Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grzech

Dlaczego szczęcie jest tak nieosiągalne, by móc je czuć

Polecane posty

Gość Grzech

Moi Drodzy, jak trudno czuć się szczęśliwym .... osobiście... bez potwierdzeń.. ze strony innych ludzi.

Czy tak jest? Czy tak musi być? Wszak moje "czucie" jest moje" i pozornie" nie potrzebuję cudzych potwierdzeń...prawda?

Niemniej jednak ... szukamy by inni nam... No właśnie 

Gość Homo sentimentals

Moi Drodzy, jak trudno czuć się szczęśliwym .... osobiście... bez potwierdzeń.. ze strony innych ludzi.

Czy tak jest? Czy tak musi być? Wszak moje "czucie" jest moje" i pozornie" nie potrzebuję cudzych potwierdzeń...prawda?

Nie wiem, czy dobrze rozumiem, bo wypowiedź jest trochę chaotyczna, ale spróbuję odpowiedzieć. Pełnią szczęścia, jest współodczuwanie szczęścia. Jest i potwierdzeniem naszego stanu i dzieleniem się nim z drugą osobą. Pewnie po to właśnie nam drugi ludź. 😉 

Gość gość

Szczęście to sobie wybiera każdy sam dla siebie i takie ma jakie chce. 

To o czym piszesz, to jest osiąganie szczęścia przez wygrywanie rywalizacji, czyli siłą rzeczy inni są potrzebni jako punkt odniesienia.

Gość gość

Nie wiecie co to szczęście jest. Jesteście dziwni, bo szczęście jest tak blisko... wystarczy szerzej otworzyć oczy i zobaczyć. To nie, to dorabiacie ideologię, że własne zależy od cudzego. Bezsensu.

Gość gość

Autorze, twoje szczęście jest aktem twojej woli.