Luskaaa 0 Napisano Listopad 13, 2020 Cześć, Jakie parowary polecacie do robienia warzyw do obiadków niemowlęcych? Coś sprawdzonego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość_2 476 Napisano Listopad 13, 2020 (edytowany) Zanim kupisz parowar, jako całe urządzenie, lepiej kup taką nakładkę na garnek i spróbuj, czy dziecku w ogóle warzywa na parze będą smakowały. Ja robiłam obiady z parowaru jeszcze przed ciążą, więc parowar miałam, ale małemu w ogóle nie smakowały takie uparowane warzywa i chcąc nie chcąc, musiałam gotować w wodzie. A jeśli trafi Ci się taki wybredny co do konsystencji egzemplarz jak mój, to lepiej w blender zainwestuj Edytowano Listopad 13, 2020 przez Gość_2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luskaaa 0 Napisano Listopad 13, 2020 1 godzinę temu, Gość_2 napisał: Zanim kupisz parowar, jako całe urządzenie, lepiej kup taką nakładkę na garnek i spróbuj, czy dziecku w ogóle warzywa na parze będą smakowały. Ja robiłam obiady z parowaru jeszcze przed ciążą, więc parowar miałam, ale małemu w ogóle nie smakowały takie uparowane warzywa i chcąc nie chcąc, musiałam gotować w wodzie. A jeśli trafi Ci się taki wybredny co do konsystencji egzemplarz jak mój, to lepiej w blender zainwestuj Blender mam, a młody ma 4,5 mca i dopiero 3 dzien na marchewce gotowanej, ale małe porcje, więc może nie zdąży zapamiętać smaku i zdążę z parowarem hah, ale dobra opcja z tym sitkiem. Może spróbuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sansey 116 Napisano Listopad 13, 2020 23 minuty temu, Luskaaa napisał: Blender mam, a młody ma 4,5 mca i dopiero 3 dzien na marchewce gotowanej, ale małe porcje, więc może nie zdąży zapamiętać smaku i zdążę z parowarem hah, ale dobra opcja z tym sitkiem. Może spróbuje Też mi się wydaje, że taka nakładka na garnek będzie lepsza. Osobiście mam parowar Tefala, ale bardzo rzadko używam bo więcej jest roboty z rozłożeniem i myciem niż to wszystko warte Często za to korzystam z tej nakładki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luskaaa 0 Napisano Listopad 13, 2020 7 godzin temu, Sansey napisał: Też mi się wydaje, że taka nakładka na garnek będzie lepsza. Osobiście mam parowar Tefala, ale bardzo rzadko używam bo więcej jest roboty z rozłożeniem i myciem niż to wszystko warte Często za to korzystam z tej nakładki. A ile czasu zajmuje Wam przygotowanie warzyw na tym sitku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość_2 476 Napisano Listopad 14, 2020 Większość warzyw do 15 minut. Mrożone bezpośrednio robione na parze ponad 20. Wszystko pocięte w jakieś kawałki/kostki. Warzywa w całości będziesz musiała dłużej uparowywać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach