Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alamakota

Dlaczego kobiety jak wychodzą za mąż za obcokrajowców, przejmują ich kulturę?

Polecane posty

Gość Alamakota

Mam znajomą, która wyszła za koreańczyka, mieszkanie typowe w azjatyckim stylu z tego co wiodać na fb, jedzenie też, makijaż, chodzi na koncerty k-popu. Ale mieszka tam, wiec zrozumiałe. Ale mieszkam w Niemczech  i też ma tu znakome co wyszły za muzułamanina, i ona nosi hijab, zmieniła wiarę, na fb arabskie potrawy jakie zrobiła..., kolejna wyszła za czarnego i ubiera się jak czarna, mocny makijaż, dużo biżuteri, seksowny sportowy strój, słucha rapu.

Gość Alamakota

A najlepsze jest jeszcze, że ta druga wtrąca słowa z jego języka do swoich wypowiedzi :,D

Gość Gość

A Polka jak zwykle musi każdej znajomej tyłek obrobić i krytykować!

Zazwyczaj przyjmujemy z kultury partnera tylko to co nam się podoba i nam akurat pasuje. Czyli na przykład, jeśli wyjdę za Araba, to chętnie zrobię sobie makijaż z henny na dłoniach i przyjmę sztaby złota w podarunku ślubnym, ale nie będę chciała nosić szmaty na ryju, ani przyjmować pod swoj dach kolejnej du.peczki dla mojego Misia Pysia

Baba co nosi hijab dla faceta to już ekstremum. Może jakaś perwersja seksualna.

Gość gość

Jestem w związku z obcokrajowcem - z tego kultury przejmuję to co mi się podoba. A co mi się podoba z polskiej to kultywuję. Tyle.

Gość gość

Nawet u pewnych jutuberek widać te tendencje

Gość gosc

W przypadku różnic kulturowych w związku zazwyczaj ktoś musi odpuścić i przejąć partnera, bo inaczej pewnie dochodziłoby do wielu sporów, ale z drugiej strony też zależy o co chodzi

Przeprowadzając się do innego państwa sporo ludzi dostosowuje się do kultury danego kraju do tego co go otacza na co dzień

Gość taki obraz wasz
2 godziny temu, Bolek napisał:

Bo Polacy uważają się za gorszych i wszystko hamerykańskie (czy inne) z zasady jest lepsze.

Nie Polacy, a Polki. Ja żadnych kompleksów na punkcie swojego pochodzenia nie mam.

2 godziny temu, Bolek napisał:

Najbardziej to widać jak ktoś po miesiącu zapomina polskiego języka i mówi z akcentem jak by 30 lat ojczystej mowy nie używał

Tu się zgodzę. Tacy ludzie są żałośni.

Gość gość

Za kolorowych wychodzą odpady których nikt nie chciał, są słabe psychicznie i nie mają nic do gadania

Gość gość

Wystarczy popatrzyć na polskie żony czarnych, nawet do przeciętności im daleko. No a kultura czarnych to baba na plantacji zapie..ala na całą rodzinę a on trawka z kolegami, wieczorem wpier..ol i dooopczenie

Gość gość

Dobre jest też to że milośniczki obcokrajowców i zachodnich krajów w sytuacjach krytycznych skamlą do polskich władz o pomoc w powrocie do zapyziałej Polski, wyrwanie dzieci z Raju i sprowadzenie ich do polskiego piekła

Gość gość
8 godzin temu, Bolek napisał:

Bo Polacy uważają się za gorszych i wszystko hamerykańskie (czy inne) z zasady jest lepsze. Najbardziej to widać jak ktoś po miesiącu zapomina polskiego języka i mówi z akcentem jak by 30 lat ojczystej mowy nie używał

Jest taka blogerka AgainAmerica, co ma męża Amerykanina i ona otwarcie twierdzi, że w Polsce jest zacofanie i jest tam strasznie.

Gość gość
23 godziny temu, Onkosfera napisał:

Baba co nosi hijab dla faceta to już ekstremum. Może jakaś perwersja seksualna.

A co jkest złego w hijabie

2 minuty temu, Gość gość napisał:

Ciężko zjeść i wypić ze szmatą na ryju

Gość gość
4 godziny temu, Gość gość napisał:

Kolejna co ubrała hijab dla swojego śniade misia

Gość gość
5 godzin temu, Gość gość napisał:

Kolejna co ubrała hijab dla swojego śniade misia

Swoją drogą co onu w sobie mają, że kobiety, cofają się 100 lat wtecz, kiedy musiały zakrywać chustą włosy, dobrowolnie?

Gość gość
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

Swoją drogą co onu w sobie mają, że kobiety, cofają się 100 lat wtecz, kiedy musiały zakrywać chustą włosy, dobrowolnie?

Wyżej to jest wyjaśnione, pasztetom to pasuje, nie wyróżniają się i mają w ogóle faceta

Gość gość
5 godzin temu, Gość gość napisał:

hahaha!