Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ono

Czy profesjonalizm polega na tym, żeby nie nawiązywać bliższych relacji z ludźmi poznanymi w pracy?

Polecane posty

Jeśli tak, to w takim razie gdzie poznawać znajomych, przyjaciół, partnerów kiedy się pracuje?

A wy poznajecie ludzi w pracy? czy wszyscy wasi znajomi i sprzyjaciele są poznani jeszcze w czasach studiów?

Z reguły tak, ale to też kwestia zawodu. Emocje jednak należy trzymać na wodzy, Chodzi o zdrowy dystans emocjonalny między klientem, a usługodawcą z grubsza. 

11 godzin temu, Ono napisał:

A wy poznajecie ludzi w pracy? czy wszyscy wasi znajomi i sprzyjaciele są poznani jeszcze w czasach studiów?

Znajomych i przyjaciół poznawalem przez całe życie czyli od podstawówki. Wielu fajnych ludzi poznałem w pracy. Partnerkę życiową poznałem podczas studiów. 

8 minut temu, Roletka napisał:

W pracy nie ma przyjaźni. A już w szczególności między dwiema kobietami. Zawsze będzie zgrzyt. Najlepiej to nie gadać za dużo, kobiety mają to do siebie, że w najmniej spodziewanym momencie wyciągają Asa z rękawa. 

A gdzie poznawać ludzi? Najfajniejsze osoby poznałam przypadkiem. Mojego najlepszego kumpla poznałam tylko dlatego, że miałam warunek warunku na studiach. I dobrze się złożyło, było trochę stresu, ale zyskałam naprawdę super osobę w otoczeniu. Dobrą koleżankę poznałam dzięki koledze, to jego siostra. 

W pracy można pośmieszkować, to ważne by atmosfera była luźna, ale nie ma się co spoufalać. 

To gdzie poznać partnera jeśli się już pracuje, a znajomych ma się mało i przez nich nie poznaje się nowych osób?

1 minutę temu, Dobry mezczyzna napisał:

dobre pytanie, jestem w podobnej sytuacji, chyba pozostaje badoo

Ciągle poszukujesz?

1 minutę temu, Dobry mezczyzna napisał:

jak zrzucę 16kg, zlikwiduję stan przedcukrzycowy, kupię lepsze ciuchy, wtedy będę realnie podrywać...  teraz bardziej dyskutuję, niż poszukuję

Powodzenia 🙂