Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ann0505

kompulsywne objadanie sie,glodowki,doradzi ktos?

Polecane posty

Cytat

od 2 lat zmagam sie z kompulsywnym objadaniem sie, za jednym razem potrafie pochłonąć slodkie,slone,gorzkie,ostre-wszystko co mam pod reka mimo ze nie jestem glodna, mimo uczucia pelnosci i bolu jem dalej i krztusze się tym jedzeniem, nie mam wladzy nad tym. Przewaznie jest to od 7 do 9 tys kcal.. Kiedy jest po wszystkim odczuwam kłujacy bol po lewej stronie. Nienawidze siebie za to i przysiegam ze wiecej nie potraktuje wlasnego ciala jak smietnik, ale zawsze to powraca w najmniej oczekiwanym momencie. Przewaznie raz,dwa razy w tygodniu.  Jeszcze niedawno darowalam to sobie,bo nie tylam, wazylam 54 na 166 wzrostu. Nastepnego dnia wracalam do normalnego jedzenia i 'uchodzilo mi to plazem'. Jednak w ciagu pol roku przytylam 6 kg. Waze 60 kg, w czasie napadu waga osiaga 63 kg. Od maja coraz gorzej znosze cala ta sytuacje, zawsze uwazalam łzy za oznake słabości, a mimo to sama rycze w samotnosci przez cala sytuacje. Nie umiem wywolac wymiotow, rzadko kiedy mi sie udawalo, czesto faszerowalam sie tym syfem w postaci srodkow przeczyszczajacymi lub cwiczeniami.  Zaczelam sie karac glodowkami. Potrafilam 4 dni nic nie jesc. Jednodniowy post to minimum po kompulsie, bo staralam sie jak najszybciej strawic jedzenie bez dokladania kolejnego. Nigdy nie mialam wielu przyjaciol, ale przez kompulsy wycofalam sie calkowicie z zycia towarzyskiego, zle sie sama ze soba czuje i nie chce zeby inni mnie ogladali,mimo ze nie jestem gruba. W te wakacje wyszlam z domu tylko 2 razy. Nie mam zdrowego podejscia do jedzenia, na codzien trzymam sie z daleka od slodyczy bo jesli zaczne jesc to nie zadowole sie porcja 'na sprobowanie", mam 17 lat, juz sama nie wiem co robic.   Wiem,ze problem nie polegal na tym ze bylam niedozywiona bo na stale jadalam 1500 kcal, i jadlam bardzo wartosciowe,zdrowe posilki. Staralam sie uprawiac aktywnosc fizczyna, niewazne jaki styl diety wprowadze, to zawsze wraca, nie mam pojecia co robic, duzo o tym czytalam ale nie wyciagnelam wnioskow i nie moge znalesc samej dla siebie rozwiazania