Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taki obraz wasz

Kolejny dowód na uprzywilejowanie kobiet

Polecane posty

15 godzin temu, ***** *** napisał:

nie znam się na rozwodach ale chyba można wziąc rozwód a podział majątku przeprowadzić na innej rozprawie. 

Faktycznie się nie znasz.

15 godzin temu, taki obraz wasz napisał:

Na szczęście mi na seksie nie zależy.

Ja chyba czegoś nie kumam... Na seksie Ci nie zależy, a jednocześnie szukasz normalnej kobiety... Może ktoś mnie chociaż trochę uświadomi w czym rzecz...

15 godzin temu, ***** *** napisał:

to akurat powinno być dopuszczalne dla pracodawcy istotne czy za rok przestaniesz pracować czy nie, zatajanie tego powinno byc karalne 😄 nikt kobietom prawa do ciązy nie odmawia ale dlaczego pracodawcom odmawia się prawa do niezatrudniania pracownika którego trzeba wyszkolić poczynić na to nakłady a który za kwartał chce zajśc w ciąze i wrócić do pracy po 5 latach 😄 ? hallo to nie fair. niech zwraca za szkolenia to będzie ok i nikt jej pytał nie będzie. obecnie mamy system w którym pracodawcy i podatnicy płacą za cudze dzieci to mocno demoralizujące. 

Może trochę argumentów, ale tym razem trafnych. Oczywiście pracodawca nie ponosi kosztów, jak wyszkoli pracownika a ten po 3 miesiącach się zwolni. Oczywiście nie poniesie kosztów, jak facetowi urodzi się dziecko i będzie musiał się nim zająć... Oczywiście pracodawca też nie poniesie kosztów jak wykolony pracownik się rozchoruje i będzie na L4 przez pół roku?

14 godzin temu, Santee napisał:

Ano wlasnie.

To przedsiebiorca ponosi ryzyko i ciezary.

Stad takie pytania.

Nie ma to nic wspolnego z sexizmem

Zostaje zastąpić ludzi robotami i wówczas nie będzie ryzyka. Zapomniałem, też będzie - ryzyko awarii robotów.

12 minut temu, Skb napisał:

Oczywiście pracodawca też nie poniesie kosztów jak wykolony pracownik się rozchoruje i będzie na L4 przez pół roku?

Wtedy to ZUS wypłaca chorobowe pracownikowi bo pracodawca jak pamiętam przez 30 dni w roku wypłaca a później już ZUS

41 minut temu, Skb napisał:

Ja chyba czegoś nie kumam... Na seksie Ci nie zależy, a jednocześnie szukasz normalnej kobiety... Może ktoś mnie chociaż trochę uświadomi w czym rzecz...

Nie zależy mi na seksie samym w sobie. Jak znajdę normalną kobietę, którą pokocham z wzajemnością, to wiadomo, że seks będzie.

18 minut temu, Elciaa29 napisał:

Wtedy to ZUS wypłaca chorobowe pracownikowi bo pracodawca jak pamiętam przez 30 dni w roku wypłaca a później już ZUS

Dokładnie tak samo jak w przypadku ciąży... 

11 minut temu, Czart napisał:

Tylko na L4  by siedziały, a robić to nima komu 😂

Robisz?

1 minutę temu, Skb napisał:

Dokładnie tak samo jak w przypadku ciąży... 

No tak

1 minutę temu, taki obraz wasz napisał:

Nie zależy mi na seksie samym w sobie. Jak znajdę normalną kobietę, którą pokocham z wzajemnością, to wiadomo, że seks będzie.

A skąd wiadomo i komu wiadomo... Skoro na seksie samym w sobie Ci nie zależy, to może po pokochaniu kobiety w tej kwestii nic się nie zmieni?

8 minut temu, Skb napisał:

A skąd wiadomo i komu wiadomo... Skoro na seksie samym w sobie Ci nie zależy, to może po pokochaniu kobiety w tej kwestii nic się nie zmieni?

Nie zależy mi na seksie z przypadkową osobą, ale wiadomo, że z ukochaną bym chciał.

Dnia 16.12.2020 o 16:02, taki obraz wasz napisał:

Mężczyzna nie ma prawa zrzec się ojcostwa nawet jeśli dowie się, że nie jest biologicznym ojcem, natomiast kobieta ma prawo pozbawić mężczyznę ojcostwa, nawet jeśli on uznał nieswoje dziecko.

Z tymi kobietami, które nie chcą z Tobą gadać i nie zwracają na Ciebie uwagi też takie tematy zaczynasz ? 

Zastanów się nad sobą bo z takim podejściem to będzie z wiekiem coraz gorzej.  

Przestań na kobiety cały czas gadać,  chyba że chcesz być sam. 

Gość ◾Mefisto
3 minuty temu, Margo napisał:

Z tymi kobietami, które nie chcą z Tobą gadać i nie zwracają na Ciebie uwagi też takie tematy zaczynasz ? 

U niego nie ma co już ratować. 

3 godziny temu, Margo napisał:

Nie.

3 godziny temu, Margo napisał:

Mylisz przyczynę ze skutkiem. To, co piszę jest skutkiem moich doświadczeń, a nie ich przyczyną. Nawet w swojej rodzinie mam takie przypadki.

4 minuty temu, ***** *** napisał:

czyli w wiekszości pracodawca bo zwykle ludzie nie chorują dłużej jak miesiąc w roku.

