Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aaaaaaaaaa1990

8tc i brak serduszka

Polecane posty

Witam. Wczoraj byłam na pierwszym USG i wg miesiączki był to równo 8 tc. Zarodek jest ale nie ma jeszcze serduszka. Z USG wychodzi że ciąża ma 6 tygodni i 2 dni. Myślicie że jest jeszcze szansa że serduszko się pojawi? Dodam że jestem już po jednym poronieniu :( 

A co lekarz powiedział? Jak on to widzi? 

W 1 ciąży byłam na 1 wizycie u lekarza w 6tc+3 i serduszko jeszcze nie bilo. 2 tygodnie pozniej już tak. A w 2 ciąży byłam w 6tc+4 i serduszko już bilo 😊

W tym przypadku raczej sugeruj się terminem wg USG, czyli te 6 tyg. U mnie było tak samo, z tym, że ja wiedziałam, że owulacja mi się przesunęła o 2 tyg, więc siłą rzeczy wiek ciąży zgadzał się z wielkością zarodka na USG i tylko ten termin bierzemy pod uwagę jako termin porodu i wiek ciąży. Terminu miesiączki nie biorę pod uwagę, przez przesunięcie owulacji w cyklu. Może u ciebie było tak samo?

3 godziny temu, Gość04 napisał:

A co lekarz powiedział? Jak on to widzi? 

W 1 ciąży byłam na 1 wizycie u lekarza w 6tc+3 i serduszko jeszcze nie bilo. 2 tygodnie pozniej już tak. A w 2 ciąży byłam w 6tc+4 i serduszko już bilo 😊

32 minuty temu, aaaaaaaaaa1990 napisał:

Ale tygodnie liczysz od ostatniej miesiączki czy wg USG

Według USG tylko i wyłącznie 

Właśnie sprawdziłam w karcie ciąży i jednak w drugiej ciąży serduszko bilo w 7tc+1 według usg jednak 😊

No pewnie, że jest nadzieja, tak jak mówię, mogła się przesunąć owulacja, zarodek jest młodszy, cokolwiek, u niektórych pojawia się jeszcze trochę później. 

Nie denerwuj się, to się częściej zdarza niż myślisz. Pójdziesz za tydzień i będziesz słuchać bicia serduszka 🙂 Trzymam kciuki, daj znać! 

6 minut temu, aaaaaaaaaa1990 napisał:

Poroniłam samoistnie

Jeszcze będzie dobrze. Bardzo mi przykro. Nie możesz tracić nadziei! ❤️ 

Trzymaj się dzielnie! Mnie to spotkało w marcu tego roku.. ja serduszko usłyszałam, a po 4 dniach również poroniłam samoistnie. Na szczęście nie poddaliśmy się z mężem, dziś jestem w kolejnej ciąży, właśnie się zaczął 18 tydzień. Głowa do góry, wiem, że jest Ci ciężko, ale nie poddawaj się, jeszcze się wszystko ułoży pomyślnie, jakkolwiek by to nie brzmiało w trudnych chwilach obecnie

Wspolczuje. Bedzie jednak dobrze. Ja tez poronilam ciaze, po tym jak juz bicie serca bylo. 3 miesiace pozniej zaszlam w kolejna. Za mniej wiecej 2 tygodnie moj synek skonczy 2 lata.