Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZXC456

Ciągłe wyśmiewanie,zespół aspergera

Polecane posty

Cześć, mam 13 lat - to jest mój problem. Z rówieśnikami nie ma problemu, nikt się ze mnie nie śmieje, a jeżeli raz na ruski rok się zdarzy ktoś w moim wieku- to oddaje z pięści, jestem tym silniejszym. Mój problem brzmi- jestem wyśmiewany przez osoby DOROSŁE. Czy to na przystanku starsza pani która będzie mi się śmiała w twarz, czy jakaś para facet i kobieta którzy zaczną mnie obgadywać lub pokażą środkowy palec,  czy takie podobne rzeczy. Z takimi osobami wolałbym nie zadzierać bo wtedy to pewnie by się od razu pojawiła oferta do domu dziecka, lub sąd i wielka pieniężna kara, chodź to oni zaczynali i tak ja będę tym winnym- i tego się boje, nie ma dnia żeby żaden dorosły się na mnie nie patrzył z pogardą czy się śmiał. Mam potwierdzony zespół aspergera, jestem zaradny i wogóle nie jestem zależny od drugiej osoby, jestem zaradniejszy od wszystkich moich rówieśników, co niby są 'zdrowi' i nie potrafią nawet wyjść do sklepu na większe zakupy, myślę że mogę być niepełnosprawny umysłowo , skoro się dorośli śmieją. Dlaczego tak jest, i chciałbym by ktoś mi napisał.

Śmieją się z twojego zachowania, czy wyglądu?

raczej z wyglądu, również się patrzą jak idę zgarbiony, ale często mimo normalnego zachowania. 

wiesz czym sie objawia zespol aspergera w ogole??

charakteryzuja sie:

upośledzeniem interakcji społecznych,

brakiem empatii,

brakiem chęci współpracy lub nieumiejętnością współpracy w grupie,

kłopoty z porozumieniem się,

kłopoty tworzeniem się więzi emocjonalnych,

problemy z zawieraniem przyjaźni,

ograniczona komunikacja niewerbalna (skąpe gesty, ograniczona mimika twarzy, brak kontaktu wzrokowego, dystans fizyczny),

Wiem. Chodzi mi o to że oprócz zespółu Aspergera mogę mieć niepełnosprawność intelektualną, bo wytkną tego którego defekty są widoczne

najwyżej jak znowu ktoś mnie w*urwij to będę bił i wyzywał, jedyne wyjście by nie niszczyć swojej godności- niech będą konsekwencje, prawo - ważniejsze ,zdrowie psychiczne - niż radość jakiejś pi**dolonej k*rwy

strasznie to dziwne co piszesz i nieco wątpie. nei wiem jakim cudem młode osoby by miały cie nie wysmiewac, a nagle robiły to osoby dorosłe? Przeciez osoby dorosłe sa znacznie bardziej rozumne i nawet jak pomysla cos złego to nie okazuja. Chyba ze funkcjonujesz w jakiejs nieciekawej dzielnicy, z np. penerami

Jak cie ktos wysmiewa, to najlepiej pomysl sobie ze jest po prostu ...em, pajacem, a ty bądz ponad to. Nie znizaj sie do poziomu ...y. Albo mozeszsosbie wymyslic jakis ciekawy tekst na takich, ja ostatnio jak jeden przygłup zaczal mnie wyzywac przy kasie po wiedziałam spokojnie" Nie pajacuj pajacu", efekt bardzo dobry. Zrobił sie czerwony jak burak, i najlepiej wytrenowac zeby to robic spokojnie

Gość

strasznie to dziwne co piszesz i nieco wątpie. nei wiem jakim cudem młode osoby by miały cie nie wysmiewac, a nagle robiły to osoby dorosłe? Przeciez osoby dorosłe sa znacznie bardziej rozumne i nawet jak pomysla cos złego to nie okazuja. Chyba ze funkcjonujesz w jakiejs nieciekawej dzielnicy, z np. penerami

oooooj nigdy nie doswiadczylam tyle przykrosci, chamstwa i wyzywania, co od star,uchow

jeden dziad skopal mnie po kostkach w aptece, bo mu sie nie podobalo, ze moglam zrobic zakupy bez kolejki

Autorze, opcje mam 2

- albo im mowic, ze jestes chory w nadziei, ze zrobi im sie glupio

- albo mp3 na uszy i w du,piu z nimi

oooooj nigdy nie doswiadczylam tyle przykrosci, chamstwa i wyzywania, co od star,uchow

jeden dziad skopal mnie po kostkach w aptece, bo mu sie nie podobalo, ze moglam zrobic zakupy bez kolejki

Autorze, opcje mam 2

- albo im mowic, ze jestes chory w nadziei, ze zrobi im sie glupio

- albo mp3 na uszy i w du,piu z nimi

ano tak, takie zupełne staruchy są takie, to prawda.  zrozumiałam wypowiedz autora ze ta starsza osoba to tylko przykład, a reszta była np. w srednim wieku. Mam za soba epizod próby pracy w opiece nad starszymi osobami, i jakie mnie spotkało rozczarowanie to cięzko pisac. Potrafia kijem przywalic. Obserowałam kiedys, jak ktos jechał pociagiem z uposledzona osoba w znacznym stopniu, i w sumie gapiły sie głównie starsz eosoby, mam wrazenie ze to była kwestia jakiegos lekkiego otepienia juz u tych osób, ze one nic nie rozumiały z tego, czy co. a młodzi pewnie widzieli ale potrafili sie juz lepiej zachowac

a z ta niepelnosprawnoscia umysłowa to nei musi to byc przyczyna, laczego sie smieją. Jesli sie smieją w ogóle,  bo mozesz byc przewrazliwiony. Moze ubierasz sie dziwnie albo niedbale, albo masz jakis dziwny wyraz twarzy. Sa jakies treningi umiejętnosci społecznych, moze tam by ci powiedzieli czy cos robisz zle.

Wogóle nie jestem zależny od drugiej osoby,umiem robić rzeczy jakich nie robi większość niby zdrowych nastolatków. W lato pracuje na zbiorach sam dojeżdżam, robię sam zakupy- jednak ludzie patrząc w twarz mówią 'on jest jakiś chory', jestem dobry w bokserstwie ale nie skorzystam z tego bo ci co zaczynają wyśmiewanie i pychę to po uderzeniu idą na policję , lub do rodziców. U mnie w klasie nikt nie robił tych rzeczy jednak oni są szanowani bo mają np.Dobre Oceny, grają w konkursach. Ja jestem uznany za 'osobę niepełnosprawną'