Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

storczyk1234

Co zrobić?

Polecane posty

Mam 20 lat, w styczniu zostanę mamą, dom rodzinny mojego męza jest oddalony od mojego o ok 4 godziny, on pracuje w delegacji tzn. wyjezdza w poniedziałki ok. godziny czwartej, a wraca w piątki wieczorami. Pobraliśmy się niedawno, zdecydowaliśmy, że zostanę u swoich rodziców tak aby mama mogła pomóc mi z dzieckiem. Dodatkowo studiuję stacjonarnie ( obecnie zdalnie), czasami zajęcia mam od godziny 8 rano do 21. Moja mama pracuje co drugi dzień po 12h. Zastanawiam się co zrobić gdy urodzi się mała, zostać na studiach stacjonarnych- mieć wolne weekendy kiedy mąż przyjeżdża, jednak z małym dzieckiem ciężko siedzieć caly dzień przed komputerem, czy też przepisać się na zaoczne- zajęcia odbywają sie prawie w każdy weekend, mąż mógłby zająć się małą, ja w tygodniu uczyłabym się kiedy ona by spała, problemem jest to, że my z mężem praktycznie nie będziemy ze sobą spędzać czasu. Czy ktoś mógłby doradzić jakie rozwiązanie byłoby najlepsze?

3 minuty temu, storczyk1234 napisał:

Czy ktoś mógłby doradzić jakie rozwiązanie byłoby najlepsze?

Jeśli wybierasz pomiędzy wspomnianymi dwoma, to rozważ, które może spowodować większe problemy - jednoczesna opieka nad dzieckiem i nauka, czy całkowity brak czasu dla męża. Kwestia indywidualnych  priorytetów i wizji przyszłości.