Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autofcontrol

Pojawiają się tutaj czasami wartościowi ludzie a Wy tylko dlatego, że macie odmienne poglądy ich niszczycie.

Polecane posty

Gość Spokojnych myśli
5 minut temu, Gość autofcontrol napisał:

Konsekwencje? Sądzisz, że ludzie poważnie wezmą sobie do serca to co im powiesz? Zdecydowana większość Ciebie oleje lub po prostu na Twoją agresję odpowie tym samym. To bez sensu... 

Ja nie pisze o agresji,bo agresja budzi agresję. Ja mam na myśli stanowcze postawienie granic, co komu wolno,a co nie wobec danej osoby.A za niektóre czyny można odpowiadać prawnie. Jeśli tylko ludzie przekonają się, że dana osoba się ich nie boi,że ma swoje zdanie i go broni to może zaczną traktować go jak równego sobie,a nie osobę do zabawy lub gnebienia.

1 minutę temu, Gość autofcontrol napisał:

Taki powinien być Internet, wolny i niezależny. Powoli jednak to tracimy... niebawem i ten świat w pełni będzie kontrolowany.

Brzmi trochę, jak jakaś ideologiczna papka w stylu: ludzie powinni być wolni, nie powinno być wojen, wszyscy powinni być dla siebie mili.

Niestety model wolności się nie sprawdza, a to dlatego właśnie, że znajdują się osoby, które nagminnie wykorzystują fakt, że nie ma nad czymś kontroli czy odpowiedniego przepisu np. luki w prawie

Gość autofcontrol
19 minut temu, Gość Gosc napisał:

Mylisz się nie tylko to Przekroczenie granic nastąpiło w sposób brutalny i każdy możliwy w każdej sferze życia i na wielu płaszczyznach przez wiele lat.z uzyciem miedozwolonych środków .Zobacz jak łatwo zniszczyć drugiego człowieka Trzydziestu przeciwko jednej a ona wciąż żyje ,nie zdycha.Jak to możliwe.

Nie wiem o czym piszesz. Chyba nadinterpretujesz i sporo dodajesz...

Gość autofcontrol
19 minut temu, Gość Gosc napisał:

Wyobraz sobie co jest w realu.Sąsiedzi praca szkoła uczelnia itp.Wszędzie to samo .Najgorzej chyba na imprezach rodzinnych tam to dopiero jazda .

Owszem, ale nikt nie każe się tak udzielać. Ja osobiście trzymam się na dystans i ograniczam pewne rzeczy. Jestem może typem samotnika, ale przez to jestem bardziej szczęśliwy.

Gość autofcontrol
8 minut temu, Gość Spokojnych myśli napisał:

Ja nie pisze o agresji,bo agresja budzi agresję. Ja mam na myśli stanowcze postawienie granic, co komu wolno,a co nie wobec danej osoby.A za niektóre czyny można odpowiadać prawnie. Jeśli tylko ludzie przekonają się, że dana osoba się ich nie boi,że ma swoje zdanie i go broni to może zaczną traktować go jak równego sobie,a nie osobę do zabawy lub gnebienia.

Teoretycznie tak... kwestia tego na kogo trafisz. Ludzie są różni.

Gość Spokojnych myśli

I pozdrawiam tygryska/aniołka, księżycowego anioła i kilka innych chorych ników ..które zniszczyły mi wspomnienia na kafe,o których pisałam.. Ale  nie we mnie,bo we mnie wspomnienia żyją i to najważniejsze. Za silna jestem na dziwnych ludzi..

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość autofcontrol napisał:

Nie wiem o czym piszesz. Chyba nadinterpretujesz i sporo dodajesz...

Zdziwisz sie ale nie i jak tak licze to nawet nieco ponad trzydziesci Kazda z tych osob w spodob znaczny przyczynila sie do wspolnego nękania jednej osoby ,każdą  mozna cytowac lub przypiac pod dana sytuacje Wszystkue razem mają jeden cel.Osoby te ce...e msciwosc i agresja nawet jeśli ofiarę znają tyko z opowieści i pierwszy raz widzą na oczy.Nic nie zostalo dodane ani nie ma nadinterpretacji.

