Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka

Wypadanie włosów

Polecane posty

Gość majka

Cześć, mam do was takie pytanie. Strasznie wypadają mi włosy, mam 25 lat i to się zaczęło jakieś kilka tygodni temu. Nie wiem, co robić. Zawsze miałam piękne włosy, a teraz lecą garściami. Ratujcie!

Gość Gość

Sprawdź poziom hormonu tarczycy

11 minut temu, Gość majka napisał:

[...] Nie wiem, co robić. [...]

Zweryfikować indywidualną sytuację i określić możliwą przyczynę. Włosy wypadają m.in. skutkiem stresu, przemęczenia, przesilenia, nieodpowiedniego nawodnienia, złej diety i niedoborów składników odżywczych, przy anemii, cukrzycy, zaburzeniach pracy układu hormonalnego i tarczycy, przy dysfunkcji układu nerwowego, bądź układu krążenia, przy problemach z układem pokarmowym i przyswajaniem składników odżywczych... skutkiem przyjmowanych leków, lub antykoncepcji. Na wypadanie włosów wpływają też choroby skóry głowy, zła pielęgnacja, nieodpowiednie środki pielęgnacji. Przede wszystkim warto na początek porobić podstawowe badania - morfologia, hormony, tarczyca. Przyjrzeć się diecie i stylowi życia.

Gość tttr

Wejdź sobie na link https://www.zbadajwlosy.pl/ i poczytaj o zagęszczeniu włosów. Może to będzie coś dla ciebie.

Gość gość

Po pierwsze zrób badania, tarczyca, poziom witaminy D itd. Po drugie kup wcierkę kaminomoto i delikatnie wmasowuj ją w skórę głowy ona działa na porost włosów.. 

Mi kiedyś bardzo wypadały bardzo włosy, koniec końców użyłam specyfiku z tej strony: 

wlosomaniaczkapl.wordpress.com moje włosy wróciły do normy