Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tajemny458

Myślicie czasami o samobójstwie ?

Polecane posty

Gość Tajemny458

Ja coraz bardziej dochodzę do wniosku, że za kilka lat to zrobię, ponieważ doszedłem do wniosku, że nie dość, że życie jest samo w sobie bez sensu, to w dodatku tworzy tylko problemy, trudności nieraz niezawinione. Człowiek jest przegrany. Nie ma o co walczyć. 

Różne myśli przechodzą człowiekowi przez głowę 🙂 

Gość gosc

Nie ma dnia bym o tym nie myślał od prawie 5 lat, ale póki co się bronie przed tym rękami i nogami ale życie coraz bardziej mi dowala, nie mam już sił walczyć, w sumie gdybym to już zrobił 5 lat temu nie straciłbym kompletnie niczego, oszczędziłbym tylko sobie mase cierpień, nie zrobiłem jeszce tego bo wciąż jakaś cholerna siła trzyma mnie na tym świecie

Gość Ticci Toby
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

Nie ma dnia bym o tym nie myślał od prawie 5 lat, ale póki co się bronie przed tym rękami i nogami ale życie coraz bardziej mi dowala, nie mam już sił walczyć, w sumie gdybym to już zrobił 5 lat temu nie straciłbym kompletnie niczego, oszczędziłbym tylko sobie mase cierpień, nie zrobiłem jeszce tego bo wciąż jakaś cholerna siła trzyma mnie na tym świecie

Mam problemy w szkole przez co poglebila mi się depresja i stany lękowe . Mam też zespół tureta i wiele innych zaburzeń które mnie powoli wykańczają , płaczę

Gość Kat

Owszem. Odkad mialam 16 mam takie mysli- im jestem starsza tym przychodza takie okresy ze... nachodzi mnie fala tego uczucia ze cokolwiek bym nie robila to nie ma sensu, ze o cokolwiek walcze to i tak jest gowno warte a jestem juz zmeczona... Jakims cudem jeszcze jednak ciagne egzystencje bo mam pare spraw ktore chcialabym w zyciu zakonczyc a potem... niech sie dzieje co chce ale zamiast samobójstwa od razu to sprzedam mieszkanie i bede podrozowac az mi sie kasa skonczyc a potem adios!

Gość Xxxx

No nie polecam. Czasem warto wziąść sie za siebie i isć do terapeuty, zmiana myślenia, wyjscie z ewentualnej depresji, tylko to trzeba chcieć i się odważyć bo nikt za nas tego nie zrobi. Zmiana myślenia, nastawienia to początek drogi, ale zawsze na plus. I mówi Wam o tym córka samobójczyni. Niestety. Świat bedzie lepszy a innym będzie się lepiej żyło kiedy mnie nie bedzię. Oj jakie to błędne myślenie. Nikt kto tego nie doświadczył nie zdaje sobie sprawy z czym zostawiają nas najbliźsi którzy odeszli. To jest tragedia. A nawet jesli nie macie zupełnie nikogo obok to warto starać się dla siebie, zacząć żyć bo proszę mi wierzyć można odnaleźć spokoj i radość. Najgorzej zrobić pierwszy krok bo wiem z doświadczenia że łatwiej trwać w takim zawieszeniu beznadzieji. Polecam wybrać życie

Gość Gość
1 godzinę temu, Leżaczek napisał:

Nie. W sensie nie myślę.

Bo ty w ogóle nie myślisz.