Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia1998

Czy wizyta u lekarza jest konieczna?

Polecane posty

Witam, mam malutki problem.

Jechalam dzisiaj na rowerze i nagle wyskoczylo mi dziecko przed, przez co musialam ostro zahamowac (bylo z gorki). Dziecku sie nic nie stalo, jednak ja zsunelam sie i uderzylam bardzo mocno miejscem intymnym o rame roweru, ktora jest wysoko. Od tamtego czasu strasznie mnie bolalo, ale nie myslalam o tym za duzo. Gdy poszlam do toalety, sikanie strasznie bolalo i pieklo i podczas podcierania sie bylo duzo krwi na papierze. 

Teraz dalej strasznie piecze, lecz juz nie ma tyle krwi (jest tylko troszke, jakby punktowo). Wzielam lusterko i wargi sromowe niedaleko wejscia sa cale obtarte, wyglada troszke jakby byly poparzone, samo wejscie jest bardzo czerwone i wyglada jakby bylo lekko “naciete” w kilku miejscach.

Mama powiedziala abym poszla do lekarza lub na pogotowie (mieszkam w Niemczech, tu jest wszystko otwarte). Do ginekologa musialabym czekac z miesiac a do wtedy sie juz pewnie zagoi:/ Czy jest sens pojscia na pogotowie do ginekologa? To juz niby nie krwawi tak mocno, ale dalej piecze i boli przy sikaniu oraz poruszaniu sie. Czy miala ktoras z was moze podobna sytuacje? Sa jakies domowe sposoby aby nie bolalo?

😮 lepiej iść na pogotowie. niby pewnie się samo zagoi, ale możesz mieć jakieś komplikacje. 

a dzieciaka bym dorwała i sprała na kwaśne jabłko. 

na przyszłość: lepiej w takich sytuacjach mieć odruch, że stajesz na pedały. 

ja jak nawet jest trochę teren nierówny to podnoszę nieco tyłek z siodełka

no postaram sie:) to wszystko stalo sie tak nagle po prostu, nigdy wczesniej nie mialam takiej sytuacji, to byl doslownie ulamek sekundy. na nastepny raz bede robic jak powiedzialas:) dzieki