Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolina551

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Mam wielki problem. Otóż już od 4 miesięcy zażywam tabletki antykoncepcyjne Axia Conti. Zawsze przyjmowałam je regularnie po 23 godzinie, nie było żadnych problemów. Odbywaliśmy z moim partnerem stosunek przerywany, gdyż nie baliśmy się, bo brałam tabletki. Ale dzisiaj gdy oddaje mocz bardzo mnie boli i do tego mam plamienia. Nie są one duże, ale jednak widać zabarwienie na czerwono. Okres z odstawienia miałam już tydzień temu, więc to nie to. Czy powinnam się martwić, że źle stosowałam tabletki i może wystąpić prawdopodobieństwo ciąży? Bardzo się tym przejmuję, bo nigdy nie miałam takiego plamienia wcześniej, w czasie brania różowych tabletek. Było wszystko w porządku. Proszę bardzo o pomoc 

napisałaś że przyjmowałaś regularnie. Czy to twoje pierwsze tabletki? Zazwyczaj czas na przyzwyczajenie organizmu do hormonów to ok. 6 miesięcy. Po tym czasie można się martwić plamieniami itp. Zrób test, jeśli się obawiasz. Może to nie jest metoda odpowiednia dla ciebie. Mam kuzynkę, która stosuje metodę objawowo- termiczną przy użyciu monitora cyklu Cyclotest My Way. Bada temperaturę rano i jeszcze wpisuje tam informacje o śluzie, bmi i różne inne. Wie kiedy ma owulację i wtedy decyduje o zabezpieczeniu mechanicznym

ja używam diafragmę dopochwową i skończyłam zastanawianie się czy pigułka zadziałała czy nie 

Tabletka zawsze zadziała jak ją prawidłowo stosujesz i nie obniżasz jej skuteczności innymi lekami czy np ziołami. A takie problemy jak opisuje autorka występują raczej przy zapaleniu pęcherza niż są skutkiem ubocznym tabletek, wiem bo sama biorę vines i nic podejrzanego dotąd mi się nie zdarzyło poza oczywiście, jakąś drobną infekcją i zapaleniem pęcherza właśnie ale takie rzeczy zdarzały mi się też zanim zaczełam stosować jakiekolwiek tabletki.

u mnie przy pigułkach miałam bardzo często zapalenia pęcherza i inne tego typu historie, po zmianie na diafragmę dopochwową wszystko się skończyło, niestety hormony indukuja takie schorzenia