Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Spokojnych myśli

Skłonna jestem wierzyć, że każdy z nas ma Anioła stróża, jeśli zgodzicie się z tym,że każdy z nas ma też swojego złego ducha

Polecane posty

Gość Spokojnych myśli

Jestem na takim etapie życia, że czuję się na granicy obu..ciekawe,który zwycięży 🙄?tylko spokój może mnie uratować,bo zmęczona jestem i nie mam sił na walkę ...I myślę, że wielu kafetarian również ta granica dotyczy i podobne myśli czytając tematy.Miłego weekendu.

Gość numer 1
2 minuty temu, Gość Spokojnych myśli napisał:

Jestem na takim etapie życia, że czuję się na granicy obu..ciekawe,który zwycięży 🙄?tylko spokój może mnie uratować,bo zmęczona jestem i nie mam sił na walkę ...I myślę, że wielu kafetarian również ta granica dotyczy i podobne myśli czytając tematy.Miłego weekendu.

Kupiłem sobie ostatnio książkę "aniołowie do pomocy" Lestera Sumralla. Ja wierze, że każdy z nas ma nie jednego ale kilku aniołów do pomocy, którzy czuwają nad nami. 

Gość oopp

Ciekawa koncepcja, może napisz coś więcej, jak to u Ciebie się objawia

Gość W każdym z nas

Żyją dwa wilki. 

Jeden jest zły. 

Jest on gniewem, smutkiem, żalem chciwością, arogancją, pychą, goryczą, kompleksami, kłamstwem, dumą oraz ego. 

Jeden jest dobry.

Jest on radością, pokojem, miłością, nadzieją, pokorą, życzliwością, łaskawością, empatią, prawdą, współczuciem oraz wiarą.

Który wilk wygrywa?

Ten, którego karmisz.

Gość oopp
Przed chwilą, Gość numer 1 napisał:

Kupiłem sobie ostatnio książkę "aniołowie do pomocy" Lestera Sumralla. Ja wierze, że każdy z nas ma nie jednego ale kilku aniołów do pomocy, którzy czuwają nad nami. 

tak, tylko skąd pewność, że za anielską fasadą nie kryje się jakaś ciemność?

Gość oopp

Dzisiaj zastanawiałam się nad czymś podobnym, ale w innym kontekście. Otóż, znam osobę z jednej strony chodząca miłość, mędrzec i wszystkowiedzący filozof, ale......w pewnych okolicznościach potrafi emanować nienawiścią i bezwzględnością. Kto wie, może raz dokarmia go anioł, raz coś ciemnego. Dla mnie to nie jest zrozumiałe, a kontakt z taką osobą potrafi wręcz rozwalać psychicznie.

Gość numer 1
5 minut temu, Gość oopp napisał:

Przywołuj światłość a przyjdzie światłość. Poza tym Bóg wydelegował nam aniołów do pomocy za darmo, wiec jeśli jakaś istota chce coś w zamian to wiadomo ze to demony jakieś ciemne. 

Gość Gość

Może. Złego anioła nikt nie ma.

Gość gość
15 minut temu, Gość oopp napisał:

Jeśli wierzysz że Bóg jest silniejszy od diabła, to jest to proste. 

Gość gość
32 minuty temu, Gość Spokojnych myśli napisał:

Przeczytaj sobie historię Hioba. Ona pokazuje zło i dobro. Bóg pozwala na zło, ale to od ciebie zależy czy wybierzesz zło czy dobro. Podniesienia się życzę. 

Gość numer 1

Tylko nie bądźcie letni, w życiu dobrze jest być dobrym, albo złym ale nigdy nijakim. Tak jak w Biblii napisano, bądźcie zimni albo gorący bo jak będziecie letni to was wypluje. Będąc złymi macie szanse odbić się od dna i wyskoczyć w niebiosa. Balansując po środku tak z dupy trochę się jest, nie ma punktu zaczepienia.

moze modlitwa? Ale nie ojcze nasz tylko wyżalić się Bogu jak człowiekowi, po ludzku jakby Bóg był przyjacielem. Powiedzieć mu kurde to mnie boli. 

Gość gość
23 minuty temu, Gość numer 1 napisał:

Tylko nie bądźcie letni, w życiu dobrze jest być dobrym, albo złym ale nigdy nijakim. Tak jak w Biblii napisano, bądźcie zimni albo gorący bo jak będziecie letni to was wypluje. Będąc złymi macie szanse odbić się od dna i wyskoczyć w niebiosa. Balansując po środku tak z dupy trochę się jest, nie ma punktu zaczepienia.

moze modlitwa? Ale nie ojcze nasz tylko wyżalić się Bogu jak człowiekowi, po ludzku jakby Bóg był przyjacielem. Powiedzieć mu kurde to mnie boli. 

spróbuj - modlitwy do Boga Ojca Gloria.tv mi pomagają

Gość 8393
1 godzinę temu, Gość numer 1 napisał:

Ludzie już dawno odrzucili Boga więc jest coraz gorzej , kobiety się nie szanują i wypinaja na prawo i lewo faceci to samo , nie ma żadnej miłości między ludźmi , aniołowie nie chcą się nawet do tych ludzkich kreatur zbliżać 

Gość 8393
28 minut temu, Gość numer 1 napisał:

Bzdury , lepiej kogoś zabić niż poprostu być neutralnym ? Masz jakieś braki w logice 

Gość 8393
1 godzinę temu, Gość W każdym z nas napisał:

Żyją dwa wilki. 

Jeden jest zły. 

