Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gosciówa

PCOS, brak owulacji a ciąża

Polecane posty

Mam PCOS i przez to brak lub bardzo rzadkie, nieregularne owulacje.  Chciałabym zajść w ciąże i jestem pod kontrolą lekarza ale póki co nie ma żadnych rezultatów. Czy któraś z Was była w takiej sytuacji i udały się starania o dzidziusia? 

A badania u endokrynologa robiłaś? Może facet niech nasienie zbada. Przy nieregularnych cyklach podstawa to to, abyś wiedziała kiedy masz owulację. Może tester owulacyjny na ślinę kup i na nim sprawdzaj. Inaczej nie będziesz miała wiedz, a codziennie na badanie do gin nie chodzisz na pewno

Co mówi w ogóle lekarz na to? Ja jak planowaliśmy dziecko, to korzystałam z cyclotestera. Może też by Ci się nadał.

moje koleżanka ma pcos i IO pomocny byl test owulacyjny taki w kształcie pomadki wielorazowego użytku

Ja z kolei słyszałam od siostry o termometrze owulacyjnym. Stara się z mężem o dziecko, to jest w temacie. DO tego termometru ma aplikacje w tel i tam wszystko się zapisuje. Może zobacz też sobie na necie.

Byłam ostatnio u ginekologa i dał mi tabletki dzięki którym będę mieć okres a miedzy 12 a 14 dc mam przyjść na obserwację czy jest owulacja czy nie. Bardzo bym chciała żeby to już tym razem się udało.  

A w ogóle jak działają te testy owulacyjne? Kiedy je robić i kiedy pokażą owulację to ile czasu jest żeby zdążyć współżyć ?