Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia

Krwawienie przy tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość Asia

Może znajdzie się Pani, która doświadczyła podobnej sytuacji. Na dzień dzisiejszy wzięłam 21 tabletek z 4 opakowania tabletek antykoncepcyjnych Vines (system 24+4). Wczoraj czyli 20 dnia zaczęłam plamić krwią, niewiele ale do dziś nie przeszło nawet doszło do tego lekkie ćmienie w brzuchu. Teoretycznie od wtorku powinnam zacząć placebo czyli w czwartek powinno pojawić się krwawienie z odstawienia. Obawiam się, że to krwawienie nie przejdzie i co za tym idzie nie wystąpi krwawienie z odstawienia i coś może pójść nie tak jeżeli chodzi o ochronę przed ciąża. Żadnej tabletki nie pominęłam, jedną jedynie wzięłam jakieś 3 godziny później bo byłam poza domem i nie miałam ich przy sobie. Do tej pory nie miałam przy poprzednich 3 opakowaniach takich rewelacji. Przy pierwszej w połowie opakowania jednorazowe plamienie, o którym wspominała ginekolog, że może wystąpić. Do lekarza nie dostanę się przez weekend bo nie pracują, w sumie nie wiem czy jest szansa zdążyć z wizytą do dni placebo aczkolwiek będę próbować, telefonicznie nie udzielą mi informacji. Tabletki Vines są niskodawkowe.

Gość Kaja

Ja tak miałam jak pominęłam tabletkę zamiast wieczorem to wzięłam na drugi dzień rano i było zaraz plamienia,  ale tylko taka sytuacja 

Gość amebka

Na spokojnie, to twoje 4 opakowanie dopiero. Niby mowi sie o trzech miesiacach przystosowania ale to jest takie bardzo umowne. Moga pojawiac sie plamienia na poczatku drogi antykoncepcyjnej. Ja tez biore vines i zdarza mi sie nawet teraz co juz biroe ponad rok ze pojawi sie plamienie albo okres przyjdzie dzien czy dwa wczesniej. Jest to spowodowane no przeziebieniem i w zupelnosci normalne. Ochrona jest zachowana jesli przyjmujesz tabletki jak trzeba, nie wymiotowalas i niemialas biegunek do 4 dni od przyjecia tabletki, nie pominelas ani jednej i miescilas sie w tych 12h

Gość Oliwka343

Hmm, no nie wiem nie stosuje tabletek, ale doradzę Tobie inną antykoncepcję niehormonalną diafragmę Cayę, jest niezwykle skuteczna,  jestem bardzo z niej zadowolona. 

Gość Aśka

Ja również biorę vines 24+4. Jest to moja pierwsza 'przygoda' z tabletkami anty. Dziś wzięłam 7 tabletkę. Tak jak mi kazał ginekolog pierwsza wzięłam w pierwszy dzień miesiączki. Szczerze mówiąc byłam przekonana że niedługo po tabletce przestanę krwawic Ale miałam normalny okres który właśnie się kończy. Zastanawiam się czy wszystko ok ? Jestem kompletnie zielona A tych sprawach 

Gość Asia

Z tej strony autorka tematu. Co do odpowiedzi powyżej. Moja ginekolog powiedziała, że o pierwszym opakowaniu tabletek w ogóle się nie rozmawia w tym sensie, że może dziać się wszystko. Można cały nawet miesiąc plamić, może boleć brzuch itd. Jeżeli nie ma ekstremalnych sytuacji to nie zwracamy na to uwagi bo dla organizmu to jest nowość. Wracając do mojego problemu udało mi się wczoraj trafić fartem na wizytę. Pierwsza i trafna diagnoza lekarza to pogorszenie wyników tarczycy. Zapomniałam dodać, że choruje na niedoczynność. To krwawienie od 20 tabletki to była już miesiączka, mam skończyć normalnie opakowanie i zwiększyć dawki na tarczyce. Jeżeli to nie pomoże mam receptę na inną antykoncepcje z większą dawką estrogenów. Może mój przypadek pomoże jeszcze komuś.

Gość kamila

Do autorki -0 ja stosuję też te tabletki, ale powiem Ci mi przypasowały idealnie, niższa zawartość hormonów w vines, to jest to, może Ty powinnaś mieć tabletki z wyższą zawartością hormonów? Czasami po prostu tak jest ze kobieta potrzebuje wyższej dawki