Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autofcontrol

Pojawiają się tutaj czasami wartościowi ludzie a Wy tylko dlatego, że macie odmienne poglądy ich niszczycie.

Polecane posty

Gość autofcontrol

Brak poszanowania i zrozumienia drugiego człowieka jest zatrważający.
Problemem chyba jest to, że nikt już nie traktuje poważnie tego co nas otacza, zwłaszcza innych ludzi.
Pamiętajcie, że człowiek jest osobowością i posiada swoje uczucia, a także wrażliwość.
Łatwo jest kogoś zniszczyć, trudniej pokrzepić, zrozumieć, wysłuchać, uszanować.

Gość Gosc
Przed chwilą, Gość autofcontrol napisał:

Problemem chyba jest to, że nikt już nie traktuje poważnie tego co nas otacza, zwłaszcza innych ludzi.
Pamiętajcie, że człowiek jest osobowością i posiada swoje uczucia, a także wrażliwość.
Łatwo jest kogoś zniszczyć, trudniej pokrzepić, zrozumieć, wysłuchać, uszanować.

Dokładnie .Nie tłumacz im do takich nic nie dociera .

Gość Observ

A ona w koncu odpisala? Wez pod uwage ze ludzie chcieli ja uwolnic i dawali swoj czas na to, a ze ona miala ostry jezorek to i tak to wygladalo, sama nie miala szacunku dla rozmowcow, to bylo widoczne

Gość gość
2 godziny temu, Gość autofcontrol napisał:

ludzie mnie przekonali że nie warto ich szanować

Gość dno na kafe
2 minuty temu, Gość Observ napisał:

A ona w koncu odpisala? Wez pod uwage ze ludzie chcieli ja uwolnic i dawali swoj czas na to, a ze ona miala ostry jezorek to i tak to wygladalo, sama nie miala szacunku dla rozmowcow, to bylo widoczne

ona ma problem ze sobą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Szacunek to nie jest coś co rozrzucamy na prawo i lewo co innego tolerancja choć i to nie zawsze, są granice.

Gość Spokojnych myśli

Wszystko ma swoje granice, ludzie,a zwłaszcza ci,którzy nas otaczają też..Dlatego jakiekolwiek przekroczenie w chamski sposób prywatności powinno być potraktowane jako kolejny brak szacunku i w końcu przyjdzie pora by ponieść konsekwencje własnych czynów.

I każdy z nas powinien powiedzieć w końcu stop.

Gość Prawda81
Przed chwilą, Gość Spokojnych myśli napisał:

Wszystko ma swoje granice, ludzie,a zwłaszcza ci,którzy nas otaczają też..Dlatego jakiekolwiek przekroczenie w chamski sposób prywatności powinno być potraktowane jako kolejny brak szacunku i w końcu przyjdzie pora by ponieść konsekwencje własnych czynów.

I każdy z nas powinien powiedzieć w końcu stop.

NIC NIE MYSLE I NIC NIE ROBIE.Jest dobrze jak jest.

Gość Spokojnych myśli
7 minut temu, Gość Prawda81 napisał:

NIC NIE MYSLE I NIC NIE ROBIE.Jest dobrze jak jest.

A moja anielska cierpliwość do niektórych ludzi się wyczerpała i dlatego jeśli ktoś definitywnie przekroczy moje granice to poniesie konsekwencje swoich słów i czynów.Nie zawsze warto przymykać na wszystko oczy.Ludzie tego nie doceniają,że jesteś wyrozumiałym człowiekiem.Skoro nie ma szacunku z jednej strony to przymykaniem oczu nigdy nie nauczysz kogoś traktowania innych tak jak sam chciałby być traktowany.Czasem trzeba wytknąć innym ich wady ,błędy i zachowania.I powiedzieć o nich głośno,żeby słyszeli.

Gość gość
3 minuty temu, Gość Spokojnych myśli napisał:

A moja anielska cierpliwość do niektórych ludzi się wyczerpała i dlatego jeśli ktoś definitywnie przekroczy moje granice to poniesie konsekwencje swoich słów i czynów.Nie zawsze warto przymykać na wszystko oczy.Ludzie tego nie doceniają,że jesteś wyrozumiałym człowiekiem.Skoro nie ma szacunku z jednej strony to przymykaniem oczu nigdy nie nauczysz kogoś traktowania innych tak jak sam chciałby być traktowany.Czasem trzeba wytknąć innym ich wady ,błędy i zachowania.I powiedzieć o nich głośno,żeby słyszeli.

prawo zakreśla granice, twoje mogą nikogo nie interesować

Gość Spokojnych myśli
1 minutę temu, Gość gość napisał:

prawo zakreśla granice, twoje mogą nikogo nie interesować

Mylisz się..prawo swoją drogą, a fakt na ile ja innym pozwalam swoją.To ode mnie zależy czy pozwolę się innym zastraszyć, upokorzyć ,żle potraktować w pracy czy życiu prywatnym..czy odważnie powiem-stop!Są różne sytuacje w życiu,że człowiek jest bezsilny i nie ma siły, nie ma możliwości, by bronić swoich granic ....A prawo wiadomo jak działa, czasem bardziej chroni kata niż ofiarę.Ale człowiek z silnym charakterem i znajomością samego  siebie tak jak ja ,to będzie wiedział gdzie są granice wszystkiego i nawet jak mu się nie uda to będzie chociaż próbował ich bronić.

Gość gość

Spokojnych myśli lubię Ciebie czytać, fajnie i mądrze piszesz 

Gość autofcontrol
1 godzinę temu, Gość Observ napisał:

Widoczne było tylko to, że nikt nie uszanował Jej odmiennego zdania. Zamiast z wyrozumiałością i szacunkiem spotkała się z falą krytyki i hejtu. Człowiek osaczony zaczyna się bronić i sam atakuje. Szukała tylko bratniej, pokrewnej duszy. Nie oczekiwała rad od osób o odmiennym zdaniu. Chodziło bardziej o wymianę doświadczeń ludzi do siebie podobnych. I nie, nie odpisała. Nie winię Jej za to. Na Jej miejscu też bym odpuścił. Mam tylko nadzieję, że jeszcze tli się w Niej iskierka życia. 

Gość autofcontrol
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

No właśnie.. nikt nikogo nie szanuje dlatego i ja nie szanuje innych... błędne koło się zamyka... trochę to smutne.

Chyba za dużo trolli internetowych jest tutaj, ale czy to nie przez fakt, że można anonimowo napisać wiadomość bez zakładania konta? To podejście teoretycznie miało spowodować, że ludzie chętniej się wypowiedzą bez podawania swoich danych czy innych informacji, na podstawie których można by ich odnaleźć potem na innym portalu. Jednak, jak się okazuje, powoduje to tylko falę spamu i nienawiści. Wielka szkoda

Gość anon
2 minuty temu, pan poznań napisał:

Chyba za dużo trolli internetowych jest tutaj, ale czy to nie przez fakt, że można anonimowo napisać wiadomość bez zakładania konta? To podejście teoretycznie miało spowodować, że ludzie chętniej się wypowiedzą bez podawania swoich danych czy innych informacji, na podstawie których można by ich odnaleźć potem na innym portalu. Jednak, jak się okazuje, powoduje to tylko falę spamu i nienawiści. Wielka szkoda

właśnie anonimowe forum to kwintesencja internetowej wolności 🙂

Gość autofcontrol
1 godzinę temu, Gość dno na kafe napisał:

ona ma problem ze sobą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Każdy ma swoje problemy zwłaszcza Ci, którzy nieproszeni usiłują na siłę, wytykać błędy innych. Rozumiem delikatnie naświetlić swój punkt widzenia, ale nie rozumiem niepotrzebnej nagonki i swego rodzaju słownej agresji. Tyle wykrzykników to swego rodzaju krzyk, a nikt nie powinien krzyczeć. Nie ma ku temu podstaw. 

1 minutę temu, Gość anon napisał:

właśnie anonimowe forum to kwintesencja internetowej wolności 🙂

Raczej braku odpowiedzialności za wypowiadanie słowa. Anonimowość w internecie to mit. Jesteś może anonimowy/a dla iluś tam osób, ale gdyby okazało się, że przestępstwo, które popełniasz jest na tyle poważne, że warto szukać i ścigać, to pewnie ktoś by się tym zajął, a nie tylko usuwał.

Możesz założyć tutaj konto o nazwie "jestem_anonimem" i pisać z niego. Tylko to już wymaga chociażby minimalnego zachodu. Łatwiej podać nick i napisać wiadomość. Zbyt prosty dostęp jest. Gdyby każdy musiał mieć konto, to łatwiej można by blokować osoby, które nie zachowują się tak, jak należy

Gość Gosc
8 minut temu, Gość autofcontrol napisał:

Widoczne było tylko to, że nikt nie uszanował Jej odmiennego zdania. Zamiast z wyrozumiałością i szacunkiem spotkała się z falą krytyki i hejtu. Człowiek osaczony zaczyna się bronić i sam atakuje. Szukała tylko bratniej, pokrewnej duszy. Nie oczekiwała rad od osób o odmiennym zdaniu. Chodziło bardziej o wymianę doświadczeń ludzi do siebie podobnych. I nie, nie odpisała. Nie winię Jej za to. Na Jej miejscu też bym odpuścił. Mam tylko nadzieję, że jeszcze tli się w Niej iskierka życia. 

Mylisz się nie tylko to Przekroczenie granic nastąpiło w sposób brutalny i każdy możliwy w każdej sferze życia i na wielu płaszczyznach przez wiele lat.z uzyciem miedozwolonych środków .Zobacz jak łatwo zniszczyć drugiego człowieka Trzydziestu przeciwko jednej a ona wciąż żyje ,nie zdycha.Jak to możliwe.

Gość gość
1 minutę temu, pan poznań napisał:

Raczej braku odpowiedzialności za wypowiadanie słowa. Anonimowość w internecie to mit. Jesteś może anonimowy/a dla iluś tam osób, ale gdyby okazało się, że przestępstwo, które popełniasz jest na tyle poważne, że warto szukać i ścigać, to pewnie ktoś by się tym zajął, a nie tylko usuwał.

