Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia86

pozytywny test ciazowy w 25 dniu cyklu

Polecane posty

Gość gosia86

Hej,

Mam 33 lata  i  jest to 2 gi cykl staran, korzystalam z testow owulacyjnych. Do zblizenia doszlo dzien przed testem owulacyjnym pozytywnym (druga linia widoczna, ale dopiero na nastepny dzien silniejsza od testowej). Od paru dni mialam uczucie igielek/klucia w piersiach az do sutkow. Pojechalam po test o czulosci 10 i wczoraj 25 d c (przy cyklach 27 dniowych) zrobilam test ciazowy, ktory wyszedl pozytywnie. Druga kreska byla blada, ale widoczna.

Jestem dosc zaskoczona, ze poszlo tak szybko,  bo mam mikrogroczulaka przysadki i po ostatnich badaniach prl byla b. wysoka(bralam dostinex) + niedoczynnosc tarczycy a maz mial tylko 3% plemnikow o prawidlowej morfologii. 

Zapisalam sie do ginekologa na wtorek. Czy w tym przypadku jutro najlepiej zrobic test z krwi i miec juz wynik do lekarza? Do tej pory biore jod bez recepty i kwas foliowy. Polecacie brac cos dodatkowo? Bedzie to moja pierwsza ciaza.

Dziekuje.

Gosia

Gość Gosc

Ale po co juz we wtorek idziesz do lekarza? Nic na usg nie zobaczy. Lepiej poczekaj spokojnie do 6/7 tygodnia. Ja tak zrobilam, dodatkowo przed wizyta zrobilam bete, przy wyniku 10 000 widac juz wtedy serce. 

Bralam tylko kwas foliowy.

Gość Pola

Ja bym poszla na badanie krwi jutro i do ginekologa we wtorek 🙂  nie wytrzymalabym tyle czasu w niepewnosci. 

Nic nie bierz, lekarz zleci Ci cos jak bedzie trzeba. 

Powodzenia🙂

Gość gosia86

dziekuje za podpowiedzi. Do ginekologa chcialam isc bo gdzies czytalam ze w przypadku wysokiej prolaktyny jest problem z progesteronem i mozna stracic ciaze. Miesiac temu moja bliska kolezanka miala usuwanego jajnika - ciaza byla pozamaciczna.

Czy na wczesnym etapie mozna stwierdzic czy ciaza jest prawidlowo usytuowana? jutro pojde na test z krwi.

Gość Kama

Ja tez poszłam do lekarza dość szybko . Zrobiłam test była widoczna druga kreska ale bardzo blada wiec kupiłam w aptece taki test elektorniczny jest trochę droższy ale bardzo skuteczny . Pokazuje dokładnie czy zaszłaś w ciąże i który tydzień od zapłodnienia a nie miesiączki (wyczytasz wszystko na instrukcji ) tego samego dnia co test pierwszy z bladą kreską zrobiłam tez test drugi elektroniczny i pokazał mi ze ciąża 2-3 tydzień czyli od miesiączki jakiś Ok 4-5. Od razu zadzwoniłam do lekarza i wizytę miałam za 4 dni. Pani doktor od razu stwierdziła pęcherzyk ciążowy ulokowany prawidłowo w jakie Macicy czyli od razu było widać ze nie jest to ciąża pozamaciczna . Powiedziała ze Ok 5 tydzień od miesiączki i bardzo wczesna ciąża . Dlatego tak jak inni piszą nie widziałam płodu ani serca tylko pęcherzyk ciążowy . Na tym etapie to normalne . Dodam ze był to mój pierwszy cykl starań wiec tez zaskoczenie ze tak szybko się udało 🙂. Możesz iść później bo mi Pani powiedziała żebym powtórzyła usg za jakieś dwa tygodnie wtedy będzie już widać coś w pęcherzyku i serce tez. Ale jak chcesz się po prostu upewnić tak jak ja ze jest ciąża i nie jest pozamaciczna to dlaczego nie możesz iść już teraz 🙂 

Gość gosia86

super dziekuje za odpowiedz. myslisz ze gdy pojde we wtorek a bedzie to 28 dzien cyklu (przy cyklach 27dni) - 4 tyg od ostatniej miesiaczki bedzie juz widac ten pecherzyk?

Kama w ktorym tygodniu ciazy teraz jestes?

