Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola

Mocne wypadanie włosów

Polecane posty

Gość Ola

Od dłuższego czasu mocno wypadają mi włosy, całe garscie. Biorę witaminy, badania wszystkie w normie, skóra głowy ok. A włosy dalej lecą. W aptece polecono mi Serum do skóry głowy Revitax lub jakiś tańszy z Apteczki Agafi. Czy ktoś je stosował i czy działa któryś z nich? Albo ogólnie czy możecie coś polecić bo już sama nie wiem co użyć a szkoda mi pieniędzy wyrzucać w błoto. Używam szamponów na wypadanie z Tolpy i Radical. Dermatolog przepisała mi Novoxidyl ale swedziala mnie głowa mocno a efektów nie było.

Dieta? Odpowiednie nawodnienie? Przesilenie, czy przemęczenie organizmu? Stres? Nadmiar suplementów. czy zażywane leki? Zakładając, że zaburzenia hormonalne i tarczycowe zostały wykluczone (choć czasem nawet lekkie wahnięcie w obrębie ogólnej normy, ale nie dla danego organizmu indywidualnie, potrafi wywołać skutki, dlatego prewencja wskazana)... problemy żołądkowo-jelitowe? Wątroba i trzustka w porządku? Występują jakieś inne objawy, czy tylko sypiące się włosy? Przede wszystkim trzeba znaleźć przyczynę, ponieważ stosowanie doraźnych środków będzie zawsze - jak określiłaś -  ''wyrzucaniem pieniędzy w błoto'', pomijając, że może zaszkodzić.

Gość Ola
8 minut temu, Nenesh napisał:

Dieta? Odpowiednie nawodnienie? Przesilenie, czy przemęczenie organizmu? Stres? Nadmiar suplementów. czy zażywane leki? Zakładając, że zaburzenia hormonalne i tarczycowe zostały wykluczone (choć czasem nawet lekkie wahnięcie w obrębie ogólnej normy, ale nie dla danego organizmu indywidualnie, potrafi wywołać skutki, dlatego prewencja wskazana)... problemy żołądkowo-jelitowe? Wątroba i trzustka w porządku? Występują jakieś inne objawy, czy tylko sypiące się włosy? Przede wszystkim trzeba znaleźć przyczynę, ponieważ stosowanie doraźnych środków będzie zawsze - jak określiłaś -  ''wyrzucaniem pieniędzy w błoto'', pomijając, że może zaszkodzić.

Stres i zmęczenie to napewno. Miałam tylko morfologię i TSH bo leczę się na niedoczynność. Jedynie jeszcze mocno rozdwajają mi się paznokcie oraz wyskoczyly pryszcze na twarzy i plecach.

Gość Sabina

Nie wiem, skąd jesteś, ale ja w Krakowie chodzę z podobnym problemem do SCM Estetic. Dr Sułowicz najpierw zrobiła mi trichoskopię w tym kierunku, żebyśmy w ogóle wiedziały, na czym stoimy. Od tamtego czasu (a było to kilka miesięcy temu) chodzę tam regularnie na mezoterapię skóry głowy m.in. na bazie koktajli witaminowych i to rzeczywiście przynosi dobre rezultaty 🙂 No ale to zależy tak naprawdę od tego, jak jest przyczyna tego, że włosy się przerzedzają...

Gość Ciocia dobre rady🙂

Trzeba pić ogromne ilości wody. Dodatkowo nawilżać je co jakiś czas u fryzjera i stosować tylko dobre kosmetyki do włosów.  Odpuścić sobie olejowanie, bo olej podgrzewa się na słońcu. Suszyć włosy tylko zimnym strumieniem powietrza i jeść duuużo owoców - garściami i codzień. Szczotka z naturalnego włosia,  jeśli prostownica to tylko z jonami srebra i co najważniejsze trzeba uprawiać sport. Regularnie. To może być siłownia na przykład, organizm wtedy pozbywa się toksyn i nie magazynują się one... we włosach. 😉

Gość Ciekawe właśnie
1 minutę temu, akimuszki napisał:

odkad biore leki na tarczyce zaden wlos juz nie leci a cale zycie lecialy ale nigdy na tyle mocno abym wyłysiał ;'d na wlosy tylko wszystko naturalne zaden szampon z silikonem tylko szampon hipoalergiczny z zielona herbata xd

Jak konkretnie objawia się niedoczynność lub nadczynność tarczycy? Wiem, że można poczytać na Wikipedii, ale może opowiesz jak to było u Ciebie?

Gość ola
2 godziny temu, Gość Ciekawe właśnie napisał:

Jak konkretnie objawia się niedoczynność lub nadczynność tarczycy? Wiem, że można poczytać na Wikipedii, ale może opowiesz jak to było u Ciebie?

U mnie bylo bardzo mocno zmeczenie i sennosc. Wrecz nie dalo sie go opanować. W szkole ledwo umialam na pierwszysch lekcjach wytrzymac. Bo najwieksze zmeczenie bralo mnie niedlugo po wstaniu z lozka  oraz popoludniu. Dochodzila do tego taka ogolna niechęć. Wypadajace oraz bardzo suche wlosy mimo ogromnego dbania o nie. Okropnie sucha skora. Na twarzy to niekiedy platami odchodzila gdy uzylam zbyt malo nawilzajacegi kremu. I to byly te powody ktore zmusialy mnie do wizyty u lekarza. Jednak najgorsza jest ta okropna sennosc.

Gość ola

Mam niedoczynność zapomnialam dopisac :)

Gość masz raka 

masz raka 

Gość masz raka 

bedziesz lysa za niedlugo

Kiedyś sama miałam problem z wypadaniem włosów, myślałam wręcz że wyłysienie, pewnego dnia trafiłam na tą strone:

wlosomaniaczkapl.wordpress.com

Jest tam polecony specyfik na poprawę kondycji włosów, warto go przetestować, załączam zdjęcie z kuracji 2 miesięcznej, efekt jest fantastyczny 🙂

Kiedyś sama miałam problem z wypadaniem włosów, myślałam wręcz że wyłysienie, pewnego dnia trafiłam na tą strone:

wlosomaniaczkapl.wordpress.com

Jest tam polecony specyfik na poprawę kondycji włosów, warto go przetestować, załączam zdjęcie z kuracji 2 miesięcznej, efekt jest fantastyczny 🙂