Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susanna

W jaki sposób zakończyć toksyczna relacje z przyjaciółka?

Polecane posty

Zawsze mogę ją zablokować i napisać samo a "s z końcówką j", ale nie wiem na serio jak to zrobić. Ma przyjechać w połowie czerwca do naszej wspólne miejscowości. Na codzień mieszka 500km ode mnie. Nie mam pomysłu jak to zrobić.. Nie chcę więcej jej widzieć i słyszeć.. 

28 minut temu, arto8999 napisał:

Normalnie wygaszasz kontakt i tyle. Z czasem przestajesz się odzywac i odpisywac i nie ma tego człowieka dla Ciebie. Co w tym trudnego ? 

JA tak ostatnio zakonczylem jedną znajomość

Okej.. 

2 minuty temu, Harper napisał:

A w ogole co sie stalo?

Oczerniala mnie przy swoim chłopaku i kolegach. Zawsze mnie ppznawala z najgorszym towarzystwem a w konsekwencji miałam z tymi ludźmi problemy, nagaduje na mnie dziwne historie trzeciej znajomej. Zawsze jak przyjedzie do naszego miasta to musi zrobić jakąś aferę, ma problem z alkoholem.. To wszystko źle wygląda, po prostu mam tylko ja i twkie w tym. Ciocia mi powiedziała kiedyś, że jest jaki człowiek to jest ale ważne że chociaż taki jest ktoś w życiu, bo nie warto być samotnym 😞

3 minuty temu, Harper napisał:

Kobieto ile ty masz lat ? Odcinaj  od siebie taka patole pewnie masz wiecej do odciecia nie tylko ja. Lepiej byc samemu niz w takiej patoli. Musisz poznac nowe osoby .

22. Wiem, wiem. Po prostu chyba za bardzo się zamknęłam w sobie.. Muszę być silna. 

Ja po prostu nie odzywałabym się. Jakby pisała lub zaczepiła to unikałabym i nie doprowadzała do spotkania. 

Nic się nie tłumacz . Nie ma to sensu . Przestań się odzywać do tej osoby . Sama się skapnie ,że już Ci na niej nie zależy .

Nawet się nie zastanawiaj nad zerwaniem kontaktów. Coś co Cię ciągnie na dół musi być przerwane . Miałam niestety kilka takich sytuacji i uważam,że moim największym błędem było przebywanie z tymi ludźmi na siłę . Przestań pisać czy dzwonić do tej osoby . Jeśli faktycznie jest chociaż troszkę inteligentna sama się domyśli, jeśli tego nie zrobi powiedz,że Wasza relacja nie jest do końca szczera i uważasz ,że nie na sensu . Zauważyłam ,że ludzi wrażliwych , delikatnych się tak właśnie traktuje . Ja dwa razy zerwałem relację z ludźmi którzy manipulowali innymi aby postawić mnie w złym  świetle . Naprawdę nie na to sensu. Raz bez tłumaczenia i pożegnania zerwałem kontakt z takim toksycznym człowiekiem . Bez kłótni i tłumaczeń . Uważałam ,że nic to nie zmieni . Pewnym ludziom się nie przegląda . Po kilku latach od tego zdarzenia jestem z siebie dumna ,że załatwiłam to łagodnie . Chociaż ta osoba nie rozumiała tego żaląc się innym znajomym . Ale ja byłam pewna i miałam kilka osób którzy mi donieśli o jej obgadywanie mnie . U mnie prawie każda taka toksyczna relacja kończy się przez zazdrość . Mam super męża i dobrą pracę. Niestety nie każdy sobie z tym radzi . Na świecie są też normalni ludzie także szkoda czasu na tych toksycznych