Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobieta i przejście na islam

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się co kieruje kobietami które  świadomie przechodzą na Islam ? Rozumiem te co od małego wpakowane są w burkę tak naprawdę  nie maja wyjścia  ale świadomie decydować się na coś takiego ?

Gość gość

Nie odpowiem ci, bo nie wiem.

Gość gość

Chociaż nie. W innym wątku taka jedna mi odpisała, że jej wszystko jedno jaka religia.

Też nie wiem. Jeśli wierzysz najpierw w jednego Boga a później od tak przechodzisz na inną religię bo nagle ci się odwidzialo to to już nie jest wiara...chyba. 

Gość gość

Gdyby w tej religii  było coś fajnego to ok ale wiadomo ,że Islam nie kojarzy się z czymś dobrym .

Gość gość

To samo, co kieruje tymi świadomie biegającymi do kościoła: głupota.

Gość Kulka

Wydaje mi się, że takie kobiety mają niska samoocenę i nie potrafią podejmować samodzielnie decyzji. Podobne zdanie mam o ŚJ

Gość Gość
19 godzin temu, Gość gość napisał:

Zastanawiam się co kieruje kobietami które  świadomie przechodzą na Islam ? Rozumiem te co od małego wpakowane są w burkę tak naprawdę  nie maja wyjścia  ale świadomie decydować się na coś takiego ?

Ale ty jesteś głupia. Islam to nie tylko burka. Można jej nie nosić. Pismo święte też mówi o skromności a "chrześcijanki" z gołą d u p a biegają. A co za różnica islam, chrześcijaństwo czy judaizm?

Gość Gość

Znałam jedną dziewczynę zachłyśniętą tą kulturą i religią. Otrzeźwiała jak ją kawaler za włosy chwycił. Nie wiem, czy miało coś wspólnego z tym zaćmieniem jej wychowanie bez ojca. 

Polecam w ogóle dokument "Darling I Lowe Ju".

Gość Gość

Dlatego, że muzułmanin musi przekonać d oswojej wiary chociaż 1 osobę, a kogo najłatwiej urobić?

Gość gość

"Ale ty jesteś głupia. Islam to nie tylko burka. Można jej nie nosić. Pismo święte też mówi o skromności a "chrześcijanki" z gołą d u p a biegają. A co za różnica islam, chrześcijaństwo czy judaizm?"

Dla kobiety to bardzo duza różnica.  Islam  jest traktowana  jak śmieć i tak naprawdę sama nie moze przejść na inną  religie lub całkowicie z niej zrezygnować .

Gość Gość
Przed chwilą, Gość gość napisał:

"Ale ty jesteś głupia. Islam to nie tylko burka. Można jej nie nosić. Pismo święte też mówi o skromności a "chrześcijanki" z gołą d u p a biegają. A co za różnica islam, chrześcijaństwo czy judaizm?"

Dla kobiety to bardzo duza różnica.  Islam  jest traktowana  jak śmieć i tak naprawdę sama nie moze przejść na inną  religie lub całkowicie z niej zrezygnować .

Ty jej nie tłumacz, bo ona ma tylko dwie komórki mózgowe. Jedna odpowiedzialna za jedzenie i sranie, a druga do rozróżniania literek na klawiaturze. 

Gość 77777777
3 godziny temu, Gość Kulka napisał:

Wydaje mi się, że takie kobiety mają niska samoocenę i nie potrafią podejmować samodzielnie decyzji. Podobne zdanie mam o ŚJ

Prawdziwa wiara w Boga kieruje ludI do przestrzegania zasad Bożych. Trzeba to uszanować.. Ja. Podziwiam takich ludzi. Potrafią podejmować samodzielnie decyzję.. Są. Świadomi tego co robią i z jakiego powodu. Bardziej sklonilabym się ku katolikom bo tak się nazywają a często jak trwoga to do Boga. 

Więc zanim się wypowiesz poznaj tych ludzi. 

Gość Kulka
22 godziny temu, Gość 77777777 napisał:

Prawdziwa wiara w Boga kieruje ludI do przestrzegania zasad Bożych. Trzeba to uszanować.. Ja. Podziwiam takich ludzi. Potrafią podejmować samodzielnie decyzję.. Są. Świadomi tego co robią i z jakiego powodu. Bardziej sklonilabym się ku katolikom bo tak się nazywają a często jak trwoga to do Boga. 

Więc zanim się wypowiesz poznaj tych ludzi. 

Poznałam i stąd moja opinia. 

Gość Gość

Pewnie zakochały się w jakimś Muhamedzie.

Gość gość

Wyobrażacie sobie chodzic w takiej burce jak na dworze jest 30 stopni ? 

Gość gosc

chyba ta wokalistka O;Connor  przeszła na islam, ale ona ma podobno chorobe psychiczną