Gość Kama

Ja byłam u ginekologa równo 5 tyg od ostatniej miesiączki . Miesiączkę miałam 6 sierpnia u gin byłam 10 września a testy robiłam 6 września . Kup sobie ten elektroniczny mówię Ci jest droższy kosztuje Ok 33 zł o ile

pakietam a jest bardzo dokładny. Moj szwagier z bratowa starali się o dziecko przez in vitro i bratowa mówiła ze ta klinika właśnie takie testy dawała im żeby sprawdzali czy jest ciąża po zapłodnieniu wiec myśle ze są lepsze . Teraz jestem w 11+5 tc czyli 11 tygodni i 5 dni od miesiączki ostatniej. Teraz usg mam w czwartek w 12 tc ale to ze względu ze mieszkam za granica i tu robią tylko usg w 12 i 20 tc. Jak dowiedzieliśmy się o ciąży byłam w Polsce na urlopie dlatego od razu poszłam do ginekologa w Polsce a tego usg niestety nie powtórzyłam po dwóch tygodniach bo już wróciłam do siebie za granice . Tu tylko test z krwi, mocz i wywiady z położna aż do kolejnego usg

Gość Kama

Dodam Ci jeszcze ,ze 28 sierpnia zrobiłam test w domu żeby sprawdzić tak sama dla siebie czy może już wyjdzie ciąża i wtedy test pokazał ze nie ma ciąży a już w niej byłam jak się potem okazało . Dlatego lepiej robić testy jak najbliżej kolejnej spodziewanej miesiączki . Zrobiłam tydzień później i była już druga blada kreska 

Gość Kama

Powiem Ci ,ze testy z reguły częściej pokazują brak ciąży nawet gdy ona jest niż dwie kreski jak jej nie ma wiec jeśli masz tą drugą bladą kreskę to gratuluje raczej na pewno w niej jesteś tylko kwestia teraz sprawdzenia dokładnie u gin czy jest prawidłowo umiejscowiona 🙂 

Gość gosia86

Kama, kupie jutro bo dzis apteki zamkniete. Dzis w Polsce mamy niedziele handlowa, wiec jesze wieczorem tam pojade i kupie z 2 testy w drogerii.

Na razie do mnie nie dochodzi, ze ta ciaza jest mozliwa. Tym bardziej, ze po nowym roku czekalismy, az beda terminy na przyjecia do kliniki nieplodnosci (te 3%meza prawidlowych plemnikow).

To za szybko robilas wtedy 28 sierpnia. Mialas do teraz jakies symptomy ciazy typu mdlosci itp?

Gość Poni

może cos nie tak z tym badaniem owulacji, może jednak masz innej długości cykle i owulacja sie przesuwa, ja sprawdzam sobie jajeczkowanie czułym i dobrym sprzętem komputerem myway i wiem kiedy mam owulację 

Gość Zza...

Dziewczyny! Czy też tak mialyscie ze na początku ciąży ciągle lało się z Was taki mleczny śluz. Nie wiem czy to tak powinno byćbo wizyta dopiero za 2 tyg . Obecnie jestem na początku 6 tyg. A może to uplawy. Ogólnie nic mnie nie Szwedzi tylko bardzo dużo tej wydzieliny. Pomóżcie bo się martwie

Gość gosia86

Hej, tu autorka tematu. W moim przypadku ciaza zostala potwierdzona przez badanie hcg. Dzien po spodziewanej miesiaczce hcg 86, 2 dni pozniej 206. Takze w moim przypadku ciaza wyszla na tescie juz w 25 dc. Wtedy byla kreska co prawda blada ale widoczna a nie cien cienia.

Testow zrobilam kilka. Te ktore potwierdzily bez watpliwosci to te o czulosci 10. 1go o czulosci 10 kupilam w drogerii a 2go w aptece.

Przy korzystaniu z czulosci 25 byl cien przed i w dniu okresu.

Musze jeszcze dodac, bo korzystalam rowniez w testow owulacyjnych. Pare dni przed okresem gdy czulam jajnika i klocie w piersiach robilam test owulacyjny (test owu i ciazowy dzialaja na podobnej zasadzie) i wtedy druga kreseczka byla widoczna, z kazdym dniem coraz bardziej. Mysle, ze dlatego gdy robilam test ciazowy 10 w kosciach czulam, ze jednak bedzie ta ciaza. W dniu okresu i dzien po na tescie owu wyszly 2 tlusciutki krechy.

Teraz umowilam sie do gin na okolo 6,5 tyg ciazy, zeby spr czy ciaza rozwija sie prawidlowo.