Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nika

Wyrzucił mnie z dwójka dzieci

Polecane posty

Gość Nika

Witajcie,facet był na psychotropach od dobrych kilku lat gdy przestał psychotropy brać zrobił się agresywny oraz wybuchowy -wszyscy są dla niego ...am nawet jego  matka. Prosiłam go aby pposxedl do psychiatry bo ewidentne coś się z nim dzieje to przyniusl recepty i tego nie wykupił a jest coraz gorzej . facet mnie wyrzucił z domu wraz z dziećmi bo nie zgodziłam się aby lodówka była poza szafka (lodówka w zabudowie) stwierdził ze lodówka się zepsuje od upałów -mieszkaliśmy tam od 4 lat i nie jedne upały były i lodówka chodźi aż tu nagle stwierdził ze się zepsuje. Postanowił mnie wyrzucić,zwyzywał od najgorszych ,wyrwał mi klucze szarpał mnie. Dodam ze ja utrzymywałam go,sprzątałam. Jedyne co potrafił zrobić to zająć się dziećmi i to tez na opak. Gdy go prosiłam aby pomagał mi w sprzątaniu to zawsze miał coś do powiedzenia a to ze w muzeum nie jesteśmy , jak ci nie pasuje to se sprzątaj itp 

dzieci byly szturchane przez niego czym popadnie jak coś nie było po jego. Później przepraszał dzieci i mnie jak mu zwróciłam uwagę a za jakiś czas robił to samo. 

Gość gość

Ty się ciesz że się w końcu wyrwałaś od psychola

Gość majonezożerca

następna ...ka, która ze zyebem sobie bezrefleksyjnie klepie dzieci. Nie tylko dobrze ci tak, ale jeszcze dzieci powinno ci się odbierać, bo ewidentnie za mądra to ty nie jesteś, a do tego kompletnie nieodpowiedzialna

ku4rwa, skąd się takie tępe strzały biorą

Gość ...

a co mu zrobilas ? 

Gość ...

Albo on Ma ADHD 

Gość ...

z jakiej on rodziny jego wyniki badania oceny w szkole 

Gość ...

Urojenia ADHD nadpobudliwość Agresja

Gość gość

Ty sobie zgotowałaś taki los na własne życzenie, a jak mogłaś dopuścić żeby dzieci musiały przeżywać takie piekło?

26 minut temu, Gość gość napisał:

Ty się ciesz że się w końcu wyrwałaś od psychola

Dokładnie. Nie wyobrażam sobie być w związku z człowiekiem tak strasznie niestabilnym emocjonalnie. I jeszcze narażać dzieci na jego odpały. Przecież to musi być koszmar...  Wybaczcie, ale moim zdaniem osoby z poważnymi zaburzeniami psychicznymi, nie powinny zakładać rodzin. Wiem, że to kontrowersyjne stwierdzenie, no ale w takiej sytuacji współmałżonek jest skazany na piekło. Jeszcze jak taka osoba nie jest pod stałym nadzorem psychiatry i się nie leczy, to już w ogóle kosmos - jest tak nieprzewidywalna, że w każdej chwili może Ci wbić nóż w plecy, bo "coś sobie uroiła". Dziewczyno, uciekaj od niego czym prędzej, bo nie będziesz miała życia. 

Gość Gosc
48 minut temu, Gość majonezożerca napisał:

następna ...ka, która ze zyebem sobie bezrefleksyjnie klepie dzieci. Nie tylko dobrze ci tak, ale jeszcze dzieci powinno ci się odbierać, bo ewidentnie za mądra to ty nie jesteś, a do tego kompletnie nieodpowiedzialna

ku4rwa, skąd się takie tępe strzały biorą

Ciesz sie ze nie trafilas na takiego bo nie masz pojecia jak tacy faceci dlugo potrafia udawac kompletnie innych niz sa w rzeczywistosci. Nie kazdy jest psychologiem zeby dostrzegac takie zaburzenia a jak sie jest zakochanym to juz wogole. Przecietny czlowiek jak widzi ze osoba nad soba nie panuje to mysli ale nerwus taki ma charakter, a nie ze on ma zaburzenia, adhd czy zaawansowana nerwice. Tez trafiłam na faceta z szeregiem roznych zaburzen a przez pierwsze dwa lata w zyciu bym tego nie dostrzegla bo kompletnie inaczej sie zachowywal. Dopiero pozniej zaczełam czytac bo pewne zachowania ciagle sie powtarzaly wiec nie moglam sobie tego juz tlumaczyc tym ze przeciez sie zdenerwowal tylko. Uwazam ze takich rzeczy powinni uczyc w szkołach to by bylo mniej takich zwiazkow i pokrzywdzonych dzieci.

3 godziny temu, Gość Nika napisał:

Witajcie,facet był na psychotropach od dobrych kilku lat gdy przestał psychotropy brać zrobił się agresywny oraz wybuchowy -wszyscy są dla niego ...am nawet jego  matka. Prosiłam go aby pposxedl do psychiatry bo ewidentne coś się z nim dzieje to przyniusl recepty i tego nie wykupił a jest coraz gorzej [...]

Przede wszystkim, skoro wiesz, że partner cierpi na zaburzenia i pozostaje na lekach, powinnaś również rozumieć naturę jego choroby, wiedzieć, jak postępować w danym przypadku, jak m.in. ten tutaj wskazany, mieć przygotowany plan awaryjny oraz świadomość wszystkich potencjalnych konsekwencji tak ryzykownego związku. Jeśli nie jesteś przygotowana na problemy, zastanów się, czy dasz radę się przygotować, czy po prostu lepiej już nie ciągnąć tej relacji. W każdym razie, facet po odstawieniu leków zachowuje się irracjonalnie i najprawdopodobniej nawet nie zdaje sobie z tego sprawy. Skoro skonsultował się z psychiatrą i posiada recepty, możesz sama wykupić leki  i zwyczajnie w odpowiedniej dawce mu je przemycić, jeśli nie chce zażyć. To nie jest działanie nieetycznie, tylko faktyczna pomoc człowiekowi, który nie jest w stanie nad sobą zapanować. Jeśli przez ostatnie lata brał i wszystko było w porządku, to kiedy teraz otrzyma dawkę, powinien zacząć myśleć logicznie i już samodzielnie dbać o regularne przyjmowanie leków.

Cyt.: przed chwilą, Gość Gosc, ''Dopiero pozniej zaczełam czytac bo pewne zachowania ciagle sie powtarzaly wiec nie moglam sobie tego juz tlumaczyc tym ze przeciez sie zdenerwowal tylko. Uwazam ze takich rzeczy powinni uczyc w szkołach to by bylo mniej takich zwiazkow i pokrzywdzonych dzieci.''

Ja natomiast uważam, że szkoła - przez wzgląd na ograniczenia czasowe - powinna uczyć przede wszystkim samodzielnego zdobywania informacji i zachęcać do poszerzania wiedzy i perspektywy. [Przy edycji komentarza nie da się wstawić cytatu...]