Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anta

Skręć stawu skokowego

Polecane posty

Witam. Tydzień temu prawdopodobnie skręciłam kostkę, nie pierwszy raz. Leżałam, wstałam po 5 dniach żeby dać mu czas. Smaruje altacetem, przykładam liście kapusty (nic więcej nie mogę bo jestem w 38 tygodniu ciąży). Po tygodniu staw jest dalej spuchnięty, obie kostki dodatkowo jak chodzę stawiam stopę na zewnętrznej i podkulam palce stopy. Dodatkowo jak chce ćwiczyć i postawić cała stopę bez podkulania palcow pojawia się straszy ból pięty od strony kostki przyśrodkowej. Chodzę z opaska na nodze, co łagodzi bol i ułatwia chodzenie. Mam jednak obawy że to może być coś więcej jak skręcenie kostki, jakieś naderwanie więzadeł czy coś. Czy po moim opisie może mi ktoś coś podpowiedzieć? Byłam na Izbie ale w związku z epidemia i ciąża panie nie chciały nawet wezwać chirurga Bo i tak mi nic nie zrobi i nie pomoże bo to skrecone i trzeba wyleżeć (powiedziała nawet nie widząc stawu). Dodam jeszcze że dzień po pomimo bólu bardzo dużo chodzilam, myślałam że to zwykle nadwyrężenie. Pomóżcie żebym się z tego wykaraskala przed porodem.
Pozdrawiam