Zależy kto 🤷‍♀️ ja byłam 6 msc na zwolnieniu  raz w życiu 🙂

3 minuty temu, ***** *** napisał:

no właśnie raz biorąc pod uwagę ogół to zdecydowana większośc choruje sumarczycznie mniej jak 34 dni w roku. jak będa chorowali 50 to ustawodawca zmieni żeby pracodawca płacił przez 50 😄 bo w sejmie i senacie zasiadają zwykle ludzie którzy nadają się bardziej do prostych prac niż do zatrudniania innych.

\

Ale ja zrobiłam to specjalnie bo mnie pracodawca w chu..a przyciął

17 godzin temu, Czart napisał:

Nie, bo z moim wykształceniem nie ma nigdzie pracy, w pośredniaku też nie mają 😂

W takim razie zostaje Ci polityka.

6 godzin temu, ***** *** napisał:

na tym m.in. polega rozwój i wzrosty wydajności pracy że się ich robotami zastępuje w krajach rozwiniętych. 

Co nie zmienia faktu, że cały czas potrzebni są ludzie... I kraje rozwinięte "wyciągają" ludzi skąd tylko się da, bo ciągle brakuje im rąk do pracy.

6 godzin temu, ***** *** napisał:

nie tak samo ale mniejsza o to bo to nawet korzystnniej dla pracodawcy jak pracownica będzie w ciązy niż chora, ale tu chodzi o kogoś kogo rpzyjmuje szkoli i za chwilę musi to robić od nowa poza tym największy problem to blokowanie etatu. człwoiek w ciązy to nadal pracownik masz określną liczbę pracowników powyżej której musisz np. zatrudniać niepełnosprawnego albo za wszystkich płacić wyższe składki masz 2 osoby w ciązy i blokuja ci dwa etaty jak chcesz je zastąpic to pojawia się problem bo oprocz ludzi na zastępstwo trzeba np. zatrudnić niepełnosprawnego albo wszystkim obciąc kasę o zwiększone składki takich problemów o których multum ludzi nawet nie wie jest cała masa. te 30 dni chorobowego to tez bardzo duzo i kompletnie niesprawiedliwe po to odprowadza sie astronomiczne składki chorobowe do zus zby to zus płacił a zus płaci po 34 dniach a jak upłynie ich z 90 to od razu weryfikuje stan chorego i chce go na komisję lekarską wysłać 😄 wiec pracodawcę można oszukiwac a zusu to juz nie 😄

Nie rozumiesz prostego faktu. Masz do czynienia z żywymi ludźmi, a ludzie chorują, zwalniają się, porzucają pracę, mają wypadki, kłopoty z prawem. Dla Ciebie możliwość zajścia w ciążę jest czynnikiem dyskwalifikującym a pozostałe nie. Przy L4 możesz zwolnić pracownika po pół roku. Zatem przez pół roku też trzymasz etat... Różnica jest taka - albo ktoś jest biznesmenem który potrafi skalkulować koszty, zyski i ryzyka albo jest popierdółką... 

2 minuty temu, ***** *** napisał:

tak ale do cieżkiej i niskopłatnej 😄

Masz ma myśli też lekarzy i pielęgniarki? Średni personel techniczny?

1 minutę temu, ***** *** napisał:

o jakim pół roku piszesz bo nie rozumiem ? ten kto umie to zwykle najszybciej takich zwalnia np. likwidujac stanowisko i pyta o plany maciezynskie na rozmowie, ci bardziej taktowi to sa zwykle okreslane przez ciebie po...ki. 

Zwolnienie pracownika w czasie L4 - dla mnie to Sąd Pracy i Inspekcja pracy... 

5 minut temu, ***** *** napisał:

pisales ze moze zwolnic po pol roku dlatego nie rozumiem o czym piszesz. formalnie zostanie zwolniony po zakonczonym l4. 

Tak , 1 dzień po zakończeniu zwolnienia dostałam pismo że nie przedłużają ze mną umowy.

2 minuty temu, przem xd napisał:

a dlaczego?

Żartujesz teraz ? Przecież oni byli wściekli że przez pół roku zajmuje im etat i nikogo nie mogą przyjąć na moje miejsce ani nic z tym zrobić

4 minuty temu, przem xd napisał:

nie żartuje przepraszam  ale ja nigdy nie pracowałem i nie znam się na tym

A sorry zapomniałam że nie pracowałeś 

1 godzinę temu, ***** *** napisał:

pisales ze moze zwolnic po pol roku dlatego nie rozumiem o czym piszesz. formalnie zostanie zwolniony po zakonczonym l4. 

Właśnie o tym mówię. Można pracownika zwolnić po skończonym L4 czyli po pół roku...

1 godzinę temu, ***** *** napisał:

nie mam na myśli tę której zwykle nie brakuje w panstwach rozwiniętych, nie wszędzie poszukuja lekarzy a czesto tez poszukja tanich lekarzy czyli takich ktorzy pracuja za niższe stawki niz panuja na danym rynku. poza tym to szczególny przypadek wyszkolenia lekarza jest długie i drogie nie mozna na jego przykladzie wyciągać ogolnych wniosków. 

A o powiesz chociażby o średnim personelu technicznym. Z pewnością nie pracują za czapkę śliwek. A ciągle ich brakuje.