PaniAngel 0 Napisano Sierpień 14, 2019 Witam chcialam zapytac czy infekcja typu przeziebienie / grypa samo w sobie wplywa na skutecznosc tabletk antykoncepcyjnych? W mojej ulotce pisze jedynie o interakcjach z lekami zazywanymi na rozne dolegliwosci , wymiotach oraz biegunce, ale jak sprawy sie mają jesli chodzi o roznego rodzaju infekcje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Sierpień 15, 2019 Jeżeli bierzesz antybiotyk to należy używać dodatkowego zabezpieczenia typu prezerwatywy w trakcie i tydzień po antybiotykoterapii. Biorąc inne leki (nie antybiotyki) musisz zapoznać się z ulotką bądź najnormalniej w świecie sprawdzić w internecie czy dany lek nie obniża skuteczności stosowania antykoncepcji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PaniAngel 0 Napisano Sierpień 15, 2019 Dziekuje za odpoiwiedz Czyli gdybym miala jakas lekka infekcje ktorej nie leczyłabym zadnymi lekami ew. jakimis domowymi sposobami skutecznosc tabletek byla by zachowana? Chodzi mi wlasnie o sam fakt infekcji bo co do lekow i antybiotykow mam swiadomosc ze niektore z nich wlasnie antykoncepcje osłabiaja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gość Napisano Sierpień 15, 2019 Wtedy nie powinno się nic wydarzyć chyba, że byłaby to choroba układu pokarmowego prowadząca do biegunek. Jeżeli biegunka wystąpi do 4 godzin od przyjęcia tabletki możliwe jest, że substancja czynna nie została wchłonięta i należy jak najszybciej po ustaniu objawów przyjąć tabletkę (traktując ją jakby była pominięta) nawet gdyby należałoby przyjąć dwie na raz (czyli tą z kolejnego dnia również). Można również poczytać trochę o tym co może prowadzić do mniejszej skuteczności tabletek. Kiedyś coś czytałam o cytrusach no i o tym, że nadmierne spożywanie owoców również może doprowadzić do biegunki (takiej jednorazowej) ale zagrażającej właśnie wchłaniania się tabletek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Natalia Napisano Sierpień 16, 2019 Sama choroba może tylko osłabia, ale już pewne tabletki w tym antybiotyki mogą zaburzać działanie, zawsze u lekarza trzeba mówić że się łyka antykoncepcję hormonalną, ja jeszcze sprawdzam sobie czy przypadkiem moja owulacja nie wróciła, robię to tanim i szybkim testerem owulacji ze śliny afrodyta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach