Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiss

Czy ktoś kupił mieszkanie na handel albo wynajem?

Polecane posty

Gość Kiss
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

Chyba ze w centrum warszawy. W mieście mniejszym to max 4-5 stówek możesz dostać wyzyskiwaczu jeebany

Wg Ciebie za darmo mam wynająć, tak? 🤣

Gość Kiss

Jakbym wynajęła pokój za 400zł, musiałabym jeszcze 200 dopłacić. Nie oszalałam 🤣

Gość gosc
1 minutę temu, Gość Kiss napisał:

Jakbym wynajęła pokój za 400zł, musiałabym jeszcze 200 dopłacić. Nie oszalałam 🤣

Do czego dopłacić?

W Poznaniu pokoje po 600-700zł są do wynajęcia

Gość gosc
2 minuty temu, Gość Kiss napisał:

Januszu biznesu to sam sobie mieszkaj w tym mieszkaniu

Gość gosc
8 minut temu, Gość PRZEMEK napisał:

TAK TO PRAWDA TERAZ WEGETUJE ALE NIE PRACUJE

A JAKBYM SIĘ WYPROWADZIŁ OD MATKI TO MUSIAŁBYM ZAPIERRDALAĆ U JAKIEGOŚ JANUSZA CAŁE DNIE I  TAK SAMO BYM WEGETOWAŁ

No ale teraz sie nudzisz nie masz co robić tylko siedzisz przed kompem waląc fiuta, a tak miałbyś zajęcie.

Wszystko zależy od tego jaką kwotę możesz przeznaczyć na inwestycję. W moim mieście (spore) za wynajęcie kawalerki trzeba zapłacić ok. 2 tys. Czynszu zapłacisz z tego jakieś 400 zł max. Niestety....przeklada się to na ceny mieszkań i kupno kawalerki to koszt min. 250 tys. Jeśli nie chcesz się męczyć z lokatorami wynajmujesz specjalną firmę która się tym zajmuje za niewielki procent Twojego czynszu. Też polecałabym dwa mieszkania. W razie czego, zawsze można spieniężyc jedno. Jeśli masz wątpliwości, kup jedno, potrzymaj jakiś czas i przekonasz się czy warto

Gość Kiss

Takie mieszkania, jak moje, chodzą po ok. 2300 miesięcznie.

1 minutę temu, Gość gosc napisał:

Januszu biznesu to sam sobie mieszkaj w tym mieszkaniu

No mieszkam na razie :)

Gość Kiss
2 minuty temu, Zorza napisał:

Wszystko zależy od tego jaką kwotę możesz przeznaczyć na inwestycję. W moim mieście (spore) za wynajęcie kawalerki trzeba zapłacić ok. 2 tys. Czynszu zapłacisz z tego jakieś 400 zł max. Niestety....przeklada się to na ceny mieszkań i kupno kawalerki to koszt min. 250 tys. Jeśli nie chcesz się męczyć z lokatorami wynajmujesz specjalną firmę która się tym zajmuje za niewielki procent Twojego czynszu. Też polecałabym dwa mieszkania. W razie czego, zawsze można spieniężyc jedno. Jeśli masz wątpliwości, kup jedno, potrzymaj jakiś czas i przekonasz się czy warto

Wiesz może, jaki to procent?

Gość gosc

Takie mieszkania, jak moje, chodzą po ok. 2300 miesięcznie.

No mieszkam na razie :)

Ale kto by tyle płacił skoro można mieć taniej

https://www.olx.pl/oferta/pokoj-dla-1-osoby-na-os-j-iii-sobieskiego-piatkowo-obok-moraska-CID3-IDBl2ri.html#3ae6f2c5e6

https://www.olx.pl/oferta/pokoj-dwuosobowy-dla-studentek-CID3-IDAOPWD.html#3ae6f2c5e6;promoted

Gość PRZEMEK
4 minuty temu, Gość gosc napisał:

No ale teraz sie nudzisz nie masz co robić tylko siedzisz przed kompem waląc fiuta, a tak miałbyś zajęcie.

NIE NUDZĘ SIĘ  : )

Gość Kiss

2 minuty temu, Gość gosc napisał:

Ale kto by tyle płacił skoro można mieć taniej

https://www.olx.pl/oferta/pokoj-dla-1-osoby-na-os-j-iii-sobieskiego-piatkowo-obok-moraska-CID3-IDBl2ri.html#3ae6f2c5e6

https://www.olx.pl/oferta/pokoj-dwuosobowy-dla-studentek-CID3-IDAOPWD.html#3ae6f2c5e6;promoted

No nie wiem, może ten, kto nie chce mieszkać w klitce 10m2 albo dojeżdżać codziennie kilkaset kilometrów do pracy? Albo ktoś, kogo nie jara wystrój w stylu „późny Gierek”? 

Pewnie na wsi pod Łodzią, w przydomowej szopie, jest jeszcze taniej. Ale co z tego?

Gość gosc
Przed chwilą, Gość Kiss napisał:

No nie wiem, może ten, kto nie chce mieszkać w klitce 10m2 albo dojeżdżać codziennie kilkaset kilometrów do pracy? Albo ktoś, kogo nie jara wystrój w stylu „późny Gierek”? 

Pewnie na wsi pod Łodzią, w przydomowej szopie, jest jeszcze taniej. Ale co z tego?

Wiesz jak ktoś wynajmuje to go nie stać na swoje więc patrzy na jak najtańsze oferty.  Ja tam wielkiej uwagi do wystroju nie przywiązuje bo i tak więcej jestem w robocie jak w mieszkaniu.

Gość gosc
4 minuty temu, Gość Kiss napisał:

Z poznania kilkaset kilometrów do pracy. Co ty wygadujesz:D

Gość Kiss

Wiesz jak ktoś wynajmuje to go nie stać na swoje więc patrzy na jak najtańsze oferty.  Ja tam wielkiej uwagi do wystroju nie przywiązuje bo i tak więcej jestem w robocie jak w mieszkaniu.

I wszystko Ci jedno, w jakim mieście mieszkasz? 

Gość gosc
Przed chwilą, Leżaczek napisał:

36 minut temu, Gość Kiss napisał: Kurka, trochę się wynajmu boję. A może jedna kawalerka, a reszta na konto...?  Ciekawe czy ceny mieszkan bedą teraz miały tendencję rosnącą czy spadkową. X mówi się że mieszkania stanieją a stopy procentowe pójdą w górę. Jak będzie zobaczymy. Póki co frank poszedł do góry i ludzie zaczną tracić mieszkania bo nie będą mieli na ratę jak wzrosną stopy procentowe. Mówi się że idzie kryzys i będzie bardzo ciężko sprzedać. Więc znowu ceny spadną. 

Idz kaleko spać już

Gość gosc

I wszystko Ci jedno, w jakim mieście mieszkasz? 

Wiadomo ze mieszkanie musi być w jak najbliżej miejsca pracy.

Gość Kiss
2 minuty temu, Leżaczek napisał:

36 minut temu, Gość Kiss napisał: Kurka, trochę się wynajmu boję. A może jedna kawalerka, a reszta na konto...?  Ciekawe czy ceny mieszkan bedą teraz miały tendencję rosnącą czy spadkową. X mówi się że mieszkania stanieją a stopy procentowe pójdą w górę. Jak będzie zobaczymy. Póki co frank poszedł do góry i ludzie zaczną tracić mieszkania bo nie będą mieli na ratę jak wzrosną stopy procentowe. Mówi się że idzie kryzys i będzie bardzo ciężko sprzedać. Więc znowu ceny spadną. 

Kurna, trzeba się śpieszyć.

Z poznania kilkaset kilometrów do pracy. Co ty wygadujesz:D

Powiedziałam, że chcę kupić w Poznaniu? 🤣

Gość PRZEMEK

PIWOSZ CHCIAŁ SIĘ PRZEPROWADZIĆ DO POZNANIA ALE GO NIE STAĆ

Gość Kiss

Wg danych najlepsze pensje są gdzieś w okolicach Jeleniej Góry, a najmniej opłacalne z dużych miast pod względem relacji pensji do cen mieszkań to Kraków i Poznań właśnie.

Gość Kiss

Niech ceny nieruchomości rosną do końca roku, ew. lutego, a potem spadną :)

Gość Gosc
11 minut temu, Gość Kiss napisał:

Kurna, trzeba się śpieszyć.

Powiedziałam, że chcę kupić w Poznaniu? 🤣

Ty chyba pijana jesteś ciipo xD

Gość Kiss
6 minut temu, Przemek W napisał:

Ja Sam chce kupić mieszkanie w Jeleniej Górze

Ciekawe, za co. 

Ja mam 5 miejscówek na oku.

2 minuty temu, Leżaczek napisał:

2 godziny temu, Gość Kiss napisał:   2) A jak na handel, kupilibyście 2 kawalerki czy jedno 2-pokojowe? Dzięki, jesli ktoś potrafi odpowiedzieć. X wolę lokaty, w drugim rzędzie dwa mieszkania niz jedno ogromne. 

Lezak, zysk z lokat jest mizerny.

Gość Kiss

Są też bezczynszowe albo z czynszem 100zł, zależy, gdzie kupisz. Ja mam teraz czynsz ogromny.

Gość Gosc
7 minut temu, Leżaczek napisał:

Ja czekam żeby lokaty bankowe były na poziomie rentowności wynajmu mieszkania. Bo tak powinno być. Przynajmniej % jak dekadę temu. 

Przecież ty prawiczku mieszkasz u mamy i nie masz swojego mieszkania 

Gość Kiss

Mi wszystko jedno, ale muszę mieć zysk, a najpewniej chyba w nieruchomości zainwestwować.

Gość Gosc
4 minuty temu, Przemek W napisał:

ZA PIENIĄDZE SKARBIE 💘

Chyba jak dwie nerki sprzedasz uszatku😁

Gość Kiss

No mogę też szukac okazji na sprzedaz

Gość Gosc
8 minut temu, Gość Kiss napisał:

Mi wszystko jedno, ale muszę mieć zysk, a najpewniej chyba w nieruchomości zainwestwować.

Siedzisz na rencie?

Gość Kiss
11 minut temu, Leżaczek napisał:

1 minutę temu, Gość Kiss napisał: No mogę też szukac okazji na sprzedaz X są dwa podatki, jeden dziedziczenia drugi dochodowy od sprzedaży 19%. I dlatego właśnie się nie inwestycje w rzeczy kiedy nawet sprzątaczka robi tam biznes. Rypnie zaraz to wszystko tylko patrzeć. 

Jaki, kurna, od dziedziczenia?! Po sobie samej mam dziedziczyć? A dochodowy, owszem, jeśli opylę przed upływem 5 lat. Na szczeście tylko od dochodu.

Jaka znów sprzątaczka?

12 minut temu, Gość Gosc napisał:

Siedzisz na rencie?

Nie, na L4. Pracuję.

Gość Kiss

Póki są sensowne mieszkania w czym problem? Niech sprzątaczka kupuje jak chce...