Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kina 95

Prywatne ubezpieczenie

Polecane posty

Czy jest ubezpieczenie prywatne, które pokrywa l4? 

Pracuje na umowę zlecenie, a w czasie ten pandemi nie mam szans, by w najbliższym czasie dostać umowę o pracę. Wiem, że jest coś takiego jak dobrowolne płacenie składek zdrowotnych, jednak bardziej interesuje mnie jak prywatne ubezpieczenie zdrowotne obejmujące l4. 

Może ktoś wie jak to wygląda? Też zastanawia mnie jak to wygląda w czasie zajścia w ciążę. Wyczytałam, że nieważne czy pracuje się na umowę o pracę czy zlecenie, pracodawca nie może zwolnić ciężarnej powyżej 3 miesiąca ciąży. 

5 godzin temu, Kina 95 napisał:

Czy jest ubezpieczenie prywatne, które pokrywa l4? 

Pracuje na umowę zlecenie, a w czasie ten pandemi nie mam szans, by w najbliższym czasie dostać umowę o pracę. Wiem, że jest coś takiego jak dobrowolne płacenie składek zdrowotnych, jednak bardziej interesuje mnie jak prywatne ubezpieczenie zdrowotne obejmujące l4. 

Może ktoś wie jak to wygląda? Też zastanawia mnie jak to wygląda w czasie zajścia w ciążę. Wyczytałam, że nieważne czy pracuje się na umowę o pracę czy zlecenie, pracodawca nie może zwolnić ciężarnej powyżej 3 miesiąca ciąży. 

Nie, nie ma czegoś takiego jak prywatne ubezpieczenie, które pokrywa l4. To raz. A dwa jeśli masz umowę zlecenie i nie płacisz dobrowonlego ubezpieczenia chorobowego to nie należy Ci się nic. Owszem pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciąży, ale też nie ma obowiązku płacić jeśli nie jest odprowadzana składka chorobowa. I powtórzę, nie ma czegoś takiego jak prywatne ubezpieczenie, które pokrywa l4.