Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiss

Czy ktoś kupił mieszkanie na handel albo wynajem?

Polecane posty

Gość Kiss

Wątpię, ale mimo wszystko...

Jesliby ktoś kupił, mam pytania:

1) Kupiliście w swoim miescie, żeby było łatwiej, czy tam gdzie jest wyższa stopa zwrotu z najmu? Jak radzicie sobie z dojazdami?

2) A jak na handel, kupilibyście 2 kawalerki czy jedno 2-pokojowe?

Dzięki, jesli ktoś potrafi odpowiedzieć.

Gość PRZEMEK
56 minut temu, Gość Kiss napisał:

1) Kupiliście w swoim miescie, żeby było łatwiej, czy tam gdzie jest wyższa stopa zwrotu z najmu? Jak radzicie sobie z dojazdami?

KISS SKARBIE A MASZ PIENIĄDZE NA TO?

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Kiss napisał:

Ja płace złodziejowi właścicielowi 800zł za wynajem w którym czynsz wynosi 350zł więc sie opłaca jak cie stać

Gość Kiss

Będę miała za kilka miesięcy.

Gość Kiss

450zł zysku miesięcznie to za małe koszty, by chciało mi się bawić, potrzebuję co najmniej 12 000 rocznie na czysto.

Gość gosc
Przed chwilą, Gość Kiss napisał:

450zł zysku miesięcznie to za małe koszty, by chciało mi się bawić, potrzebuję co najmniej 12 000 rocznie na czysto.

Wątpie ze ktoś ci kaleko da więcej. Zwłaszcza ze mieszkania drożeją a nie tanieją więc za jakiś czas sprzedasz drożej a kasę z czynszu masz za darmola.

Gość gosc
3 minuty temu, Gość Kiss napisał:

Będę miała za kilka miesięcy.

Skąd niby kochanie?

Gość Fiel
9 minut temu, Gość gosc napisał:

Ja płace złodziejowi właścicielowi 800zł za wynajem w którym czynsz wynosi 350zł więc sie opłaca jak cie stać

Czemu złodziejowi? Kto Ci broni łupić sobie mieszkanie i tez na tym zarabiać? Myślisz ze właściciel charytatywnie Ci da? Postaw się trochę ba jego miejscu 

Gość Kiss
10 minut temu, Gość gosc napisał:

Skąd niby kochanie?

To moja sprawa :)

19 minut temu, Gość gosc napisał:

Piwosz nie duzo płacisz

Gość gosc
5 minut temu, Gość Fiel napisał:

Czemu złodziejowi? Kto Ci broni łupić sobie mieszkanie i tez na tym zarabiać? Myślisz ze właściciel charytatywnie Ci da? Postaw się trochę ba jego miejscu 

Wnerwia mnie to ze taki ma kilkadziesiąt mieszkań bo sami wynajmujący mu nabijają hajs na następne a ja na jedno nie zarobie.  W tym kraju bogaci sie bogacą a biedak stoi w miejscu albo biednieje.

Gość Kiss

On płaci tyle za wynajmowane mieszkanie, co ja za własnościowe.

Na wynajem się chyba dwupokojowe opłaca, 2 pokoje po 2 osoby to 500 zł x 4 = 2000 zł. 

Gość Oschła

Jesli masz sposobnosc, to kupilabym dwie kawalerki na wynajem. Potem, jak juz sie zdecydujesz uplynnic, to nie powinnas miec problemu, u mnie w miescie schodza na pniu (miasto pow.100 tys.) Co do samego wynajmu, najlepiej robic to na bialo, bo podatek od przychodu jest niewielki, wynajmowac notarialnie, nie ma potem klopotow z nieuczciwymi lokatorami i nikt Cie nie bedzie straszyl skarbowka etc. 

2 minuty temu, Gość Kiss napisał:

Na wynajem się chyba dwupokojowe opłaca, 2 pokoje po 2 osoby to 500 zł x 4 = 2000 zł. 

Chcesz wynajmować jeden pokoj dla dwóch osób? 

Gość Kiss

Kurka, trochę się wynajmu boję. A może jedna kawalerka, a reszta na konto...? 

Ciekawe czy ceny mieszkan bedą teraz miały tendencję rosnącą czy spadkową.

Gość Kiss
1 minutę temu, Markus 28lat napisał:

Chcesz wynajmować jeden pokoj dla dwóch osób? 

Tak.

Gość gosc
1 minutę temu, Markus 28lat napisał:

Piwosz nie duzo płacisz

Wiem dlatego nie zamieniam lokum kaleko, kawalerki w tym małym mieście już po tysiaka chodzą porąbało ich chyba do reszty z tymi cenami.  Niedługo będzie trzeba po kilku w jednej klitce siedzieć bo kogo będzie stać

Gość gosc
5 minut temu, Markus 28lat napisał:

Wnerwia mnie to ze taki ma kilkadziesiąt mieszkań bo sami wynajmujący mu nabijają hajs na następne a ja na jedno nie zarobie.  W tym kraju bogaci sie bogacą a biedak stoi w miejscu albo biednieje.

Piwosz masz racje mnie tez to wkurrwia albo jak niektorzy maja mieszkanie po rodzicach, dziadkach itp ... A ja nie mam nic... 

Masz ruderę po dziadku w łyszkowicach

Gość Oschła
10 minut temu, Gość Kiss napisał:

Wiesz, takie wynajmowanie pokoj na 2 os.pewnie znajdzie sie ktos, ale ja np.w zyciu bym nie chciala mieszkac z druga osoba. W takim przypadku mozesz miec tam duzy przemial, wiec co chwile ktos bedzie glowe zawracal:) chyba, ze to beda naprawde wielkie pokoje, ale takie malutkie, ze dwa lozka, szafa i biurko, ze nawet nie ma jak nogi postawic, to wg mnie raczej malo atrakcyjne. Tak naprawde taki dochod mozesz miec z dwu kawalerek. 

Gość PRZEMEK
8 minut temu, Gość gosc napisał:

Wiem dlatego nie zamieniam lokum kaleko, kawalerki w tym małym mieście już po tysiaka chodzą porąbało ich chyba do reszty z tymi cenami.  Niedługo będzie trzeba po kilku w jednej klitce siedzieć bo kogo będzie stać

NO CENY WYNAJMU W TYM POPIERRDOLONYM KRAJU TO JAKIŚ ŻART SAM BYM SIĘ CHĘTNIE OD MATKI WYPROWADZIŁ ALE WTEDY BEDZIE CZEKAŁA MNIE WEGETACJA 

Gość PRZEMEK
7 minut temu, Gość gosc napisał:

Masz ruderę po dziadku w łyszkowicach

NIESTETY TO NIE MOJA

Gość PRZEMEK
6 minut temu, Gość Oschła napisał:

Wiesz, takie wynajmowanie pokoj na 2 os.pewnie znajdzie sie ktos, ale ja np.w zyciu bym nie chciala mieszkac z druga osoba. W takim przypadku mozesz miec tam duzy przemial, wiec co chwile ktos bedzie glowe zawracal:) chyba, ze to beda naprawde wielkie pokoje, ale takie malutkie, ze dwa lozka, szafa i biurko, ze nawet nie ma jak nogi postawic, to wg mnie raczej malo atrakcyjne. Tak naprawde taki dochod mozesz miec z dwu kawalerek. 

TEŻ TAK MYŚLĘ JA WOLAŁBYM JEDNAK TROCHE DOPŁACIĆ I MIESZKAĆ SAM W POKOJU

CHYBA ŻE UKRAIŃCE JAKIE TAK BĘDĄ ŻYĆ

Gość Kiss

Teraz mam dwupokojowe, w jednym pokoju zmieściłyby się dwa łózka, dwie szafy i stół, a w drugim ze dwa łóżka, w tym jedno dwuosobowe, dwie szafy, i 2 stoły :) poza tym widna kuchnia, duża i spora łazienka i korytarz. No dwie kawalerki kosztują więcej niż mieszkanie dwupokojowe, a musiałabym płacić dwa czynsze, więc to chyba mało opłacalne. No chyba, że byłyby w wysokim standardzie, ale raczej na takie wykończenie nie będzie mnie stać. Nawet na pewno :(

Gość Kiss
1 minutę temu, Gość PRZEMEK napisał:

TEŻ TAK MYŚLĘ JA WOLAŁBYM JEDNAK TROCHE DOPŁACIĆ I MIESZKAĆ SAM W POKOJU

CHYBA ŻE UKRAIŃCE JAKIE TAK BĘDĄ ŻYĆ

Jeden pokój to za 1000, a raczej nikt się na to nie zgodzi. Poniżej mi się nie opłaca użerać z lokatorami. Ukraińcy mieszkają nawet po 6 w jednym pokoju, widziałam pokoje pracownicze. No w takim jak mój większy, to po 8...

Gość gosc
2 minuty temu, Gość PRZEMEK napisał:

NO CENY WYNAJMU W TYM POPIERRDOLONYM KRAJU TO JAKIŚ ŻART SAM BYM SIĘ CHĘTNIE OD MATKI WYPROWADZIŁ ALE WTEDY BEDZIE CZEKAŁA MNIE WEGETACJA 

A teraz nie wegetujesz na bezrobociu?

Co innego jakbyś na miejscu miał robotę a jak nie to jeden chuuj przecież. No chyba ze jesteś na rencie kaleko uszata?

Gość gosc

Teraz mam dwupokojowe, w jednym pokoju zmieściłyby się dwa łózka, dwie szafy i stół, a w drugim ze dwa łóżka, w tym jedno dwuosobowe, dwie szafy, i 2 stoły :) poza tym widna kuchnia, duża i spora łazienka i korytarz. No dwie kawalerki kosztują więcej niż mieszkanie dwupokojowe, a musiałabym płacić dwa czynsze, więc to chyba mało opłacalne. No chyba, że byłyby w wysokim standardzie, ale raczej na takie wykończenie nie będzie mnie stać. Nawet na pewno :(

... TAM MASZ KALEKO

Gość PRZEMEK
1 minutę temu, Gość Kiss napisał:

Jeden pokój to za 1000, a raczej nikt się na to nie zgodzi. Poniżej mi się nie opłaca użerać z lokatorami. Ukraińcy mieszkają nawet po 6 w jednym pokoju, widziałam pokoje pracownicze. No w takim jak mój większy, to po 8...

1000 ZA POKÓJ TO CHYBA W WARSZAWIE TYLKO 

BO INNYM MIEŚCIE TO TRZEBA BYĆ POJJEEEBANYM ŻEBY TYLE PŁACIĆ

Gość PRZEMEK
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

A teraz nie wegetujesz na bezrobociu?

Co innego jakbyś na miejscu miał robotę a jak nie to jeden chuuj przecież. No chyba ze jesteś na rencie kaleko uszata?

TAK TO PRAWDA TERAZ WEGETUJE ALE NIE PRACUJE

A JAKBYM SIĘ WYPROWADZIŁ OD MATKI TO MUSIAŁBYM ZAPIERRDALAĆ U JAKIEGOŚ JANUSZA CAŁE DNIE I  TAK SAMO BYM WEGETOWAŁ

Gość gosc

Chyba ze w centrum warszawy. W mieście mniejszym to max 4-5 stówek możesz dostać wyzyskiwaczu jeebany