interesowany 0 Napisano Lipiec 14, 2020 (edytowany) Pisze to z przykrością nagle w ciągu kilku miesięcy z czarnego poleciały mi włosy na siwo-czarno i mam tak w ilości 1 do 3.. Dziwnie się z tym czuje mając 23 lata i jestem już siwy, dermatolog twierdził że to genetycznie po rodzinie, ale ja w tym okresie miałem sporo stresu i życie sprawiło mi taki psikus. Teraz pisze co z tym robić do dziewczyn/facetów, zostawić tak jak jest, dbać o siebie/żelować włosy czy golić łeb na zero raz na tydzień ? Bo teraz nie wiem jak laski patrzą na młodych facetów z siwizną ? Bawić się w jakieś odsiwiacze bo to jest dla mnie sytuacja kłopotliwa ? Edytowano Lipiec 14, 2020 przez interesowany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2109 Napisano Lipiec 14, 2020 Farbuj, może być nawet henna farba roślinna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
interesowany 0 Napisano Lipiec 14, 2020 Raczej Farbowanie jest jeszcze gorsze niż chodzenie z siwizną ... Musiałbym co 2 tygodnie farbować i jeszcze pewnie nienaturalnie by wychodziło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2109 Napisano Lipiec 14, 2020 Jeśli się boisz, że sam sobie nie poradzisz to możesz pójść do salonu fryzjerskiego... kobiety też siwieją w różnym wieku i nikt im nie każe godzić się z siwizną tzn jak chcą to nie ma problemu : ) ale i Ty też masz wybór... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
naturalnagabka 0 Napisano Marzec 7, 2021 Przeczytaj sobie takie krótkie opracowanie "Skąd biorą się siwe włosy i jak działa odsiwiacz?" Tutaj -> https://podarujzdrowie.pl/odsiwiacz Może po tej krótkiej lekturze będzie Ci łatwiej podjąć decyzję. Jedna rada wynikająca z praktyki - jeśli się zdecydujesz na odsiwiacz, zrób najpierw próbę na końcówkach włosów, potem na małym wycinku fryzury gdzieś za uchem. Dwa, trzy razy i obserwuj. Różne włosy różnie reagują. Cebulki tak samo.Trzeba wypróbować i nauczyć się pilnować czasu aplikacji. Może wyjść różnie i nie koniecznie musi się podobać. Znam przypadek bruneta, który wyszedł na rudo, więc średnio. Ale jak podejdziesz do sprawy ostrożnie i metodycznie, i jak już się uda powrócić do naturalnego koloru, to będziesz zadowolony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach