Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hello2020

Życie w Polsce, ile potrzebuję

Polecane posty

Hej mam 23 lata i od 12 lat mieszkam w Anglii. Chciałabym wrócić do Polski a że nie mam w Polsce znajomych bo wyjechałam w młodym wieku to mam parę pytań. 1) Ile potrzebuje mieć oszczędności aby nie głodować i pozwalać sobie na wyjścia typu kino czy restauracje, ile wy macie i ile macie lat 2) na jaką stawkę mogę liczyć jeżeli chodzi o pracę i czy trudno jest teraz znaleźć pracę? 3) czy jest faktycznie tak ciężko jak opisują w internecie ? 

9 godzin temu, Hello2020 napisał:

1) Ile potrzebuje mieć oszczędności aby nie głodować i pozwalać sobie na wyjścia typu kino czy restauracje, ile wy macie i ile macie lat

Był niedawno temat o tym ale napiszę za siebie. Mając swoje, małe mieszkanie wydaję miesięcznie od 700 do 1500zł. Obiady w barach. Nie jadam kolacji. Jem mało. Mało jeżdżę autem. Mam małe potrzeby. Większość wydaje więcej.

2) na jaką stawkę mogę liczyć jeżeli chodzi o pracę i czy trudno jest teraz znaleźć pracę?

Od 2 tys. na rękę w górę. Raczej łatwo znaleźć pracę jeśli się chce pracować. Lepiej jednak pracować na swoim. Jeśli masz oszczędności, zainwestuj w biznes.

3) czy jest faktycznie tak ciężko jak opisują w internecie

Nie wiem co opisują? Mi jest lekko. Pracuję średnio 2h dziennie, co miesiąc zostaje mi luźna kasa. Irytuje mnie polskie piekiełko i z tego powodu myślę o emigracji.

Dnia 6.09.2020 o 00:27, Hello2020 napisał:

Hej mam 23 lata i od 12 lat mieszkam w Anglii. Chciałabym wrócić do Polski a że nie mam w Polsce znajomych bo wyjechałam w młodym wieku to mam parę pytań. 1) Ile potrzebuje mieć oszczędności aby nie głodować i pozwalać sobie na wyjścia typu kino czy restauracje, ile wy macie i ile macie lat 2) na jaką stawkę mogę liczyć jeżeli chodzi o pracę i czy trudno jest teraz znaleźć pracę? 3) czy jest faktycznie tak ciężko jak opisują w internecie ? 

30 lat.  

rachunki do 1000 zł +/- jedzenie to zależy co jesz. kino bilet 20-30 zł / restauracja dla jednej osoby 30-50 zł

praca czeka, jeśli chcesz robić wszystko,.. najniższa krajowa na rękę 1950 zł za miesiąc pracy. 8 godzin.