Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kozi9106

Ruszanie krtanią/przełykiem/jabłkiem adama? Każdy tak umie, czy to zaburzenia nerwicowe a może coś nie tak?

Polecane posty

Witam, od ponad roku w sumie trapi mnie dziwna przypadłość. Mianowicie przyzwyczailem się i ruszam (nie wiem do konca jak to określić) krtanią/jablkiem adama. Nie mam zaburzeń w połykaniu, mam niedoczynnosc tarczycy ale usg tarczycy wyszlo prawidlowo. Od dziecka jako dosc specyficzna osoba mialem rozne nawyki ktore same mijaly (krząkanie, frychanie nosem). Ostatnio pewien okres meczyla mnie zgaga jednak wraz z poprawa diety juz mnie to nie dotyka. Wie moze ktos z Panstwa, moze sam spotkał sie z taka dolegliwoscia? Czy to może byc jakiegos rodzaju zaburzenie nerwicowe? Zawsze bylem dosyc nerwowy. Przechodzilem rozne dziwacta w zyciu, obsesyjna obawa przed rakiem, netrętne zle myśli.

Czy w ogole potrafią Panstwo ruszać tym o czym mówie? bo moi najblizsi nie potrafią ruszać tym miejscem czy cos musialo sie wydarzyć z moją budową?

Czy to po prostu moje dziwactwo? Czy moze cos z nerwica a moze powód do udania sie do lekarza? 

Dodam, ze ruszanie jest wyraznie widoczne, przeskakuje mi jablko adama, slychac chrupot

Gość Eve

To może być nerwivowe zwłaszcza że mialeś już tendencję do tików. Warto by było udać się do gastrologa może cierpisz na zgagę, refluks.