Możesz założyć tutaj konto o nazwie "jestem_anonimem" i pisać z niego. Tylko to już wymaga chociażby minimalnego zachodu. Łatwiej podać nick i napisać wiadomość. Zbyt prosty dostęp jest. Gdyby każdy musiał mieć konto, to łatwiej można by blokować osoby, które nie zachowują się tak, jak należy

dla kogo pracujesz cenzorze?

Gość anon
Przed chwilą, pan poznań napisał:

człowiek rozumny popełniając przestępstwo w internecie zrobi to zza takich zasieków, że namierzenie go będzie bardzo trudne.

pierwszy z brzegu przykład: nie złapano sprawców maturalnych alarmów bombowych

Gość autofcontrol
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

Szacunek to nie jest coś co rozrzucamy na prawo i lewo co innego tolerancja choć i to nie zawsze, są granice.

Szacunek i tolerancja to podstawa. Ktoś może stracić nasz szacunek i możemy przestać kogoś tolerować, ale na samym wstępie powinniśmy obcej osobie w ramach grzeczności okazać i to i to. Czas zweryfikuje czy nasza postawa powinna być kontynuowana. Jeśli nie, to po prostu zrywamy kontakt lub unikamy daną osobę. Ludzie często tego nie robią i wolą "drzeć koty"... co nikomu na dobre nie wychodzi.

Gość Gosc
5 minut temu, Gość autofcontrol napisał:

Każdy ma swoje problemy zwłaszcza Ci, którzy nieproszeni usiłują na siłę, wytykać błędy innych. Rozumiem delikatnie naświetlić swój punkt widzenia, ale nie rozumiem niepotrzebnej nagonki i swego rodzaju słownej agresji. Tyle wykrzykników to swego rodzaju krzyk, a nikt nie powinien krzyczeć. Nie ma ku temu podstaw. 

Wyobraz sobie co jest w realu.Sąsiedzi praca szkoła uczelnia itp.Wszędzie to samo .Najgorzej chyba na imprezach rodzinnych tam to dopiero jazda .

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość anon napisał:

człowiek rozumny popełniając przestępstwo w internecie zrobi to zza takich zasieków, że namierzenie go będzie bardzo trudne.

Wszystko jest do czasu.

Gość autofcontrol
1 godzinę temu, Gość Spokojnych myśli napisał:

Konsekwencje? Sądzisz, że ludzie poważnie wezmą sobie do serca to co im powiesz? Zdecydowana większość Ciebie oleje lub po prostu na Twoją agresję odpowie tym samym. To bez sensu... 

Gość anon
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Wszystko jest do czasu.

vpn+tor+stary laptop z czystym linuxem podłączony do publicznego hotspota, w miejscu gdzie kamery nie widzą twojej twarzy. po wszystkim czyszczenie dysku z kilkukrotnym nadpisaniem.

miłego namieszania panie bagieto 😄

Gość autofcontrol
1 godzinę temu, Gość Spokojnych myśli napisał:

Mylisz się..prawo swoją drogą, a fakt na ile ja innym pozwalam swoją.To ode mnie zależy czy pozwolę się innym zastraszyć, upokorzyć ,żle potraktować w pracy czy życiu prywatnym..czy odważnie powiem-stop!Są różne sytuacje w życiu,że człowiek jest bezsilny i nie ma siły, nie ma możliwości, by bronić swoich granic ....A prawo wiadomo jak działa, czasem bardziej chroni kata niż ofiarę.Ale człowiek z silnym charakterem i znajomością samego  siebie tak jak ja ,to będzie wiedział gdzie są granice wszystkiego i nawet jak mu się nie uda to będzie chociaż próbował ich bronić.

Walka z wiatrakami... ze wszystkimi nie wygrasz. Mądrzejszy ustępuje i wystarczy mu świadomość tego, że ma rację. Upór to nie jest dobra rzecz jeśli chodzi o konflikty międzyludzkie. 

Gość Gosc
8 minut temu, Gość anon napisał:

Przestępstwa nie dotyczą jedynie Internetu sa zaledwie uzupełnieniem tego co dzieje sie w życiu realnym..I niejako potwierdzają to co robią te osoby Tuta nie boją się o tym pisać co robią wręcz nawet publicznie się do tego przyznają.Myślą że forum zapewnia im anonimowość a to nieprawda.

Gość Gosc
13 minut temu, Gość anon napisał:

Mylisz sie .Procedura wyglada tak ze moderacja na wniosek Prokuratury musi wydać adresy IP nawet osób nie zarejestrowanych jeśli istnieją ku temu powody.

Gość autofcontrol
24 minuty temu, pan poznań napisał:

Konieczność zakładania stałego konta sprawiła, że to miejsce zaczęło umierać. Paradoksalnie to właśnie te kontrowersyjne osoby najbardziej napędzają tego typu portale. Ruch w interesie oznacza lepsze statystyki, a te przekładają się na zyski z reklam. Sam nie lubię stałych kont i preferuję anonimowość. Taki powinien być Internet, wolny i niezależny. Powoli jednak to tracimy... niebawem i ten świat w pełni będzie kontrolowany.