Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Go艣膰

Siedzi was tu duzo to sie zapytam. Jal sie uczylyscie efektywnie angielakiego?

Polecane posty

Go艣膰 Allaaa

Generalnie, dzi艣 偶eby uczy膰 si臋聽angielskiego nie trzeba nawet wychodzi膰 z domu. Teraz jest masa opcji. Mo偶na zainstalowa膰 sobie na telefonie aplikacj臋 do nauki i uczy膰 si臋 wtedy kiedy chcemy. Ja akurat korzystam z apki eTutor i jestem bardzo zadowolona. Nie ma za du偶o czasu na nauk臋, a w ten spos贸b, mog臋 si臋 uczy膰 kr贸tko i wtedy kiedy mam czas. Nikt mi niczego nie narzuca. Je艣li to komu艣 nie wystarcza, to zawsze mo偶na na przyk艂ad um贸wi膰 si臋 na konwersacje online.聽

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gosc

Na samym pocz膮tku radzi艂abym kupi膰 sobie jaki艣 najprostszy podr臋cznik i systematycznie przerabia膰 przez miesi膮c mo偶e dwa. Dzi臋ki temu na w艂asnych warunkach ogarniesz podstawy podstaw, wyrobisz systematyczno艣膰 i zapa艂. Bo jednak kursy mog膮 by膰 r贸偶ne i czasami bycie nawet odrobin臋 w tyle mocno nas zra偶a, a w j臋zyku wa偶ne jest te偶 pozytywne nastawienie. Wa偶na jest nie tylko nauka ale te偶 ch艂oni臋cie j臋zyka wi臋c zawsze warto co艣 ogl膮da膰, s艂ucha膰 czy czyta膰. Najlepiej je艣li masz jakie艣 pole zainteresowania, na temat kt贸rego znajdziesz materia艂y. Je艣li nie to sprawdz膮 si臋 papki w stylu barw szcz臋艣cia, bo tam je艣li co艣 pominiesz to tego nie odczujesz, a cz臋sto s艂owa wi膮偶膮 si臋 z przekazem wizualnym, dzi臋ki czemu intuicyjnie mo偶na pod艂apa膰 co nieco. Same media te偶 warto porusza膰 stopniowo, najpierw z napisami, potem ju偶 sama poczujesz w kt贸rym momencie i na jakim typie z艂o偶ono艣ci b臋dziesz mog艂a zacz膮膰 jazd臋 bez trzymanki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
Dnia 1.08.2019 o 22:18, Kr贸lowa Juciuba napisa艂:

Nie mialas angielskiego w szkole?

Ja nie mia艂am, angielskiego nie umiem, rozumiem tylko tyle co z film贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Zamiast si臋 pyta膰, ile trzeba si臋 uczy膰 angielskiego i jak to robi膰, po prostu trzeba wzi膮膰 doop臋 w troki i si臋 zaczac uczy膰. Ka偶dy jest inny, wi臋c sama zobaczysz na co w twoim przypadku nale偶y po艂o偶y膰 nacisk. A te og贸lne dobre rady powy偶ej, to ka偶dy lektor ci powie i o艣wieci swoj膮 m膮dro艣ci膮. Mam kole偶ank臋, kt贸ra by艂a w szkole najlepsza z gramatyki, idiom贸w, czas贸w (i m贸wi臋 tu o poziomie C1 wzwy偶) - co z tego, skoro nie lubi艂a m贸wi膰 i ba艂a si臋. Nie pracowa艂a nad tym i w efekcie j臋zyk nauczony na super poziomie przyda艂 si臋 jej jak 艣wini siod艂o. Nauka j臋zyka to kwestia indywidualna.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kiko

skojarzenia聽- najglupsze nawet sa super do nauki slowek聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 polna myszka
9 godzin temu, Go艣膰 kiko napisa艂:

skojarzenia聽- najglupsze nawet sa super do nauki slowek聽

聽Zgadza si臋 :)

Udost臋pnij ten post