Demooon 0 Napisano Styczeń 14, 2021 (edytowany) Witam rodzice planują mi zakupić mieszkanie w darowiznie. I moje pytanie jest czy ja to mieszkanie mogę wynająć? Czy ja muszę czekać 5 lat żeby je wynająć? Edytowano Styczeń 14, 2021 przez Demooon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Styczeń 14, 2021 Możesz je wynajać. Płacisz podatek od sprzedaży przed upływem 5 lat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Demooon 0 Napisano Styczeń 14, 2021 15 minut temu, agent of Asgard napisał: Możesz je wynajać. Płacisz podatek od sprzedaży przed upływem 5 lat. No ale ja chciałbym wynająć to mieszkanie a nie sprzedać, czyli nawet jakbym chciał wynająć płacę ten podatek? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Styczeń 14, 2021 Przed chwilą, Demooon napisał: No ale ja chciałbym wynająć to mieszkanie a nie sprzedać, czyli nawet jakbym chciał wynająć płacę ten podatek? Nie. Jeśli wynajmiesz, to płacisz inny podatek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Demooon 0 Napisano Styczeń 15, 2021 a no to rozumiem wtedy rozliczam się z podatku od wynajmu, dziękuje bardzo za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach