Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nie znajoma

Mam HPV czy mogę się kochać z facetem i czy on może z innymi bo też ma🤔

Polecane posty

Gość iiii?

A jakby to byl inny wirus jak HCV (nieuleczalny typ zoltaczki) lub HIV to jak bys odpowiedziala na swoje pytanie? 

Pytasz sie czy bez oporow mozesz/ mozecie zarażać innych? 

Proponuje pytać przed seksem czy ktos nie ma nic przeciwko zarazeniu sie HPV, klykcinom lub wiekszemu zagrozeniu rakiem szyjki macicy, sromu i zdaje sie prostaty..  A czasami tez i gardła.. 

Gość gość

a ile jest osób które chorują i zarażają, ciekawe czy wystarczy pocałunek z języczkiem aby się zarazić.

Gość Gość
Przed chwilą, Gość gość napisał:

a ile jest osób które chorują i zarażają, ciekawe czy wystarczy pocałunek z języczkiem aby się zarazić.

Chyba w łiłę lub ptaka....widzisz i nie grzmisz...

Gość Gość

Połowa z nas podobno to ma, ja nawet nie chcę wiedzieć, drugi partner został moim mężem, a on miał 3 partnerki to możemy mieć. 

Gość fghjk
33 minuty temu, Gość Gość napisał:

Połowa z nas podobno to ma, ja nawet nie chcę wiedzieć, drugi partner został moim mężem, a on miał 3 partnerki to możemy mieć. 

Nie. Połowa to może mieć brodawki na rękach - inny typ HPV. Raczej nie groźny. Jakbyś miała kłykciny na sromie, to być miała pewność. Gdybyś miała kolposkopie połączoną z cytologią też mogłabyś się dowiedzieć, czy HPV innego typu coś zmieniło w tkankach.

Takie gadanie - "na pewno mam" - ale w sumie nie wiem co, więc się wypowiem i jest ...yczne. PS jak ktoś potem uprawia seks oralny to powinien uważać - na raka gardła, jeśli partner ma HPV i się zaraził.

A co tam, że komuś może to na tyle zaszkodzić, że będzie miał raka, albo będzie musiał płacić krocie, żeby laserem usuwać brodawki....

No ale jak widać Ty pretensji nie będziesz miała, jeśli się jakoś zarazisz. Z chęcią i bez oporów uprawiałabyś seks z kimś zarażonym (jeśli nie miałabyś męża).

Gość zdziwiona_brakiem_wiedzy
Dnia 4.10.2019 o 21:50, Gość Gość napisał:

Chyba w łiłę lub ptaka....widzisz i nie grzmisz...

No właśnie nie grzmi.. na Ciebie bo wiedze masz zerową jak widać. Wirusem HPV mozna zarazic sie zarówno przez pocałunek jak i brak higieny czy uzywanie tego samego recznika co nosiciel. Poczytaj sobie najpierw jakie są drogi zarażenia zanim zaczniesz innych wyśmiewac. Ja kiedys wiedzy nie mialam, teraz maja HPV wiem o nim chyba juz za duzo. Lecze sie, stosuje żel papilocare i jestem pod opieką bardzo dobrego lekarza. Czekam jak zmiany sie wycofają a wirus odejdzie w zapomnnienie

Gość NAPRAWDE MASZ?

CO TY Z TYM HPV?