą że nie są towarem pożądanym ze względu na dziecko i dlatego same próbuja zainicjować kontakt zanim facet je odrzuci z góry. To nie jest jednak równoznaczne z tym że szukają tatusia. Poza tym sam widzisz że szukasz i pięknej i interesującej a take i mogą przebierac w facetach więc jeśli im się nie podobasz to cie ignorują bo i po ci zaczynać rozmowę jeśli widzą że nie jesteś w ich typie? Celuj w przeciętne. Zresztą tego typu portale to o kant dupy bo jest jak wybieg dla koni. Kogos podrzucisz a w realu moglby sie okazac inny zupelnie. Komu się chce bawić w jakieś portale i umawianie ma dziesiątki randek bo a nuż. No blagam.

Heh. Wiem o tym, tylko ja też nie chce być tym wyborem z musu, bo jej się  życie inaczej potoczylo. Kwestia dziecka to wcale nie jest dla mnie problem. 

Na sympatii już nie jestem, ale byłem właśnie z tego powodu, o którym napisałem w pierwszym poście, brak okazji w realnym zyciu, żeby poznać kogoś nowego.

Gość Fargo
37 minut temu, Gość Lubię ładne napisał:

Myślę, że każdy spotkał się z przypadkiem zdrady z powodów finansowych. Ze mną czekałby ja kredy na mieszkanie, a Zdradziła mnie z gościem, któremu rodzice wybudowali dom. 3 miesiące po tym jak ja rzuciłem, już mieszkali razem 

Gość Pablo
33 minuty temu, Gość Gosci napisał:

Sympatia kiedyś była fajnym portalem gdzie można było kogoś poznac, kilkoro moich znajomych tam się poznalo i sa małżeństwem do dzisiaj.Teraz ten portal zszedł na psy.

Zszedł na psy, a z czego to wynika? Bo ludzie są inni, tyczy się to zarówno kobiet i mężczyzn. Teraz ludzie nie nadają się do związkowych, a tym bardziej małżeństwa. Wystarczy spojrzeć na ilość rozwodów 

Gość szkoda gadać
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Dlatego że takie kobiety r00chają się z nieodpowiedzialnymi przystojniakami, a "mądrzeją" dopiero jak facet zostawi samą z dzieckiem, zamiast szukać od początku faceta odpowiedzialnego, niekoniecznie przystojnego. One też by się autorem nie zainteresowały przed urodzeniem dziecka.

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Fargo napisał:

I już mówię. Jesli szukasz w zbliżonym wieku, to kobiety dzieła się na dwie kategorie.  Te które nadają się na zone, chcą rodziny ...I one są zazwyczaj rozwodkami, i na te które nie nadają się do związku.  Jeśli przedstawiłem się jako dobry kandydat na męża to te samo e nie będą Cię zrozumiały, wręcz uznają twój opis za kiepski. Natomiast jak któraś już coś wie o życiu to zwróci uwagę. 

Gość Dlatego ja nie szukam

żadnej, bo nie chcę być dla takiej najgorszą opcją.

wystawiasz się jak towar na rynku to tak Cię będą traktować, portale randkowe to nie jest miejsce na poznanie partnerki

Gość Gość

Ja mam na sympatii najbardziej szowinistyczny opis jaki mogłem wymyślec.  I bardzo często jestem zaczęliśmy.

Gość Chrupka

Mnie nie ma na żadnych portalach, ale zgadzam się, też nie rozumiem wielu kobiet.