Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ilo

DLaczego na forum o dzieciach siedzą bezdzietni?

Polecane posty

Gość gość
8 godzin temu, Gość Mama napisał:

Jeśli tu dużo różnych problemów jedne są zmyslone inne prawdziwe. Kobiety bez dzieci może myślą, iż dzieci sprawiają jedynie problemy, a tak nie jest. Dzień w którym przytulamy dziecko pierwszy raz jest jednym z najpiękniejszych, równie piękne jest to jak mówi kocham Cię mamo, albo to gdy robi obrazek specjalnie dla mamy, gdy coś mu się nowego uda itd. Mamy o tym nie pisza bo to oczywiste dla nas, więc to pisanie, że wychodzicie tu by się utwierdzic w tym, że posiadanie dzieci to coś strasznego jest co najmniej dziwne.

No popatrz, a dla mnie, mimo, że mam dziecko, jedną z najpiękniejszych chwil w życiu była ta, kiedy mogłam oficjalnie zacząć pomagać innym. Bo nic pięknego nie ma w tym, że istota, która uważa mnie za Boga obdarowuje mnie spersonalizowaną laurką.

Gość Gość
8 godzin temu, Gość Mama napisał:

Jeśli tu dużo różnych problemów jedne są zmyslone inne prawdziwe. Kobiety bez dzieci może myślą, iż dzieci sprawiają jedynie problemy, a tak nie jest. Dzień w którym przytulamy dziecko pierwszy raz jest jednym z najpiękniejszych, równie piękne jest to jak mówi kocham Cię mamo, albo to gdy robi obrazek specjalnie dla mamy, gdy coś mu się nowego uda itd. Mamy o tym nie pisza bo to oczywiste dla nas, więc to pisanie, że wychodzicie tu by się utwierdzic w tym, że posiadanie dzieci to coś strasznego jest co najmniej dziwne.

A potem jako nastolatek mówi: nie cierpię cię mamo, na niczym się nie znasz i obciach się z tobą pokazywać :-)

Gość gość

Najlepiej nie dyskutować.  Ostatnio zostawiłam komentarz na Pudełku i ku mojemu zdziwieniu zostałam zaatakowana przez jakaś bezdzietną. Kompletnie nie wspomniałam nic o bedzietności, temat artykuły też nie był o tym. A ona nagle naskoczyła na mój komentarz, przypisała mi jakieś wymyślone cechy typu utrzymanka i inne kwiatki.  Strasznie agresywne kobiety. A w moim komentarzu do artykułu o pewnej autorce napisałam po prostu, że fajnie i że ja też mam córkę. 😄

Gość Gosc
20 godzin temu, Gość gość napisał:

Moja mama jest pielęgniarką i kiedy pracowała w szpitalu, opowiadała mi mnóstwo historii o ludziach, których nikt nie odwiedzał, choć mieli dzieci i wnuki. A jej bezdzietna i niezamężna znajoma ma mnóstwo przyjaciół, a dla dzieci i wnuków swoich braci i sióstr jest ukochaną ciocią. Zawsze ma z kim spędzić święta i urlop i zawsze znajdzie się ktoś, kto jej pomoże w razie potrzeby. Posiadanie dzieci nie gwarantuje opieki na starość, a ich brak jej nie wyklucza. 

Ach uwielbiam te wymyślone historię. Ciekawe Jakim złym człowiekiem trzeba być żeby dorosłe dzieci nie chciały mieć z tobą nic wspolnego. To nie o dzieci tu chodzi tylko o osobę która zapewne wszyscy nie tylko dzieci odrzucili. Patrząc z mojej perspektywy i rodzenstwa pomagam moim rodzicom a nie jakimś zdziwaczalym samotnym ciotkom w rodzinie. Nikt nie ma na to czasu i ochoty 🙂.

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

A potem jako nastolatek mówi: nie cierpię cię mamo, na niczym się nie znasz i obciach się z tobą pokazywać :-)

Jeśli tak sobie wychowałaś to twój problem.

Gość Gość
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Hahahahahah. Oczywiście. Nastolatki mają bardzo dobrze poukładane w głowach - wystarczy je tylko dobrze wychować :-D

Jesteś matką kilkulatka czy jeszcze bezdzietna?

