Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Renia

Rozwolnienie po zupie

Polecane posty

Gość Renia

Chcąc zaoszczędzić czas, kupiłam zupę tzw.mrożonkę. Ugotowałam według przepisu na opakowaniu. I niemiła niespodzianka. Nie podam firmy bo pewnie zmoderowaliby wpis. Ale miała kilka kawałków warzyw o zmienionym kolorze, po ugotowaniu było to widoczne takie ciemniejsze nieregularne plamy na białych warzywach. Przy świeżych warzywach nawet surowych nigdy nie miałam podobnychvhistorii. Czy producenci dodają coś konserwującego czego w składzie nie podają czy poprostu mrożą nadpsute warzywa. Ktoś miał podobne doświadczenia?

Gość Fiona

Po takiej mrożonce nie powinnaś mieć rozwolnienia. Nawet po taniej marketówce. Problemem może być co najwyżej złe przechowywanie. Gdzieś się rozmroziła, potem zamroziła i to może stwarzać problemy. Ja mam, a raczej miałam problemy po chińskich zupkach, czy jedzonku i wodzie na wakacyjnych wypadach. Ale wystarczy 2 tygodnie wcześniej brać flostrum lub inny dobry probiotyk i unikać ewentualnie potraw, które mogą zaszkodzić oraz pić butelkowaną wodę i biegunki nie będą problemem wakacyjnym.