Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 6666

Jakie rodzaje/kawalki miesa kupuhecie?

Polecane posty

Gość 6666

Udziec, skrzydla, szasem szyje z indyka

Udka i piers z kurczaka

Szynke karczek schab i biodrowke z wieprzowiny 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

Głównie wieprzowina i drób (kurczak, rzadziej indyk), najróżniejsze rodzaje. Czasem trafi się też kaczka. Właściwie wszystko mam od rodziców ze wsi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rossie

Pierś i udka kurczaka, pierś indyka, całą kaczkę. Czasem ligawę wołową. Wieprzowiny nie jadam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ggghhy

Schab, karkówka, szynka, łopatka, polędwica, boczek wieprzowy 

Wołowina extra, prega wołowa, polędwica wołowa 

Szyja, pierś, skrzydło, udziec z indyka 

Pierś, udka, podudzia, skrzydełka, cały kurczak 

Podroby - serca i żołądki 

Udziec cielęcy 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ggghhy

Zapomniałam dopisać żeberka wieprzowe 

1 minutę temu, Gość Ggghhy napisał:

Schab, karkówka, szynka, łopatka, polędwica, boczek wieprzowy 

Wołowina extra, prega wołowa, polędwica wołowa 

Szyja, pierś, skrzydło, udziec z indyka 

Pierś, udka, podudzia, skrzydełka, cały kurczak 

Podroby - serca i żołądki 

Udziec cielęcy 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gosc

Mąż jest myśliwym, jemy głównie dziczyzne. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gosc

Mięso z indyka, mięso wołowe, czasem wieprzowe. Wszystko od zaprzyjaźnionego rolnika. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość

Żadne. Kiedyś pierś z kurczaka/indyka. Obecnie czasem kupuję chorizo, salami cz szynkę (raz na kilka tygodni).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

Lubie wołowinę, więc często kupuje różne części,zskezy czy chce mi się stęka czy gotuję zupę, żeberka lubimy, drobiu nie lubię, bez smaku jest, wiem, że zdrowy (no w sumie mniej niż myślałam bo nafaszerowany antybiotykami często), dziczyznę też jemy bo kolega jest myśliwy, ale to rzadko. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

Generalnie to żadne. Od czasu do czasu rybę lub krewetki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość

Nie mieszkam w Polsce więc mam inny wybór. Najczęściej jemy królika, wołowinę, cielęcinę i jagnięcinę. Z drobiu perliczki, czasem kurczaka, ale porządnego a nie pędzonego w klatce (nie mam "znajomego rolnika" 😉 ale są lokalne fermy, które mają naprawdę dobrej jakości mięso i nie tylko). Okazjonalnie kaczka, gęś, wieprzowina, przepiórki. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość
2 godziny temu, Gość Gosc napisał:

jestem jaroszem.

I dlatego nie umiesz odpowiadać na zadane pytanie?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

Uda gęsi

Udziec lub pierś indyka

Pierś kaczki

Udziec jagnięcy

Udziec, łopatka, polędwiczka cielęca

Czasem pierś lub podudzia kurczaka zagrodowego albo eko

Mąż czasem robi burgery więc bierze antrykot wołowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kiss

Cielęcinę (różne), mielone wołowe (ze sklepu, mielone na poczekaniu), pierś i podobne z indyka (niestety czasem w Biedronce). Wieprzowiny nie jem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kiss
15 godzin temu, Gość Gość napisał:

I dlatego nie umiesz odpowiadać na zadane pytanie?

 

Przecież odpowiedzial. To znaczy, że żadne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ela

Zależy co będę gotować. Ogólnie to kurczaka najczęściej. Kupuje całego odcinam filety i udka ”na drugie” a na reszcie robię zupe.  Z cielaka kupuje mięso na gulasz lub steki.  Ze świnki schab i żeberka. I to tyle moich przygód w mięsnym,  generalnie wolimy ryby 😅 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gosc

My jadamy każdego dnia mięso i każdego dnia co innego. Dziś mięso wołowe robię gulasz jutro będzie udko z kaczki w poniedziałek królik we wtorek schab w środę polędwica w czwartek karczek a w piątek łosoś dla syna a dla męża dorsz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gosc
8 godzin temu, Gość Gosc napisał:

My jadamy każdego dnia mięso i każdego dnia co innego. Dziś mięso wołowe robię gulasz jutro będzie udko z kaczki w poniedziałek królik we wtorek schab w środę polędwica w czwartek karczek a w piątek łosoś dla syna a dla męża dorsz.

Za dużo mięsa w diecie nie jest wskazane😱

poczytaj sobie trochę o tym... Polacy umieją tylko mieso gotować na obiady, zero wyobraźni i pomyslow..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gosc
51 minut temu, Gość Gosc napisał:

Za dużo mięsa w diecie nie jest wskazane😱

poczytaj sobie trochę o tym... Polacy umieją tylko mieso gotować na obiady, zero wyobraźni i pomyslow..

No i git, nie twój biznes. Polacy umieją się tylko innym w talerz i życie wpierd.alać. 
 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×