Gość Gość
32 minuty temu, Gość Gość napisał:

Hahahahahah. Oczywiście. Nastolatki mają bardzo dobrze poukładane w głowach - wystarczy je tylko dobrze wychować :-D

Śmieszna jesteś, skoro pisze, że wystarczy wychować to logiczne, że mam dziecko. Jak zostawiasz je samemu sobie to się nie dziw, że z czasem i ono zacznie Ciebie olewać. Gdy macie wspólne zajęcie typu basen czy rower, moje uwielbia i to i to, to samo będzie przychodzić i mówić, że jest piękna pogoda więc mama chodź na rower. Ale jak twoje siedzi cały dzień przed komputerem to ty mu nie jesteś do niczego potrzebna.

Gość gosc
43 minuty temu, Gość Gość napisał:

Śmieszna jesteś, skoro pisze, że wystarczy wychować to logiczne, że mam dziecko. Jak zostawiasz je samemu sobie to się nie dziw, że z czasem i ono zacznie Ciebie olewać. Gdy macie wspólne zajęcie typu basen czy rower, moje uwielbia i to i to, to samo będzie przychodzić i mówić, że jest piękna pogoda więc mama chodź na rower. Ale jak twoje siedzi cały dzień przed komputerem to ty mu nie jesteś do niczego potrzebna.

Zwykle dzieci w pewnym wieku wolą iść na rower z koleżankami czy kolegami.

Widać wychowalaś sobie dziwolaga, ktory nie ma znajomych w swoim wieku i woli z mamusia...

Gość Gość
1 minutę temu, Gość gosc napisał:

Zwykle dzieci w pewnym wieku wolą iść na rower z koleżankami czy kolegami.

Widać wychowalaś sobie dziwolaga, ktory nie ma znajomych w swoim wieku i woli z mamusia...

Ty tak serio? Czyli uważasz, że przez cały tydzień 24h jeździmy tylko we dwoje na rowerach. Jesteś bardzo ograniczona. Zacznij myśleć człowieku bo się tylko ośmieszasz.

Gość gosc
7 minut temu, Gość Gość napisał:

Ty tak serio? Czyli uważasz, że przez cały tydzień 24h jeździmy tylko we dwoje na rowerach. Jesteś bardzo ograniczona. Zacznij myśleć człowieku bo się tylko ośmieszasz.

A ty serio uważasz, że moje dziecko siedzi cały dzień przed przed komputerem? Jesteś bardzo ograniczona. Zacznij myśleć człowieku bo się tylko ośmieszasz.

Gość Gość
22 minuty temu, Gość gosc napisał:

A ty serio uważasz, że moje dziecko siedzi cały dzień przed przed komputerem? Jesteś bardzo ograniczona. Zacznij myśleć człowieku bo się tylko ośmieszasz.

Co pan to i małpa.

Gość Gość
12 godzin temu, Gość Mama napisał:

Prosze mówić za siebie 🙂 

Gość kllli

x

Co wy macie akurat do nastolatkow? Dlaczego maja byc głupie i rozwydrzone? Moje były ok. Z nastolatkami da sie o wszystkim pogadac, to dorosli prawie ludzie , niemal  partnerzy . I fakt - wychowanie+ geny. Czyli każdy z grubsza moze przewidzic, jakie będą ( podobne do was, do rodzin waszych i męża a wychowanie w waszych rekach,)  jeden sie musi bać, inny czeka na to spokojnie

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość kllli napisał:

x

Co wy macie akurat do nastolatkow? Dlaczego maja byc głupie i rozwydrzone? Moje były ok. Z nastolatkami da sie o wszystkim pogadac, to dorosli prawie ludzie , niemal  partnerzy . I fakt - wychowanie+ geny. Czyli każdy z grubsza moze przewidzic, jakie będą ( podobne do was, do rodzin waszych i męża a wychowanie w waszych rekach,)  jeden sie musi bać, inny czeka na to spokojnie

Poczytaj sobie książki o rozwoju dzieci, o psychologii i o ty co dzieje się z oranizmem dojrzewającego człowieka :-D Jak hormon buzują, jakie dzieci mają huśtawki nastrojów i jak ciężkie jest zawieszenie pomiędzy byciem dzieckiem a dorosłym.