Jest on gniewem, smutkiem, żalem chciwością, arogancją, pychą, goryczą, kompleksami, kłamstwem, dumą oraz ego. 

Jeden jest dobry.

Jest on radością, pokojem, miłością, nadzieją, pokorą, życzliwością, łaskawością, empatią, prawdą, współczuciem oraz wiarą.

Który wilk wygrywa?

Ten, którego karmisz.

Ludzie w dziejszych czasach karmią w Sobie tylko zło i pychę, wszędzie nagość seksualizacja, kult przyjemności i egoizmu , nikt nie interesuje się dobrem i skromnościa 

Gość Wieszcz podprogowy

Miasto Bestii Wadowice

W Małopolsce, taka jedna jest miejscowość, skąd pochodzi bardzo znany nam jegomość, co choć zdaniem wielu wielkim był polakiem, to z niejednym je.bał się przedszkolakiem To nieludzkie okolice, to jest bestii miasto, Wadowice Tu ksiądz Karol pierwsze dzieci zgw.ałcił Chory instynkt łowcy w sobie wykształcił To przeklęte okolice, To potwora miasto, Wadowice Małopolski to całej zakała Co bestię z Wadowic na świat wydała Gdy bezbronne, wystraszone dzieci ru.chał Na swej twarzy uśmiech miał od ucha do ucha A ksiądz biskup tylko wszystko to tuszował Patrzył na nagrania i się mast.urbował To nieludzkie okolice, To jest bestii miasto, Wadowice Tutaj papież pierwsze kroki stawiał I z pierwszymi dziećmi się nikczemnie zabawiał To przeklęte okolice, To potwora miasto, Wadowice Te ofiary, przepełnione rozpaczą Co papieskich gwa.łtów nigdy nie przebaczą Jan paweł 2 gw.ałcił małe dzieci, Jan p.aweł 2 gwa.łcił małe dzieci, Jan paweł 2

Gość numer 1
8 minut temu, Gość 8393 napisał:

Bzdury , lepiej kogoś zabić niż poprostu być neutralnym ? Masz jakieś braki w logice 

Ja pierdziu, grzech to dla ciebie tylko morderstwo? Wszystko może być grzechem, nie tylko to gdy ktoś ucierpiał z twojej winy. Brak wiary to tez grzech wg mnie. Jak można nie kochac Boga, albo zle o nim mówić, naszym stwórcy. 

Gość zimmerman
7 minut temu, Gość numer 1 napisał:

Ja pierdziu, grzech to dla ciebie tylko morderstwo? Wszystko może być grzechem, nie tylko to gdy ktoś ucierpiał z twojej winy. Brak wiary to tez grzech wg mnie. Jak można nie kochac Boga, albo zle o nim mówić, naszym stwórcy. 

Bog to ku'rwa, jak twoja rodzina wiesniaro ahahah

Gość numer 1
26 minut temu, Gość zimmerman napisał:

Bog to ku'rwa, jak twoja rodzina wiesniaro ahahah

I to też ci będzie przebaczone, czaisz jaki dobry jest Pan? 😊 A z wdzięczności człowiek przestaje grzeszyć. 

Gość zimmerman
2 minuty temu, Gość numer 1 napisał:

I to też ci będzie przebaczone, czaisz jaki dobry jest Pan? 😊 A z wdzięczności człowiek przestaje grzeszyć. 

Ty glupia ku'rwo nie ma boga zadnego, na swiecie jest ponad 4000 religii i kazda ma swoj monopol na prawde, robi pranie mozgu, zeby sterowac takimi, jak ty de.bilami, bez wlasnego zdania. To, ze jestes fanatykiem, trzymaj dla siebie wariatko. Lucyfer ru.cha twojego boga

Gość Gość
40 minut temu, Gość numer 1 napisał:

Chyba dla wierzących.

Gość zimmerman
Przed chwilą, Poetka napisał:

No dobra, ale nie wierzysz w nic po smierci? Czy jednak w cos wierzysz?

Zamknij ku'rwo twarz, idz lepiej sobie popisac z pe.dofilem lezaczkiem hahaha, jakie zje.by zyciowe sa na tej stronie masakra.

Gość zimmerman
3 minuty temu, Poetka napisał:

To po co sie udzielasz w tematach skoro jedyne co potrafisz to tylko pluc sie do innych? Marnujesz tylko czas

K'urwo potne cie na plasterki, wypi'erdlaja, jestes brzydka, nudna i tepa do tego. Powinnas sie powiesic juz dawno

Gość zimmerman
1 minutę temu, Poetka napisał:

Lustro. Widzisz w innych to co masz juz w sobie. 

Jak nie zamkniesz mo'rdy to ty bedziesz miala w sobie noz kluty 40cm

Gość Spokojnych myśli

Widzę, że temat wzbudza zainteresowanie i skrajne emocje . Mi właśnie chodzi o tą dobrą i złą energię w człowieku, bo każdy z nas boryka się z tym na różnych etapach życia..I co w nas zwycięży zależy od nas samych i ludzi wokół. Temat na czasie i idealny na kafe...Spokojnego wieczoru.

Gość zimmerman
3 minuty temu, Gość Spokojnych myśli napisał:

Widzę, że temat wzbudza zainteresowanie i skrajne emocje . Mi właśnie chodzi o tą dobrą i złą energię w człowieku, bo każdy z nas boryka się z tym na różnych etapach życia..I co w nas zwycięży zależy od nas samych i ludzi wokół. Temat na czasie i idealny na kafe...Spokojnego wieczoru.

Obyś zasneła na wieki ku’rwo