Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaja

Rada rodziców w przedszkolu. Pomocy stresuje się!

Polecane posty

Gość Jaja

Witam. Jestem w klasowej 3 w przedszkolu oraz z tej trójki zostałam wytypowana do rady przedszkola. Jutro 1 zebranie proszę o jakieś rady doświadczonych mam. Czego się spodziewać? Jakie obowiązki? Co na zebraniach? Z góry dzięki 

Gość www

Nie chce być niemiła. Ale nie jesteś z tych matek c to się wszedzie pchają? Przecież nikt Cię sila tam nie wzial jak się nie znasz i stresujesz trzeba było odmówić . 

Gość Cześć

Nic stresujacego.Będziesz proszone o pomoc w przedszkolu czy to o zbiórkę na komitet czy o załatwienie czegoś np.na piknik ,kupno prezentów mikolajkowych albo pomoc przy ich pakowaniu .Byłam raz i nie pchalam się Pani na zabraniu zapytała i jakoś nie odmowilam .Nie miałam wielu obowiązków bo i tak aktywnie wspieram przedszkole typu załatwia pomoce rzeczy na piknik itd.jakoś z praca mi to za bardzo nie kolidowalo, raz jak sie dziecko rozchorowalo inna mama mnie zmieniła przy pakowaniu prezentów. Nie będziesz sama,ja jednak wolę już w trójki nie wchodzić i wspierać na tyle ile mam jak.Bo to jednak dodatkowy obowiązek ale nic strasznego.A przy kolejnym wyborze możesz powiedzieć ze juz byłaś w zeszłym roku i niech się wykaże ktoś inny .🙄

Gość Gość
35 minut temu, Gość www napisał:

Nie chce być niemiła. Ale nie jesteś z tych matek c to się wszedzie pchają? Przecież nikt Cię sila tam nie wzial jak się nie znasz i stresujesz trzeba było odmówić . 

Jak się nie zna, to się pozna. Wystarczy, że chce. Trójka być musi i tyle. Dzięki niej możesz dalej udawać, że Twoje dziecko Cię interesuje w szkole, czy przedszkolu. Masz w nosie, ale pokrytykujesz innych. Standard ogólnoklasowy. 

Gość Jaja

Słuchajcie nikt nie chciał pełnić tej funkcji i fakt nie znam się nie wiem jak to ma wygladac ale Chęci i zapał mam. Boję się tylko bo nigdy nie udzialalam się właściwie... Nigdzie 😂