Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Magister

Teściowa

Polecane posty

Gość Pani Magister

Witam. Mam problem z moim mężem. Po ślubie wyprowadzilismy się do jego domu rodzinnego. Mieszkaliśmy razem z teściami. Po dwóch latach powiedziałam dość. Nie mogę wytrzymać z jego matką. Jest typową teściową z kawałów która we wszystko się wtrąca i obraża o byle co. Odkąd ją poznałam zawsze jest na coś chora (ma 60 lat ale podejrzewam że cierpi na hipochondryzm), wzbudza w ludziach litość i poczucie winy. Pragnie zainteresowania 24 na dobę. Gdy Wyprowadziłam się z dziećmi od męża do swoich rodziców, on niestety stwierdził że nie zostawi swoich rodziców, bo są starzy, bo kiedyś będą potrzebowali opieki, bo podarowali mu dom i gospodarkę. Chciałabym z nim stworzyć swój własny dom ale on nie chce o tym słyszeć, nie rozumie że to nigdy nie będzie mój dom. Nie wiem już jak z nim rozmawiać. Widzimy się tylko w weekendy. Mieszkamy 50 km od siebie. Teściowa straszy mnie że jak nie wrócę to musimy wziąć rozwód. Obraża mnie i obgaduje ze swoją drugą synową. 

Jak przekonać męża aby odciął pepowinę? On ma 28 lat, ja 26. Ma stabilną i dobrze płatna pracę (nasze dochody miesięcznie to 6-8 tysięcy na miesiąc) , ale Nie chce nic wynająć bo szkoda mu pieniędzy. Nie będzie odkładać na dom bo nas nie stać i materiały drożeją (jestem na urlopie macierzyńskim). Czuję że się oddalamy od siebie.. 

Wiem że mogłabym wrócić i mieszkać z nim i z jego rodzicami ale wiem że nie będę tam szczęśliwa. Z drugiej strony dzieci też potrzebują ojca. 

Gość gość

Dzieci potrzebują szczęśliwej matki. Ty wracając do męża mieszkania, nie będziesz szczęśliwa. Dzieci nie są argumentem w problemach dorosłych.

Gość Nie przeczytałem

Odpowiadam: tak

Gość Gosc

Już widać że przegrałas życie. Sytuacja bez wyjścia. Odejdziesz będziesz nieszczęśliwa rozwódką z bękartem czyli zerem, wrócisz będziesz znerwiciwanyn nieszczęśliwym zerem i popychadlem. Jest złota zasada: nigdy nie mieszkać z treściami. Nigdy! 

Gość Głupoty

Cipka mnie swedzi, muszę podrapać. 

Gość gość

to są sprawy, które należy ustalić przed ślubem. teraz trochę za późno na planowanie życia