Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

igorra

Przyjaciele zaczęli ćpać

Polecane posty

Witam,mam problem otóż moi bliscy przyjaciele oraz brat zaczęli zażywać narkotyki (Amfetamina,Grzyby halucynogenne oraz mefedron) także alkohol oraz marihuanę.

Zaczęli od dłuższego czasu i widać skutki,mojego brata wyrzucili z pracy a inni nie chodzą do szkoły już pare tygodni i szkodzi im wyrzucenie.

Co 2 dni a czasem codziennie imprezowanie i zażywanie różnych używek jak pisałem wyżej,widzę że przestali się ze mną zadawać i w ogóle kontaktować.

Ciężko się z nimi rozmawia,zawiechy w myśleniu i mowie albo ciągle nawijają i to zazwyczaj bezsensownie.

Mówiłem im subtelnie że się o nich martwię i że to ryje głowę,są na mnie obrażeni i mają ze mnie bekę bo siedzę ciągle w domu bo nie mam znajomych.

Miałem ich ale zaczęli brać i się ode mnie odcięli,te imprezy są u mnie w domu bo mieszkam z bratem (rodzice za granicą) i to jeszcze bardziej boli że muszę się na to wszystko patrzeć i słuchać.

Martwię się o nich bo to moi jedyni przyjaciele,chcą ich wyrzucić ze szkoły a brata już z pracy wyrzucili i ostatnie pieniądze które mu zostały na życie przeznacza na imprezowanie i nie szuka pracy.

Co robić w takiej sytuacji?

Truć im łeb gadaniem żeby przestali brać czy dać sobie spokój ?😐

Witam. Czy uprawiałaś kiedyś z przyjaciółmi seks po amfetaminen albo marichuanen? 😛

Czemu mu dałeś tak bezsensowna odpowiedź , doradz mu coś.  Bo ja .. nawet nie wiem co napisać.  Znam takich ludzi którzy depli w mefedron , tabsy itp i wiem że ratunku przez jakiś czas ( dluuuugi czas ) tutaj nie widzę.  😐 Ludzie dopiero zaczeli ćpać , cieszy ich to , nie widzą i nie zobaczą prędko w tym problemu.  Ja już dawno wyjechałam ale wiem że regularne wypie/ prza // nie z pracy znajomych to była norma.  Także Twój brat po malu i Ty musisz się nastawić że z roboty będzie leciał co 3 tygodnie góra miesiąc jak będzie pędził.  Bo organizm jest wyczerpany.  Potrzebuje dużo snu.  

Czemu mu dałeś tak bezsensowna odpowiedź , doradz mu coś.  Bo ja .. nawet nie wiem co napisać.  Znam takich ludzi którzy depli w mefedron , tabsy itp i wiem że ratunku przez jakiś czas ( dluuuugi czas ) tutaj nie widzę.  😐 Ludzie dopiero zaczeli ćpać , cieszy ich to , nie widzą i nie zobaczą prędko w tym problemu.  Ja już dawno wyjechałam ale wiem że regularne wypie/ prza // nie z pracy znajomych to była norma.  Także Twój brat po malu i Ty musisz się nastawić że z roboty będzie leciał co 3 tygodnie góra miesiąc jak będzie pędził.  Bo organizm jest wyczerpany.  Potrzebuje dużo snu.  

Najgorsze że on nie szuka pracy,wiem że to nie mój hajs ale ma odłożoną sporą kwotę pieniędzy i przeznacza na narkotyki i alkohol codziennie.

Boję się że mój własny brat zejdzie na dno jak się nie ogarnie,sprowadza jakichś nieznajomych dilerów do domu i mam obawy że będą z tego jakieś problemy.

Rozmowy nic nie dają i jeszcze bardziej się wkurzają.

Najgorsze że on nie szuka pracy,wiem że to nie mój hajs ale ma odłożoną sporą kwotę pieniędzy i przeznacza na narkotyki i alkohol codziennie.

Boję się że mój własny brat zejdzie na dno jak się nie ogarnie,sprowadza jakichś nieznajomych dilerów do domu i mam obawy że będą z tego jakieś problemy.

Rozmowy nic nie dają i jeszcze bardziej się wkurzają.

Obudzi się ,prędzej czy później.  Jak by to nie było ,to prawie każdy się otrząsną - albo samoczynnie albo na odwyku.  Niestety to przeważnie trwa do 3 lat.  Jednym się to zaczyna nudzic ,innych to już przestaje bawić . Inni zaczynają widzieć już w tym problem.  Kasę rozwali to albo coś wyniesie z domu.  Po czym gruby opierdziel i zacznie analizować . Niestety moich 2 dobrych znajomych umarło i to jeden na dywanie w własnym domu.  Także mam nadzieję że tak czarny scenariusz się nie wydarzy.