Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

interesowany

Siwe włosy u młodego faceta

Polecane posty

Pisze to z przykrością nagle w ciągu kilku miesięcy z czarnego poleciały mi włosy na siwo-czarno  i mam tak w ilości 1 do 3.. Dziwnie się z tym czuje mając 23 lata i jestem już siwy, dermatolog twierdził że to genetycznie po rodzinie, ale ja w tym okresie miałem sporo stresu i życie sprawiło mi taki psikus. Teraz pisze co z tym robić do dziewczyn/facetów, zostawić tak jak jest, dbać o siebie/żelować włosy czy golić łeb na zero raz na tydzień ? Bo teraz nie wiem jak laski patrzą na młodych facetów z siwizną ? Bawić się w jakieś odsiwiacze bo to jest dla mnie sytuacja kłopotliwa ?

Raczej Farbowanie jest jeszcze gorsze niż chodzenie z siwizną ... Musiałbym co 2 tygodnie farbować i jeszcze pewnie nienaturalnie by wychodziło.

Przeczytaj sobie takie krótkie opracowanie "Skąd biorą się siwe włosy i jak działa odsiwiacz?" Tutaj -> https://podarujzdrowie.pl/odsiwiacz Może po tej krótkiej lekturze będzie Ci łatwiej podjąć decyzję. Jedna rada wynikająca z praktyki - jeśli się zdecydujesz na odsiwiacz, zrób najpierw próbę na końcówkach włosów, potem na małym wycinku fryzury gdzieś za uchem. Dwa, trzy razy i obserwuj. Różne włosy różnie reagują. Cebulki tak samo.Trzeba wypróbować i nauczyć się pilnować czasu aplikacji. Może wyjść różnie i nie koniecznie musi się podobać. Znam przypadek bruneta, który wyszedł na rudo, więc średnio. Ale jak podejdziesz do sprawy ostrożnie i metodycznie, i jak już się uda powrócić do naturalnego koloru, to będziesz zadowolony.