Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witajcie, potrzebuję jakiegoś wsparcia. 

W maju zeszłego roku zaszłam w ciążę, to było nie planowane, byłam 3 miesiące przed ślubem i bardzo się bałam, szczególnie tego jak ja sobie poradzę. W ok 4 tyg byłam u jednego ginekologa, który niestety na usg nie widział maleństwa tylko zasugerował, że mogę mieć przegrode macicy. Powiedział bym znów przyszła za ok 2 tygodnie i zobaczymy czy coś widać. Chciałam sprawdzić więc zdecydowałam się na wizytę u innego lekarza, który oświadczył, że niestety doszło do samoistnego poronienia, on jednak przegrody nie zauważył. 

Kolejny lekarz ok 4 miesiące później, na wizycie też stwierdził,że najprawdopodobniej mam przegrode i dostałam skierowanie na badanie. Mieszkam z mężem w Belgii i tutaj też lekarz powiedział,że powinnam zrobić badanie bo widać,że coś jest nie tak. Niestety ze względu na corone w tym momencie nie mam, jak wykonać badania.

Staramy sie o dziecko robimy sobie miesiac przerwy miedzy kazdym cyklem, ale nic nie wychodzi. 

Najgorsze jest to,że psychicznie czuje się fatalnie szczególnie,że mój mąż ma już dorosle dzieci i wnuczke, a teraz za około tydzień będzie miał kolejnego wnuka. I gdy tylko mi o tym wspomina, ja uciekam gdzieś i płaczę, bo czuje się jak wydmuszka. Nie umiem sobie poradzić z tym, a z mężem ciężko mi porozmawiać i powiedzieć,że mnie to boli,że za każdym razem, jak mi pokazuje swoją wnuczke wbija mi nóż w serce bo ja bym tak chciała mieć maleństwo. 

Więc moje pytanie czy z przegrodą macicy można urodzić zdrowe dziecko? Czy wam się udało?

Gość pari

Trochę poczytałam na ten temat (ze str.: www.gyncentrum.pl>blog>wady-wrodzone - macicy). Tam piszą, że szanse na urodzenie dziecka wzrastają po usunięciu owej przegrody, cytuję: ,,Histeroskopia operacyjna pozwala na korektę tej wady i jest uważana za złoty standard. Po usunięciu przegrody w macicy odsetek poronień spada z 88% do niespełna 14%, a odsetek kobiet rodzących „o czasie” wzrasta z 3% do 80%."

Trzeba być dobrej myśli🙂

Nie ma sensu starać się o dzidziusia gdy twój pokoik niegotowy. Chcesz doprowadzać do kolejnych poronień? Najpierw leczenie, potem starania o zapłodnienie. 

Gość pari

Nie ma sensu starać się o dzidziusia gdy twój pokoik niegotowy. Chcesz doprowadzać do kolejnych poronień? Najpierw leczenie, potem starania o zapłodnienie. 

Dokładnie! Jeśli potwierdzi się owa przegroda w badaniach to konieczny będzie zabieg, później rekonwalescencja.