karolina551 1 Napisano Lipiec 5, 2020 Mam wielki problem. Otóż już od 4 miesięcy zażywam tabletki antykoncepcyjne Axia Conti. Zawsze przyjmowałam je regularnie po 23 godzinie, nie było żadnych problemów. Odbywaliśmy z moim partnerem stosunek przerywany, gdyż nie baliśmy się, bo brałam tabletki. Ale dzisiaj gdy oddaje mocz bardzo mnie boli i do tego mam plamienia. Nie są one duże, ale jednak widać zabarwienie na czerwono. Okres z odstawienia miałam już tydzień temu, więc to nie to. Czy powinnam się martwić, że źle stosowałam tabletki i może wystąpić prawdopodobieństwo ciąży? Bardzo się tym przejmuję, bo nigdy nie miałam takiego plamienia wcześniej, w czasie brania różowych tabletek. Było wszystko w porządku. Proszę bardzo o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Laurittka 143 Napisano Lipiec 5, 2020 To napewno ciąża Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xenia9 28 Napisano Lipiec 6, 2020 napisałaś że przyjmowałaś regularnie. Czy to twoje pierwsze tabletki? Zazwyczaj czas na przyzwyczajenie organizmu do hormonów to ok. 6 miesięcy. Po tym czasie można się martwić plamieniami itp. Zrób test, jeśli się obawiasz. Może to nie jest metoda odpowiednia dla ciebie. Mam kuzynkę, która stosuje metodę objawowo- termiczną przy użyciu monitora cyklu Cyclotest My Way. Bada temperaturę rano i jeszcze wpisuje tam informacje o śluzie, bmi i różne inne. Wie kiedy ma owulację i wtedy decyduje o zabezpieczeniu mechanicznym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Eulalia 666 3 Napisano Lipiec 6, 2020 ja używam diafragmę dopochwową i skończyłam zastanawianie się czy pigułka zadziałała czy nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paramonta 0 Napisano Wrzesień 3, 2020 Tabletka zawsze zadziała jak ją prawidłowo stosujesz i nie obniżasz jej skuteczności innymi lekami czy np ziołami. A takie problemy jak opisuje autorka występują raczej przy zapaleniu pęcherza niż są skutkiem ubocznym tabletek, wiem bo sama biorę vines i nic podejrzanego dotąd mi się nie zdarzyło poza oczywiście, jakąś drobną infekcją i zapaleniem pęcherza właśnie ale takie rzeczy zdarzały mi się też zanim zaczełam stosować jakiekolwiek tabletki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SaszaSell 3 Napisano Wrzesień 3, 2020 u mnie przy pigułkach miałam bardzo często zapalenia pęcherza i inne tego typu historie, po zmianie na diafragmę dopochwową wszystko się skończyło, niestety hormony indukuja takie schorzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach