Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc9999

Początek 3 trymestru i bezsenność

Polecane posty

Gość Gosc9999

Czy któraś z was ma ten problem? Jak sobie radzicie?
Kładę się spać o rozsądnej porze, nie oglądam filmów, nie jem późnej kolacji, i albo nie mogę zasnąć przez dobre 2 godziny, albo zasypiam i budzę się np. o 2:00. Potem leżę, gapię się w sufit i zasypiam ok 4-5:00.
No tak się nie da na dłuższą metę bo już dopada mnie osłabienie i zawroty głowy w ciągu dnia.
Jak śpicie dziewczyny?

Gość Gosc

To jest niestety normalne

Gość Ania

Ja miałam bezsenność już od 1 trymestru. Kładłam się spać o 21 a zasypiałam o 4/5 rano o 7 już się budziłam. Nie pomogło nic, ani melisa, ani spacer przed snem czy kąpiel z olejkiem lawendowym, wietrzenie sypialni i te inne sposoby co można znaleźć na internecie. Psychiatra dała mi leki ale ważniejsze było dla mnie zdrowie dziecka i tych leków nie brałam. Po porodzie przeszło, od razu zasypiam. Chodziłam zmęczona, cały czas bolała mnie głowa, nie miałam siły na nic ale do przezycia. Jesteś już w 3 trymestrze, dasz radę już teraz 

Gość Samaaa

Niestety to norma, nawet poduszka ciążowa mi nie pomaga. Też budzę się na 3-4h (np od 2-5/6) i nie mogę zasnąć. Może organizm przygotowuje nas do wstawiania w nocy do dziecka 😛