Gość autofcontrol
10 minut temu, pan poznań napisał:

Brzmi trochę, jak jakaś ideologiczna papka w stylu: ludzie powinni być wolni, nie powinno być wojen, wszyscy powinni być dla siebie mili.

Niestety model wolności się nie sprawdza, a to dlatego właśnie, że znajdują się osoby, które nagminnie wykorzystują fakt, że nie ma nad czymś kontroli czy odpowiedniego przepisu np. luki w prawie

Nie da się wszystkiego i wszystkich kontrolować. Brzmi to jak obóz koncentracyjny. Bez pozwolenia nie można nawet za przeproszeniem pierdnąć. 

Wolność to podstawa. Jako Polak powinieneś to wiedzieć i jako Poznaniak, spadkobierca ludzi, którzy o wolność walczyli.

Gość Gosc
5 minut temu, Gość autofcontrol napisał:

Owszem, ale nikt nie każe się tak udzielać. Ja osobiście trzymam się na dystans i ograniczam pewne rzeczy. Jestem może typem samotnika, ale przez to jestem bardziej szczęśliwy.

Udzielac a prostowac fakty to dwie rozne sprawy.

Gość anon
12 minut temu, Gość Gosc napisał:

Mylisz sie .Procedura wyglada tak ze moderacja na wniosek Prokuratury musi wydać adresy IP nawet osób nie zarejestrowanych jeśli istnieją ku temu powody.

wyda IP które wskazuje na... serwer w BongoOngo, potem idź po szyfrowanej nitce do kłębka którym okazuje się być hotspot w warszawskim maku

Gość autofcontrol
5 minut temu, Gość Spokojnych myśli napisał:

I pozdrawiam tygryska/aniołka, księżycowego anioła i kilka innych chorych ników ..które zniszczyły mi wspomnienia na kafe,o których pisałam.. Ale  nie we mnie,bo we mnie wspomnienia żyją i to najważniejsze. Za silna jestem na dziwnych ludzi..

Gdyby tak było nie pisałabyś o tym i nie rozdrapywała przeszłości tylko szła dalej. Eh...

Gość autofcontrol
4 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Zdziwisz sie ale nie i jak tak licze to nawet nieco ponad trzydziesci Kazda z tych osob w spodob znaczny przyczynila sie do wspolnego nękania jednej osoby ,każdą  mozna cytowac lub przypiac pod dana sytuacje Wszystkue razem mają jeden cel.Osoby te ce...e msciwosc i agresja nawet jeśli ofiarę znają tyko z opowieści i pierwszy raz widzą na oczy.Nic nie zostalo dodane ani nie ma nadinterpretacji.

Odniosłem wrażenie, że Twoje wnioski, czy też wywody sięgają daleko poza to forum i dotyczą życia realnego.

Nie da się wszystkiego i wszystkich kontrolować.

Powiedz to amerykanom, a nie mi 🙂 A czy ja napisałem, że jestem za wszczepieniem czipa każdemu pod skórę? Nigdzie nie napisałem, że chcę wszystkim i wszystko kontrolować

2 minuty temu, Gość autofcontrol napisał:

Wolność to podstawa. Jako Polak powinieneś to wiedzieć i jako Poznaniak, spadkobierca ludzi, którzy o wolność walczyli.

Widzisz, dla mnie jako Poznaniaka i Polaka, skoro już tak sam zacząłeś, pojęcie wolności jest nierozerwalnie związane z pojęciem odpowiedzialności. Mówienie o wolności w pojęciu absolutnym "mogę wszystko powiedzieć i zrobić" to czysta anarchia 

Gość autofcontrol
5 minut temu, Gość Gosc napisał:

Udzielac a prostowac fakty to dwie rozne sprawy.

Tak, piszemy o 2 różnych rzeczach. 

Gość Spokojnych myśli
3 minuty temu, Gość autofcontrol napisał:

Gdyby tak było nie pisałabyś o tym i nie rozdrapywała przeszłości tylko szła dalej. Eh...

Tym bardziej pisze  ,ZEBY TE FAŁSZYWE OSOBY WIEDZIAŁY,ŻE NIE  SĄ BEZKARNE ...  pozdro Sylwia. 

Gość gość
34 minuty temu, Gość autofcontrol napisał:

Szacunek i tolerancja to podstawa. Ktoś może stracić nasz szacunek i możemy przestać kogoś tolerować, ale na samym wstępie powinniśmy obcej osobie w ramach grzeczności okazać i to i to. Czas zweryfikuje czy nasza postawa powinna być kontynuowana. Jeśli nie, to po prostu zrywamy kontakt lub unikamy daną osobę.

Zgadzam się z Tobą, to kwestia kultury osobistej.

Gość gość

Co Wy z tą Sylwią? Czy to jest jakiś projekt, pod którym wyrzucacie swoje frustracje i hejty?

Gość autofcontrol
8 minut temu, pan poznań napisał:

Powiedz to amerykanom, a nie mi 🙂 A czy ja napisałem, że jestem za wszczepieniem czipa każdemu pod skórę? Nigdzie nie napisałem, że chcę wszystkim i wszystko kontrolować

Widzisz, dla mnie jako Poznaniaka i Polaka, skoro już tak sam zacząłeś, pojęcie wolności jest nierozerwalnie związane z pojęciem odpowiedzialności. Mówienie o wolności w pojęciu absolutnym "mogę wszystko powiedzieć i zrobić" to czysta anarchia 

Bo widzisz i tu dochodzimy do sedna sprawy. To nie wina nadmiernej wolności ludzi tylko ich samych, a co za tym idzie ludzkiej głupoty. Osoby inteligentne, które cenią sobie odpowiednie wartości i potrafią uszanować innych ludzi tak naprawdę nie potrzebowały by prawa karnego, ograniczeń, obostrzeń, "bata nad sobą" w postaci policji i prokuratury. Człowiek świadomy, uczciwy, dobry, a przy tym inteligentny i choć troszeczkę mądry życiowo sam sobie potrafi wyznaczyć granice. Społeczeństwo po prostu jest w dużej mierze głupie. Wystarczy popatrzeć co się dzieje podczas kampanii wyborczych. 

Gość anon
7 minut temu, pan poznań napisał:

Od tego jest internet, nie możemy dać się kontrolować (((ktoś))) chcący to wykorzystać w złych celach

Społeczeństwo po prostu jest w dużej mierze głupie. Wystarczy popatrzeć co się dzieje podczas kampanii wyborczych. 

Społeczeństwo składa się z ludzi o różnym stopniu inteligencji 😉Niestety, to prawda, która i mnie boli. Jednak skoro mamy system edukacji oraz podejście ludzi do samorozwoju, jakie mamy to obawiam się, że chyba lepiej nie będzie.

Gość Spokojnych myśli
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Co Wy z tą Sylwią? Czy to jest jakiś projekt, pod którym wyrzucacie swoje frustracje i hejty?

Księżycowy aniołek w moim specjalnie założonym imiennym temacie podpisywał się jako Sylwia,więc serdecznie ją pozdrawiam. Nie zniszczyła mi wspomnień ,ale stała się jak odcisk na pięcie w szpilkach. Trochę drażni, ale chodzić można 😁😋

Gość Gosc
13 minut temu, Gość autofcontrol napisał:

Odniosłem wrażenie, że Twoje wnioski, czy też wywody sięgają daleko poza to forum i dotyczą życia realnego.

Dokładnie tak choć sporo z tych osob przebywa tutaj .Skąd wiem ?Bo powtarzają tutaj wszystko.słowo w słowo i te same wątki są poruszane.Towarzystwo z pracy z rodziny z sąsiedztwa z uczelni z poprzednich zakładów pracy .

Gość gość
2 minuty temu, Gość Spokojnych myśli napisał:

Księżycowy aniołek w moim specjalnie założonym imiennym temacie podpisywał się jako Sylwia,więc serdecznie ją pozdrawiam. Nie zniszczyła mi wspomnień ,ale stała się jak odcisk na pięcie w szpilkach. Trochę drażni, ale chodzić można 😁😋

Podaj linka😁

Gość Spokojnych myśli
17 minut temu, pan poznań napisał:

Pozdrawiam z Poznania Pana Poznań.Tu odważne myślenie,i głośne wyrażenie myśli tak jak i na kafe czasem boryka się z hejtem😊

Gość Gosc
3 minuty temu, Gość Spokojnych myśli napisał:

Znaleźli sobie worek treningowy to kopia frustracu i frustratki.

Gość autofcontrol
11 minut temu, Gość gość napisał:

Nie, to jest osoba bardzo specyficzna, która szukając wsparcia i uciekając w świat własnych iluzji trafiła tutaj. Niestety z powodu braku akceptacji i zrozumienia spotkała się z tym wszystkim czego można było się spodziewać. Fala hejtu i jej bezgraniczny upór sprawiły, że zamiast odpuścić i przestać się tutaj udzielać brnęła w to coraz dalej. Im więcej pisała tym spotykała się z coraz większą fala krytyki i hejtu. Nie potrafiła odpuścić, a ludzie są pamiętliwi i złośliwi. Potrafią w ramach zabicia nudy skoncentrować swój atak na konkretna jednostkę. Takim celem stała się Ona i to na własne życzenie. Nie rozumiała tego i nadal nie rozumie. Widzę, że teraz to urojenie zaczyna przybierać niebezpieczny kierunek. Wszystko to jest można by rzec takim tutejszym folklorem. Odwieczna potyczka, która nie ma najmniejszego sensu, którą można zakończyć w 5 minut. Niestety nikt nie jest na tyle mądry by to uczynić. Obie strony, a zwłaszcza ta jedna, poszkodowana powinny uderzy się w pierś i zastanowić nad tym co faktycznie zaszło. Niemal całkowita niezdolność do logicznego myślenia i podejmowanie błędnych decyzji potęguje ten bezsensowny konflikt już od wielu lat. Niestety w dużej mierze to wina owej Sylwii. Sama pcha głowę pod topór i dyskutuje z swoim katem.

Gość Observ

Wg mnie teraz ty oceniasz niesprawiedliwie osoby ktore tez swoje przezyly i dzielily sie swoja wiedza z nia, czytajac ze ktos od lat meczy sie w samotnosci obwiniajac tego ktory odszedl, chcieli ja wyciagnac z tego, obudzic, nie jestes obiektywny bo widzisz podobienstwo do siebie?moze to to

Gość Spokojnych myśli
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Podaj linka😁

Temat usunięty na życzenie autorki, czyli mnie..bo widownia mnie zmęczyła, a było ponad 20.000 wyświetleń w krótkim czasie ..

Gość Gość
50 minut temu, Gość Gosc napisał:

Mylisz się nie tylko to Przekroczenie granic nastąpiło w sposób brutalny i każdy możliwy w każdej sferze życia i na wielu płaszczyznach przez wiele lat.z uzyciem miedozwolonych środków .Zobacz jak łatwo zniszczyć drugiego człowieka Trzydziestu przeciwko jednej a ona wciąż żyje ,nie zdycha.Jak to możliwe.

No właśnie, jak to możliwe, nie zdycha, żyje, tworzy i ma swój swiat, nie zyje cudzym.Ktos jest w stanie wytłumaczyć ten fenomen ?

1 minutę temu, Gość Spokojnych myśli napisał:

Pozdrawiam z Poznania Pana Poznań.Tu odważne myślenie,i głośne wyrażenie myśli tak jak i na kafe czasem boryka się z hejtem😊

Dziękuję serdecznie i również pozdrawiam Sylwię? 😊 jeśli dobrze widziałem wcześniej