Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana8989

Czy mogłam urodzić się zła?

Polecane posty

Gość zalamana8989

witam. Czy mogłam urodzić się zła? czy dzieci rodzą się złe? Teraz mam 30 lat, ale wciąż rodzice mi mówią jak mam życ. Kiedy się sprzeciwie, albo po prostu wyraze swoje zdanie oni sie obrazaja i mowia ze to ja jestem nerwowa , zla i wybuchowa. Fakt ze jestem nerwowa, nieraz nie umiem odpowiedziec spokojnie tylko odrazu wybucham. Jak cos mi nie odpowiada to krzycze. Mam tak od dziecka, ale skad to sie wzielo? zawsze od rodzicow slyszalam ze inne dzieci sa grzeczne, mile i wesole a ja jestem ponura caly czas i nic mi nie pasuje. Nie pamietam czy tak dokladnie bylo ze nic mi nie pasowalo. Pamietam tylk oze caly czas mi tak mowiono i podobno caly czas pyskowalam, chociaz sama nie wiem co wedlug moich rodzicow to pyskowanie. pamietam ze jak cos odpyskowalam to bylam przeciagana za wlosy po pokoju albo rzucona do pokoju. nieraz dostalam kilka razy w glowe. Wyzywano od szmatki, suczki i mowiono mi ze jestem brzydka . Ale to w nerwach wszystko , w czasie klotni. Zawsze wolalam bawic sie sama i tak mi zostalo.  Kiedy chcialam podjac sie jakiegos dzialania, rozwoju i tak mi mowiono ze mi nie wyjdzie. Nie umiem sie dogadac z ludzmi bo po jakims czasie denerwuje mnie ich zachowanie Czy tak moze byc ze urodzilam sie juz zla? czy moje dziecinstwo to spowodowalo? czy to ja jestem po prostu inna? Staram sie nie wybuchac, nie denerwowac, ale nieraz nie umiem. Nie wytrzymuje kiedy ktos mi mowi co mam robic i jak zyc, bo chce byc samodzielna. mam 30 lat i chce sama podejmowac decyzje nawet te zle. Nieraz niepotrafie, ale kiedy slysze np jak mam zrobic obiad, albo jak mam wietrzyc w pokoju to mnie szlak trafia. mowia ze daja mi dobre rady ale ja to odbieram inaczej. Denerwuja mnie te rady.. Pokierowalabym swoim zyciem zupelnie inaczej gdyby nie one. prosze o opinie