Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Czy polak ma szansę na azjatke?

Polecane posty

Gość gość
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Wiesz jakby ludzie myśleli tak jak ty to dalej byśmy siedzieli na drzewach albo jaskiniach bo jak to tak po co wychodzić na zewnątrz, jak ja tam sobie poradzę

wiekszość sobei nei radzi, azasada jest taka mój drogi: jak masz w sobie zaradność, to zawsze sie jakoś urządzisz, czy wojna, czy socjalizm, czy emigracja, ale jak tego nei masz i w kraju jesteś nikim, to nie wyjedziesz zyć z odsetek  od bycia nikim i niezaradnym

Gość Gosc
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Wiesz że żyjąc tam jako robotnik kupisz tam co najwyżej worek ryżu? Wszystkie azjatki twoje 

Ale ty masz chory łeb.

Gość Wiem co mówię

U mnie w mieście jest duży japoński zakład, Japonek jest chyba 40. Jedna mieszka u mnie na klatce z Polakiem.

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość gość napisał:

wiekszość sobei nei radzi, azasada jest taka mój drogi: jak masz w sobie zaradność, to zawsze sie jakoś urządzisz, czy wojna, czy socjalizm, czy emigracja, ale jak tego nei masz i w kraju jesteś nikim, to nie wyjedziesz zyć z odsetek  od bycia nikim i niezaradnym

W kraju możesz być nikim bo ciężko konkurować z tymi co się uwlaszczyli w prlu. Patrz na siebie, wiem że cie tylek boli bo olał cie nawet shrek. Takie życie

Gość gość
2 minuty temu, Iibed napisał:

ci którzy takie żony kupują przeważnie mają tam z czego żyć, nie wnikam z czego. poza tym w takim wietnamie wystarczy angielski znać i już jest z czego żyć.Seby murarze podobno sobie chwalą życie w EU więc może to nie taki zły zawód 😄 mam znajomych którzy już mają zaplanowaną pracę do końca przyszłego roku w Pl więc to wcale nie taki zły zawód, jakbym nie miał wstrętu do wiercenia i innych tego typu prac to kto wie może sam bym został murarzem,tynkarzem,akrobatą 😄 albo jakbym miał w głowie same $ jak ty bo finansowo to całkiem niezłą praca mało kto pracuje za mniej jak 10k miesiecznie i to w polsce. 

głupiej sie nie dało?

Gość Gosc
Przed chwilą, Gość Wiem co mówię napisał:

U mnie w mieście jest duży japoński zakład, Japonek jest chyba 40. Jedna mieszka u mnie na klatce z Polakiem.

To miasto wojewódzkie? Polki pewnie zazdrosne bo jak to tak z polaczkiem 😂

Gość Gość

Ale ty masz chory łeb.

Ty masz chory łeb ze schizofrenia że myślisz że zarobisz na coś więcej niż na jedna rybę i 2 kilo ryżu w biednym kraju azjatyckim nie mając żadnego poważnego zawodu po dobrych studiach ,marzyciel -nieudacznik

Gość Gosc
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Ty masz chory łeb ze schizofrenia że myślisz że zarobisz na coś więcej niż na jedna rybę i 2 kilo ryżu w biednym kraju azjatyckim nie mając żadnego poważnego zawodu po dobrych studiach ,marzyciel -nieudacznik

Skąd wiesz co mam i kto powiedział że ktokolwiek się tam wyprowadza, zresztą jest dużo wolnych zawodów, masz wąskie horyzonty, pewnie tatuś ci prace załatwił i myślisz że tylko tak można.

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gosc napisał:

To miasto wojewódzkie? Polki pewnie zazdrosne bo jak to tak z polaczkiem 😂

Polki już dawno są na takim punkcie femonizacji że mają w doopie polskiego nieudacznika , mi też to koło doopy lata czy jest z marzynka czy transwestyta bo jetem singielka z wyboru i chce mieć dziecko sama 

Gość gość

W kraju możesz być nikim bo ciężko konkurować z tymi co się uwlaszczyli w prlu. Patrz na siebie, wiem że cie tylek boli bo olał cie nawet shrek. Takie życie

piszesz z dwiema osobami, ja nie ta od shreka. no cóz nie moja wina, zę nie zaapałeś sie nie tylko na uwłaszczenie, ale nawet na reformę rolna. widzisz po zmianie ustroju kto był madry to skorzystał, kształcił siebie i dzieci i jakoś sobie radzi. Przynajmniej dobrego zawodu się wyuczył i to procentuje. ale jak sie pochodziło z takich bez ambicji, co nawet na darmowej edukacji nie skorzystali to nic tylko ręce rozłozyć z ubolewaniem

Gość gość

zawsze roztrząsam to co mnie bawi, kto wie może dalej będzie w to brnąc i będzie jeszcze weselej 😄
oczywiście że biorę pod uwagę jestem shrekiem i myślę że może kiedyś i mnie da się zaprosić na kolację 😄

to g..niane hobby, jakaś jednak mierność intelektualna od ciebie bije skoro takie rzeczy ciebie bawią

Gość Gość
1 minutę temu, Iibed napisał:

a rób, zrób sobie dwa i ze shrekami też umawiaj się trzema na raz będzie większa szansa że któryś zapłaci za ciebie 😄

Ja z żadnym się już nie umowie bo żaden nie jest mnie godzien 

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość gość napisał:

piszesz z dwiema osobami, ja nie ta od shreka. no cóz nie moja wina, zę nie zaapałeś sie nie tylko na uwłaszczenie, ale nawet na reformę rolna. widzisz po zmianie ustroju kto był madry to skorzystał, kształcił siebie i dzieci i jakoś sobie radzi. Przynajmniej dobrego zawodu się wyuczył i to procentuje. ale jak sie pochodziło z takich bez ambicji, co nawet na darmowej edukacji nie skorzystali to nic tylko ręce rozłozyć z ubolewaniem

Po jakim zawodzie masz dzisiaj dobrze? Wszędzie gdzie się nie obejrzysz to proponują minimalną. Nie znam nikogo po zawodowce kto zarobi dobrze, chyba że w budownictwie te 8000 ale to ciężka robota trzeba mieć mocne zdrowie. Niestety przegapiłem wszelkie reformy gdzie można było sie nakraść bo jestem rocznik 1998

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gosc napisał:

Po jakim zawodzie masz dzisiaj dobrze? Wszędzie gdzie się nie obejrzysz to proponują minimalną. Nie znam nikogo po zawodowce kto zarobi dobrze, chyba że w budownictwie te 8000 ale to ciężka robota trzeba mieć mocne zdrowie. Niestety przegapiłem wszelkie reformy gdzie można było sie nakraść bo jestem rocznik 1998

Kto ci kazał robić zawodowke?

Gość 93939

Dobra idę zarabiać na dziecko z probówki, przynajmniej żaden oblech nie będzie na mnie sapal

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Kto ci kazał robić zawodowke?

Sama pisałaś że kto dobrego zawodu się wyuczył to procentuje. Nie moja wina że teraz robią wszystko by człowiek skończył zawodowke. To życie to porażka nie mogę doczekać się końca, niech wybuchnie wojna

Gość Gosc
Przed chwilą, Iibed napisał:

masz 21 lat i od razu chcesz zarabiać 10k ? gadasz jak stary pisior ze dobrze maja tylko ci co kradną zmień otoczenia bo mózg ci wyprali. za lekką robotę człowiekowi po zawódówce nikt dobrze nie płaci jak poprzedniczka masz bezpłatną korepetycję. 

Ta lekka robota po zawodowce, lekka to masz po studiach

Gość Gość
1 minutę temu, Iibed napisał:

ale wiesz że to nasienie do tych probówek sprzedają żule i oblechy właśnie bo tam płacą za to jakieś grosze, wiec głównie menele i biedni studenci się tym prcederem trudnią. człowiek na poziomie mający co jeść nie sprzedaje za grosze swoich genów żeby jego dzieci się plątały po świecie wychowywane przez samotne matki wariatki. myśl logicznie. 

Trudno , żul mietek będzie miał bombelka, ty nigdy 

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gosc napisał:

no cóż, mam kuzyna po budownictwie, jest kierownikiem duzych budów, swietnie zarabia, jego zona prowadzi własne firmy, sama wymysliła  sobie niszową specjalizację i wstrzeliła sie w rynek, drugi  kuzyn rozkręcił firmę stawiajacą drewniane domy, już teraz ma zamówiinia na wiele miesięcy, inny kuzyn skończył ekonomię , znał języki  i już na studiach podłapał dobrą pracę w banku, znam dobrze zarabiajacych fryzjerów, fizjoterapeutów,  spawaczy, mechanika urządzeń włokienniczych, robiących remonty  no ale to ludzi którzy są dobrzy w swoim fachu. Dobrze zarabia moja koleżanka pielęgniarka- nadzoruje pracę pielegniarek w prywatnym szpitalu.

Ba u mojej ciotki na wsi szambiarz po zawodówce świetnie zarabia, tylko musiał dobrą szambiarę kupic, po zawodówce kierownik ekipy remontowej , która robiła remont u mnie w bloku wyciaga taka kasę ze nie wie na co wydawać, taki jest popyt. Mój kuzyn po zawodówce jest magazynierem i wyciaga 5 tyś, ale też szef ma do niego zaufanie i wie ze wszystko sie zgadza,

Ale jak mówię, trzeba mieć pomysł na siebie, zaradnosć i dobrze wykonywać swoją pracę.

Gość Gosc

no cóż, mam kuzyna po budownictwie, jest kierownikiem duzych budów, swietnie zarabia, jego zona prowadzi własne firmy, sama wymysliła  sobie niszową specjalizację i wstrzeliła sie w rynek, drugi  kuzyn rozkręcił firmę stawiajacą drewniane domy, już teraz ma zamówiinia na wiele miesięcy, inny kuzyn skończył ekonomię , znał języki  i już na studiach podłapał dobrą pracę w banku, znam dobrze zarabiajacych fryzjerów, fizjoterapeutów,  spawaczy, mechanika urządzeń włokienniczych, robiących remonty  no ale to ludzi którzy są dobrzy w swoim fachu. Dobrze zarabia moja koleżanka pielęgniarka- nadzoruje pracę pielegniarek w prywatnym szpitalu.

Ba u mojej ciotki na wsi szambiarz po zawodówce świetnie zarabia, tylko musiał dobrą szambiarę kupic, po zawodówce kierownik ekipy remontowej , która robiła remont u mnie w bloku wyciaga taka kasę ze nie wie na co wydawać, taki jest popyt. Mój kuzyn po zawodówce jest magazynierem i wyciaga 5 tyś, ale też szef ma do niego zaufanie i wie ze wszystko sie zgadza,

Ale jak mówię, trzeba mieć pomysł na siebie, zaradnosć i dobrze wykonywać swoją pracę.

Ja chciałem pracować to mnie wysyłali na złość do najcięższych robót "bo młody hehe bez znajomości" aż uszkodzilem sobie kręgosłup. Tyle mi przyszło z życia. 

Gość Gosc

Życie jest zye bane. Niech już uderzy jakaś kometa i wykończy ten wredny gatunek

Gość Gość

mam zazdrościć ? czego ?

Goffna 

Gość Gość

Życie jest zye bane. Niech już uderzy jakaś kometa i wykończy ten wredny gatunek

To że ci się nic nie chce to nie wredny gatunek 

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

To że ci się nic nie chce to nie wredny gatunek 

Mi się chce tylko ludzie zniszczyli mi zdrowie w pracy

Gość gość

ludzie zarabiający powyżej 5000 na rękę nie siedzą na takich forach jak to. ta co tutaj pisze o 3x minimalnej to mitomanka o niskiej samoocenie

Gość Gość
7 minut temu, Iibed napisał:

tak wszystkiemu winni ludzi. jak nie miałeś zdrwia to po co szedłeś do jakiejś zawodówki która siły wymaga ? nie chciało się nosić teczek trzeba pchać wózeczek a jak się nie ma siły to trzeba było pozostać przy teczkach. najlepiej się użalać nad sobą. 

może zostań dawcą nasienia dla tej która zarabia 3xmin może ona obniży wymagania i wezmie bezrobotnego jak nie będzie shrekiem 😄

Chyba śnisz nigdy w życiu nie będę utrzymywać nieroba , facet ma zarabiać więcej od kobiety i koniec , utrztnywac to ja sobie moge dziecko

Gość gosc

ludzie zarabiający powyżej 5000 na rękę nie siedzą na takich forach jak to

czemu niby mają nie siedzieć hehe

Gość Gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

ludzie zarabiający powyżej 5000 na rękę nie siedzą na takich forach jak to. ta co tutaj pisze o 3x minimalnej to mitomanka o niskiej samoocenie

5000 tys to nadal grosze i chciałabym zarabiać więcej bo to śmieszna kwota na te czasy 

Gość Wendetta
8 minut temu, Iibed napisał:

tak wszystkiemu winni ludzi. jak nie miałeś zdrwia to po co szedłeś do jakiejś zawodówki która siły wymaga ? nie chciało się nosić teczek trzeba pchać wózeczek a jak się nie ma siły to trzeba było pozostać przy teczkach. najlepiej się użalać nad sobą. 

może zostań dawcą nasienia dla tej która zarabia 3xmin może ona obniży wymagania i wezmie bezrobotnego jak nie będzie shrekiem 😄

Skąd miałem wiedzieć że bez znajomości tak tyrają w pracy. Bez sensu to wszystko fajnie jakby wybuchła wojna i gineli w niej ci co mnie niszczyli oraz ich rodziny

Gość Wiem co mówię
25 minut temu, Gość 93939 napisał:

Dobra idę zarabiać na dziecko z probówki, przynajmniej żaden oblech nie będzie na mnie sapal

Jeszcze zatęsknisz za tym kawałkiem "oblecha" Tylko wtedy on starej rury nie będzie chciał 😄